Γενικά Γνωριμία με το Ρίκι και αναγνώριση δαχτυλιδιού

rikivarvara

PB New Member
Εγγραφή
14 Ιαν 2014
Μηνύματα
2
Καλησπέρα παιδιά ονομάζομαι Βαρβάρα και είμαι νέο μέλος στην παρέα σας. Βρήκα το φόρουμ σας αναζητώντας πληροφορίες για το νέο μου φιλαράκι, είναι ένα μικρό Budgie και το όνομα του είναι Ρίκι. Από τα λίγα που έψαξα πρέπει να είναι περίπου 6 μηνών και αρσενικό αλλά δε είμαι σίγουρη γιατί είναι το πρώτο παπαγαλάκι κατοικίδιο που έχω (έχω και ένα χελωνάκι). Γενικά έχω πάθει πλάκα με το μικρό μου φίλο γιατί είναι πάρα πολύ κοινωνικός. Το έχω 2 μέρες στο σπίτι και κάθετε και το χαιδεύω, τρώει από το χέρι μου και έχει μάθει να έρχεται στο χέρι μου όταν βάζω το δάχτυλό μου πίσω από τα ποδαράκια του. Αυτό που με παραξένεψε είναι ένα δαχτυλίδι που έχει στο ποδαράκι του, τα άλλα παπαγαλάκια στο pet shop δεν είχαν. Είναι ένα καφέ και πλαστικό και δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς συμβολίζει. Μήπως γνωρίζει κανένας;
 
Καλως ηρθες Βαραβαρα! Να τον χαιρεσαι το Ρικι σου και να μας βαλεις φωτο να μας τον συστησεις! Ετσι ισως μπορεσουμε να σου πουμε 2 πραγματα παραπανω! Ακουγεται παντως να ειναι μικρο πουλακι μιας και τοσο γρηγορα ξεθαρρεψε μαζι σου! 😉 Το δαχτυλιδακι του μηπως γραφει κατι πανω; Αυτα ειναι δαχτυλιδια που φορουν τα πουλια εκτροφης (δεν εννοω πως τα αλλα που δεν ειχαν οτι ειναι πιασμενα αγρια μιας και δεν ειναι ενδημικα ειδη) και δηλωνει τα στοιχεια του εκτροφεα και την χρονολογια και χωρα εκτροφης του πουλιου. Κοιταξε προσεκτικα μηπως εχει μικρα γραμματα πανω του κι αν ειναι μας λες τι γραφει για να σου πουμε παραπανω. :)
 
Καλώς βρεθήκαμε Βαρβάρα, να σου ζήσει το παπαγαλάκι σου και το χελωνάκι σου!
Περιμένουμε φωτογραφίες να τα θαυμάσουμε.
 
Καλώς σας βρήκα :) ! Το δαχτυλίδι δεν βλέπω να γράφει κάτι. Από το pet shop μου είπαν ότι ήρθε από Τσεχία. Έβαλα και link με φωτογραφίες του μικρού.

Dropbox - IMG_20140114_002321.jpg
Dropbox - IMG_20140114_174305.jpg
[url="https://www.dropbox.com/s/er0tlu8cy57v2jc/IMG_20140114_002342.jpg]Dropbox - IMG_20140114_002342.jpg[/URL]
 
Να τον χαίρεσαι Βαρβάρα μου το μικρούλη σου! Είναι πολύ όμορφος και γλυκός και φαίνεται ότι είναι και πολύ ήμερο και ότι έχει προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον! Μπράβο! Κάτι άλλο δεν μπορώ να σου πω γιατί δυστυχώς δε ξέρω από παπαγαλάκια.. Αλλά φτου φτου! 😉
 
Πολύ όμορφος είναι και πολύ ωραία απόχρωση έχει το πράσινό του. Ναι είναι αρσενικό και φαίνεται υγιέστατο. Το φυτό που έχεις, είναι παχύφυλλο και συνήθως είναι επικίνδυνα για τα πουλάκια. Αν ξέρεις το όνομα να το ψάξεις. Πάντως καλού κακού μην το αφήνεις να το τσιμπάει. Ό,τι χρειάζεσαι να ρωτάς. Καλή περιήγηση στο φόρουμ :)
 
Back
Top