Γενικά Γνωρίζετε κάποιον που να κάνει κατασκευές για κοκατίλ;

Anastasia97

PB New Member
Εγγραφή
15 Μαρ 2021
Μηνύματα
11
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα ! Τυχαίνει να γνωρίζετε κάποιον που να κάνει ιδιοκατασκευές για κοκατιλ ? Καθώς τα κλουβιά που κυκλοφορούν ναι μεν έχουν τις διαστάσεις που θέλω , αλλά έχουν αρκετά μεγάλο διάκενο ανάμεσα στα κάγκελα για ένα κοκατιλ .
 
Καλημέρα!

@Anastasia97 Το κλουβί παραπάνω είναι μια χαρά για ένα κοκατίλ. Το έχω και εγώ ακριβώς ίδιο και είχα και ένα κοκατίλ. Αν το γεμίσεις και παιχνίδια όπως εγώ το κοκατίλ θα ξετρελαθεί. Μην ανυσηχείς για τα κενά είναι το σωστό μέγεθος!
 
@Chrisad Καλημέρα είναι τριών χρόνων , απλώς είχα διαβάσει κάπου ότι το διάκενο ανάμεσα στα κάγκελα για κοκατιλ πρέπει να είναι κατω από 2 cm γιατί αλλιώς μπορεί να χώσει την μούρη του και να φρακαρει εκεί . Υπάρχει κίνδυνος για κάτι τέτοιο ?
[automerge]1618556734[/automerge]
@beljohn Καλημέρα , χαίρομαι που το ακούω γιατί είχα προβληματιστεί με αυτό που είχα διαβάσει
 
είχα διαβάσει κάπου ότι το διάκενο ανάμεσα στα κάγκελα για κοκατιλ πρέπει να είναι κατω από 2 cm γιατί αλλιώς μπορεί να χώσει την μούρη του και να φρακαρει εκεί . Υπάρχει κίνδυνος για κάτι τέτοιο ?
Για αυτό σε ρώτησα την ηλικία του μικρού σου, αν ήταν πολύ μικρό και δεν είχε αναπτυχθεί πλήρως ενδεχομένως να υπήρχε κίνδυνος, σε αυτή την ηλικία που έχει το μικρό σου δεν υπάρχει κανένα θέμα με το συγκεκριμένο κλουβί.
 
Είχα διαβάσει πως τα κοκατίλ θέλουν η μία πλευρά του κλουβιου τους να έχει οριζόντια κάγκελα για να σκαρφαλώνουν. Ισχύει; Αυτο έχει;
 
Το διάκενο 2cm ειναι όντως ριψοκίνδυνο για κοκατίλ και οι υπολοιπες διαστάσεις μου φαινονται μικρές και η τιμή υψηλή. Ενα κοκατίλ θέλει 60x40x60 τουλάχιστον για να κινείται κάπως άνετα και να εχει χώρο για κάποια παιχνίδια (εφόσον βγαίνει και εξω για να πατάει). Έχουν πολύ μακριά ουρά και τεραστια φτερά για το μέγεθος τους. Οικονομική λύση (40-600Ε) είναι οι ζευγαρωστρες (δύο 60αρες 60χ40χ40 η μια πανω στην άλλη, ή 75άρες 75χ45χ45) ή το κλουβί santra (αν το γουγλαρετε το βγάζει) της donald, μετά θεωρώ αξίζει να πας σε μοντάνα ή σε κλουβα πτήσης τυπου του multi-plus flight που εισάγει η donald(αγνώστου κατασκευαστή). Τα οικονομικότερα φθείρονται και σκουριαζουν σε κάποια χρόνια οπότε θέλουν αλλαγή.
Montana κατάλληλο για 1 κοκατίλ βρίσκεις απο 150Ε (zooplus.com που τα φερνει και σε 1-2 βδομάδες αλλα εχει μονο 1 μοντέλο) ή πιό ευρύχωρα γύρω στα 200 Ε (από the creatures ή e-parrot.gr).
Σημαντικό είναι τα κλουβιά να έχουν συρτάρι με πλέγμα και μεγάλη πόρτα (συν άλλες μικρότερες).
 
Τελικά να πάρω αυτό που έχει διάκενο 2cm να το ρισκάρω? η να βρω κάποιον που κάνει τις ειδικές κατασκευές ?
 
Εγώ προσωπικά θεωρώ πως τα 2cm είναι μεγάλο διακενό. Επίσης μπορείτε να βρείτε και άλλα κλουβιά όπως αυτ'α που πρότεινε η @myr:
Οικονομική λύση (40-600Ε) είναι οι ζευγαρωστρες (δύο 60αρες 60χ40χ40 η μια πανω στην άλλη, ή 75άρες 75χ45χ45) ή το κλουβί santra (αν το γουγλαρετε το βγάζει) της donald, μετά θεωρώ αξίζει να πας σε μοντάνα ή σε κλουβα πτήσης τυπου του multi-plus flight που εισάγει η donald(αγνώστου κατασκευαστή)
που μπορεί να είναι σχετικά πιο φτηνά ή πιο ακριβά (ανάλογα το κλουβί) πάντως σε σχέση διαστάσεων (και ποιότητας-τιμής) είναι καλύτερα. 🙂
 
Τελικά να πάρω αυτό που έχει διάκενο 2cm να το ρισκάρω? η να βρω κάποιον που κάνει τις ειδικές κατασκευές ?
Αναστασία, εδώ δεν θα σου πει κανείς τι ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις. Εδώ θα σου πουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ την άποψή τους όσοι γνωρίζουν το θέμα σου και η τελική απόφαση θα είναι δική σου.

Το θέμα σου παρ' όλα αυτά θα εξακολουθεί να υπάρχει εδώ για να προσπαθούμε, με βάση την εμπειρία μας να σου λύνουμε τις σχετικές απορίες σου που θα προκείπτουν στο μέλλον.
 
Καλημέρα είναι τριών χρόνων
Καλημἐρα! Εγώ όταν είχα αγοράσει το κοκατίλ μου το είχα πάρει 1-2 μηνών περίπου, Δεν είχα κανένα πρόβλημα πρωσοπικά. Το είχα γεμίσει μπόλικα παιχνίδια και του άρεσε. Βέβαια τον περισσότερο χρόνο τον περνούσε εκτός κλουβιού..
 
Back
Top