Γενικά Γνωρίζετε εκτροφέα για παπαγάλο Σενεγάλης;

vaggelis12345

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιαν 2015
Μηνύματα
85
Πόλη
Πειραιάς
Μπορει καπισο που γνωριζει να μου πει αν εχουν τι δινατοτιτα να μιλάνε;(καθαρα μετρια ασχημα;).
Επισησ αν γνοριζει καπιος κανεναν εκτροφεα που να πουλαει σενεγαλη.
Διαθετω 150 ευρο
 
Καλά ρε Βαγγέλα, μια κουβέντα είπαμε. Συγγνώμη κιόλας. Εύχομαι να βρεις το πουλί που ψάχνεις πάντως
 
Βαγγέλη μου για να συνεννοηθούμε το είπε ο Νίκος, είναι εξαιρετικό παιδί, μην παρεξηγείσαι :)
 
Φιλε Βαγγελη οι Σενεγάλης δεν μιλάνε σχεδον καθόλου (πολυ σπάνια μιλάνε). Ασε που εχουν την φήμη οτι ειναι κυριαρχικοί και επιθετικοί με τα άλλα πουλια του σπιτιού.
 
Φιλε Βαγγελη οι Σενεγάλης δεν μιλάνε σχεδον καθόλου (πολυ σπάνια μιλάνε). Ασε που εχουν την φήμη οτι ειναι κυριαρχικοί και επιθετικοί με τα άλλα πουλια του σπιτιού.
Ναι αλα εξηγησε μου αυτο γιατη εινε τοσο ακριβα ενω εχουν το ιδιο μεγεθος με ενα κοκατιλ
 
Δεν πάνε με το μέγεθος τα ζώα Βαγγέλη. Έχει σημασία η σπανιότητα, πόσο εύκολα αναπαράγονται, εμπορικά κριτήρια όπως η ζήτηση, χίλιοι δυο παράγοντες. Το ίδιο παρατηρούμε και με τις ράτσες στους σκύλους. Ακόμα και η ίδια ράτσα μπορεί πριν πέντε χρόνια να ήταν πανάκριβη και η ζήτηση έφερε αναπαραγωγές και η τιμή να πέσει. Μην κοιτάς τις διαστάσεις. Τα parrotles τότε που είναι μικρότερα γιατί έχουν πιο ακριβά από τα cockatiels; Και τα καναρίνια γιατί είναι πιο ακριβά από τα budgies; Δεν έχει απάντηση η ερώτησή σου.
 
Ναι αλα εξηγησε μου αυτο γιατη εινε τοσο ακριβα ενω εχουν το ιδιο μεγεθος με ενα κοκατιλ

Βαγγέλη συμφωνώ με αυτά που γραφει η Μαρία και πιστεύω κυρίως οτι ειναι θέμα αγορας και ζήτησης. Εχε υπόψη σου επισης το οτι δεν ειναι και πολυ γνωστό είδος στην Ελλάδα (πχ. Οπως οι παπαγάλοι ringneck). Ακόμα πολλοί ανθρωποι οι οποίοι εχουν εμπειρία με αυτό το ειδος συνηγορούν στο ότι αν δεν ειναι εξοικειωμένα με τους ανθρώπους ειναι δύσκολα κατοικίδια, επίσης σχεδόν σιγουρα δεν μιλάνε.
Γενικά προσπαθώντας να βοηθήσω να σου πω οτι κ εγω εψαχνα για καιρό τι παπαγάλο να παρω, κατέληξα (υστερα από διάβασμα κυρίως από εδω μεσα άλλα κ από απλή λογική) στο οτι το να ψάχνω τον "χρυσό" παπαγάλο στην καλύτερη δυνατη τιμή ήταν λάθος τρόπος προσέγγισης και αυτο για 2 λόγους: (α) τα αρχικά μου κριτήρια για το τι είναι "χρυσός" παπαγάλος ήταν λάθος και (β) για τον απλό νόμο της αγορας (δυστυχώς κ εδώ παρότι εχουμε να κανουμε με ζωούλες, υπαρχει μια αγορά που μαλιστα ειναι και πολύ σκληρή και "άσχημη") που λεέι οτι οι πραγματικές "ευκαιρίες" εκει εξω ειναι λίγες και μονάχα για τους καλους γνωστες. Οπότε αποφάσισα να μην αναζητάω "ευκαιριες" και αυτο γιατι το ζωο δεν ειναι αντικειμενο που το γυρνας πισω αν τελικα τα πράγματα δεν ειναι όπως φαινονταν στη αρχη. Ως προς το (α) να πω οτι κατάλαβα συντομα οτι η αναζήτηση παπαγάλου που να μιλαει ειναι κάτι ανουσιο (σαν να λεω οτι θα κανω γιο, και μαλιστα αγορι και θα γινει Μπενζεμα) και μαλιστα όταν τα λεφτα που ειχα στην διαθεση μου ηταν λιγα. Σύντομα έθεσα αλλους στόχους αντί την ομιλητική ικανότητα, όπως το να το μαθουμε να μην μας φοβαται, να καθεται πανω μας κλπ... Καλό γενικα είναι το πουλί να ειναι κάπως εξοικειωμένο από πριν, χωρίς αυτό βεβαια να σημαινει οτι και πιο φοβισμένα πουλιά δεν μαθαίνουν να μας εμπειστευονται. Απλα θα παρει πιο πολυ χρόνο και για να σου πω την αληθεια, το θεωρώ πολύ πιο εντυπωσιακό και ουσιαστικό και αξιέπαινο το να κανεις πχ. ενα αγριο κοκατιλ να σε εμπειστευτει και πιο μετα να μαθει και κανα κολπάκι απο εναν αφρικαν γκρέυ που να λεει ακομα και 100 λεξεις! Επισης σε παρακαλώ πολύ λάβε υπόψη σου το αν εχεις τυχον άλλα πουλιά ή κατοικίδια προτού πάρεις ενα ακόμα (αν ενδιαφερεσαι οντως να αγοράσεις εναν παπαγάλο). Να εισαι καλα κ ελπίζω να βοηθησα.
 
Back
Top