Γενικά Γνωρίζετε κάποια εταιρεία που να μπορεί να κάνει μεταφορά πτηνών;

Μετακομίζω Κύπρο το καλοκαίρι. Έχω ένα κοκατιλ τα τελευταια 8 χρόνια. Πραγματικά δεν θέλω να τον αφήσω πίσω. Οι αεροπορικές δεν δέχονται πτηνά. Γνωρίζει κάποιος κάποια εταιρεία που να μπορεί να κάνει τη μεταφορά?

Αν είναι για το καλοκαίρι, υπάρχει και καράβι.... θα κάνεις βέβαια 35 ώρες, αλλα θα μπορείς να το πάρεις μαζί σου πιστεύω

Αν είναι για το καλοκαίρι, υπάρχει και καράβι.... θα κάνεις βέβαια 35 ώρες, αλλα θα μπορείς να το πάρεις μαζί σου πιστεύω
Δεν έχω ταξιδέψει ποτέ με καράβι. Η μόνη εταιρεία που βρήκα που κάνει τη διαδρομή είναι η Scandro Holding Ltd αλλά δεν δέχονται πτηνά. Μήπως γνωρίζεις κάποια άλλη εταιρεία?

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
H Scandro Holdings LTD είναι, με το Daleeda, δεν έχει ανακοινώσει όμως ακόμα τα δρομολόγια της για φέτος. Ειχα την εντύπωση πως δέχονται αυτοί

• Like
H Scandro Holdings LTD είναι, με το Daleeda, δεν έχει ανακοινώσει όμως ακόμα τα δρομολόγια της για φέτος. Ειχα την εντύπωση πως δέχονται αυτοί
Είχα επικοινωνήσει μαζί τους μέσω email, δυστυχώς δεν δέχονται. Μόνο γάτες και σκυλιά.

• Sad
Είχα επικοινωνήσει μαζί τους μέσω email, δυστυχώς δεν δέχονται. Μόνο γάτες και σκυλιά.
Έψαξα λιγάκι τις αεροπορικές εταιρείες και δεν βρήκα κάτι δυστυχώς. Σκέφτηκα λοιπόν μήπως εντοπίσεις μεγάλα petshops στην Κύπρο (κι αν όχι στην Ελλάδα) και τους ρωτήσεις πως εισάγουν πτηνά στη χώρα τους (ή για την Ελλάδα αν στέλνουν στην Κύπρο), δλδ, πως ταξιδεύουν αυτά προς την Κύπρο. Αν όχι, το επόμενο βήμα που θα έκανα είναι να επικοινωνήσω με συλλόγους καναρινιών - παπαγάλων της Κύπρου και να ρωτήσω αν στις εκθέσεις τους λαμβάνουν μέρος εκτροφείς από εξωτερικό κι αν δεν υπάρχει αποτέλεσμα και πάλι, με συλλόγους στην Ελλάδα, μέλη των οποίων παίρνουν μέρος σε εκθέσεις του εξωτερικού π.χ. Βραζιλία, Ιταλία κλπ και πως μεταφέρουν τα πτηνά τους εκεί. Ας ρωτήσουμε τον @mgerom για το τελευταίο μήπως έχει κάποιον να μας υποδείξει, ώστε να πάρουμε μια ιδέα.
@mgerom , Μάκη, έχεις μήπως υπόψη σου κάποιον εκτροφέα που να παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς του εξωτερικού να ρωτήσουμε με ποιον τρόπο μεταφέρει τα πτηνά του στον χώρο της Έκθεσης;

Τέλος, αν τίποτε από τα παραπάνω δεν είναι κατάλληλο, γκούγλαρε μεταφορικές εταιρείες Ελλάδα - Κύπρο και ρώτησέ τους πως μεταφέρουν τα πράγματα και να θα μπορούσε ο Υπεύθυνος μεταφοράς να αναλάβει τη μεταφορά ενός πτηνού.

• Χρήσιμο
Δες αυτό από @filomathis

Διαβάζοντας την ιστοσελίδα της cyprusairways φαίνεται ότι επιτρέπουν την μεταφορά πτηνών.

Τελευταία επεξεργασία:
Δες αυτό από @filomathis

Διαβάζοντας την ιστοσελίδα της cyprusairways φαίνεται ότι επιτρέπουν την μεταφορά πτηνών.
Το λινκ από τη cyprus δεν λειτουργεί. Εγώ μίλησα και με cyprus και με sky express και μου είπαν πως δεν δέχονται πτηνά.

Το λινκ από τη cyprus δεν λειτουργεί. Εγώ μίλησα και με cyprus και με sky express και μου είπαν πως δεν δέχονται πτηνά.
Πάτησα back home κ πήγα στην ιστοσελίδα τους κ διάβασα αυτό

Συνημμένα

• Screenshot_2025-03-22-10-11-27-210_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2025-03-22-10-11-27-210_com.android.chrome.webp
    99,5 KB · Προβολές: 8
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Αν όμως μίλησες τηλεφωνικά κ σου το επιβεβαίωσαν ότι δεν δέχονται, i stand corrected.

• Like
Το λινκ από τη cyprus δεν λειτουργεί
Καλησπερα.Σε δευτερολεπτα βρισκεις το νεο σημειο στην σελιδα της CA. το post δεν ειναι πολυ προσφατο και οι σελιδες αλλαζουν. Δευτερολεπτα ασχολιας και βρισκεις και το faq και το νεο link

στο κατω μερος εχει FAQ και τηλεφωνα για επικοινωνια
επισης.
1742639077735.webp

Αφου επικοινωνησες ομως τηλεφωνικα και σου απαντησαν αρνητικα οτι δεν μεταφερουν πτηνα με κανενα τροπο ουτε καν σαν cargo πες τους να δουν την σελιδα τους και να ειναι πιο σαφεις
επισης πριν ανεβασα την σελιδα της υπηρεσιας που ασχολειται στην κυπρο. Επικοινωνησε μαζι τους απευθειας. μπορει να εχουν περιορισμους σε ισχυ λογω της γριπης των πτηνων.Δεν ειναι χαζες οι εταιρειες να χανουν εσοδα ..
Καλη συνεχεια

Πάτησα back home κ πήγα στην ιστοσελίδα τους κ διάβασα αυτό
κι εγώ διάβασα το site cyprous air. Επιτρέπονται γάτες και σκύλοι, εξαιρουμένων κάποιων ρατσών. Για πτηνά δεν βρήκα τίποτε.

Επειδή στις συχνές ερωτήσεις στο Cyprus air αναφέρουν αυτά
Can i take my pet with me?
Yes, but only cats and dogs are accepted for transportation in the baggage hold or as hand luggage. Other animals can be transported only as cargo.

Does Cyprus Airways accept other animal species?
Yes, other animal species can be accepted only via Cargo provider and as freight.

Τι στο καλό, σε ποια αναφέρονται; Σε χελώνες, φίδια, ιγκουάνα κ κουνελάκια; 🙄

• Like
Back