Γενικά Γνώμη για εκτροφέα πάροτλετ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mirtopap
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mirtopap

PB New Member
Εγγραφή
20 Φεβ 2023
Μηνύματα
89
Καλησπέρα στην ομάδα! Θα ήθελα μια γνώμη για έναν εκτροφεα που έχω βρει μέσω ομάδας στο fb, **** λέγεται... Δεν βάζει δαχτυλίδι αλλά έχει έγγραφα γέννησης και θεραπειών/εξετάσεων. Η τιμή που λέει είναι αρκετά λογικη, 60-80 ευρώ ανάλογα το χρώμα. Εχω ακούσει πολλά για απατεώνες με άρρωστα και άγρια πουλιά για αυτό φοβάμαι... Έχει ακούσει κάποιος κάτι;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν βάζει δαχτυλίδι αλλά έχει έγγραφα γέννησης και θεραπειών/εξετάσεων
Καλησπερα.
Και πως ταυτοποιει αυτος και στην συνεχεια ο αγοραστης οτι το εγγραφο που βλεπει αντιστοιχει στο parrotlet που αγοραζει ?
Γιατι αν εχει μπει δαχτυλιδι κλειστου τυπου με συγκεκριμενα στοιχεια τοτε αυτα θα αναφερονταν στο εντυπο σαν βιβλιαριο υγειας που υποθετω θα σου δωσει.

Μπορει να ειναι τελειος ο ανθρωπος και να μην καταλαβαινω εγω την μεθοδο του.Απλα με προβληματιζει προσωπικα .


Υ.Γ
Βεβαια και με δαχτυλιδι παλι υπαρχουν περιθωρια απατης(ελλαδα ζουμε ). ποιος εχει σφραγισει τα εντυπα ετσι ωστε να μην μπορεις να τα αλλοιωσεις μετα? Ο ιδιος ? Δημοσια υπηρεσια? Που ξερεις οτι εχουν σκοπιμα το πεδιο με τα στοιχεια του δαχτυλιδιου κενο και να συμπληρωνεται "οταν" χρειαστει . Ξερω ειμαι πολυ καχυποπτος , υπερβολικος κλπ ..αλλα δεν εχουμε δει και λιγα στην χωρα που ζουμε.
 
@φιλομαθης κάνω μια έρευνα "αγοράς" και ψάχνω για εκτροφείς από τώρα ενώ θα το πάρω αρχές Ιουλίου! Απλά έως τώρα είναι ο μόνος που έχω βρει
 
Καλησπέρα.
κάνω μια έρευνα "αγοράς" και ψάχνω για εκτροφείς
Ο @jk1980 εκτρέφει άγρια (μεγαλωμένα από τους γονείς), μα καθημερινή επαφή και υπομονή μπορούν να γίνουν πολύ καλή παρέα.
 
@myrtotsorapi μην σε ανησυχεί το φύλο είναι διμορφικα τα παροτλετ που σημαίνει ότι καταλαβαίνεις το αρσενικό από το θηλυκό από πολύ μικρή ηλικία εγώ έχω ένα ζευγάρι παροτλετ και τώρα έχουν τρία μωρά δεν έχω εγγραφεί σε κάποιον σύλλογο για να έχω δαχτυλίδια αλλά σκοπεύω να εγγραφω κανονικά. Από την πρώτη τους γεννά έχω κρατήσει ενα μικρό από τα δύο που έκανε και είναι η παρέα μου είναι πολύ δυναμικά πουλιά σε σύγκριση με το μέγεθος τους και έχουν χαρακτήρα είναι μια πολύ καλή παρέα και μαθαίνουν απίστευτα γρήγορα.
 
Καλησπέρα σας και από εδώ. Είχαμε μιλήσει και μέσω της σελίδας μας.
Αρχικά θα σας πρότεινα να αποκτήσετε ένα ήμερο πουλάκι όσο το δυνατόν πιο μικρό (απογαλακτισμενο φυσικά).
Ένα άγριο πουλάκι είναι αρκετά δύσκολο να εξημερωθει ειδικά αν έχει μεγαλώσει για αυτό και σας προτείνω ήμερο.
Σας είχα στείλει και για τον @jk1980 και για τον άλλον εκτροφέα οπότε θα ήταν καλύτερο να περιμένετε αν θα έχουν διαθέσιμο κάποιο ή διαφορετικά να δείτε και κάποιο άλλο είδος.
Σχετικά με το δαχτυλίδι επειδή έχουν γίνει πολλές συζητήσεις. Το δαχτυλίδι διασφαλίζει πως το πουλάκι που θα πάρετε είναι της χρονιάς του δαχτυλιδιού και έχει (κατά κανόνα) και τα στοιχεία του εκτροφέα. Είναι αρκετοί που δεν βάζουν δαχτυλίδια αλλά κάνουν εξαιρετική δουλειά, όμως θέλει ψάξιμο και να πάρετε γνώμες από άλλους που έχουν αποκτήσει πουλάκι από τον ίδιο.
Πιστεύω πως με μια αναζήτηση στα social θα βρείτε.
 
@Geokilkis καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Θα πάρω τελικά από εκτροφεα που προτείνετε τον jim1980. Εχω ακούσει πολύ καλά λόγια και με μια συζήτηση μαζί του κατάλαβα πως είναι ένας πολύ καλός και τίμιος άνθρωπος. Το πουλάκι από ότι μου είπε δεν θα είναι ημερο αλλά επειδή είναι νεαρό 2 μηνών θα μπορέσω να το ενξημερώσω πιστεύω
 
Θα πάρω τελικά από εκτροφεα που προτείνετε τον jim1980.
Συνιστώ κι εγώ τον Γιάννη @jk1980.
Γνωρίζω τον άνθρωπο και το μεράκι του για τα πάρροτλετς.
Κάνει εξαιρετική δουλειά και έχει πάρει βραβεία για τις εκτροφές του!
 
Back
Top