Φροντίδα Γνώμη για το κλουβί

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης AngieN
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

AngieN

PB New Member
Εγγραφή
28 Σεπ 2021
Μηνύματα
46
Πόλη
Κορυδαλλός
Καλημέρα σας!
Κοντά 2 εβδομάδες και ήρθε η ώρα να κλείσω το κλουβί από πάνω γιατί αρχίζει και πετάει και έχω ανοιχτές πόρτες...
Μια γνώμη για το κλουβί ;πρέπει να αλλάξω κάτι ;
Να σημειωθεί ότι θα είναι λίγες ώρες κλειστό το κλουβί...
Επίσης πως θα την μάθω να τρώει μιλλετ και φρούτα;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 

Συνημμένα

  • IMG_20211024_113622.webp
    IMG_20211024_113622.webp
    151,3 KB · Προβολές: 49
  • Like
Αντιδράσεις: olgi
Εφοσον ειναι εξω το πουλακι και πεταει δεν υπαρχει προβλημα , διαφορετικα το κλουβι αυτο κατα την γνωμη μου δεν κανει. Millet ειναι να μην δοκιμασει μια φορα μετα δεν θα σταματαει , οποτε υπομονη και καποια στιγμη θα γινει και αυτο. Οσο για τα φρουτα δοκιμασε διαφορα χρωματα ( τα δικα μου θελουν πρασινα και αποφευγουν τα κοκκινα κυριως ) διαφορα μεγεθη , δωστα ολοκληρα η σε φλουδες η ακομα και σε μικρα κομματακια και καποια στιγμη θα φαει. Γενικοτερα χρειαζεται υπομονη μεχρι να βρεις τι και πως για το παπαγαλακι σου.
 
@HxC όχι όχι της κλείνω το κλουβί μόνο κάποιες ώρες της μέρας ..όχι συνέχεια..
Για το μιλλετ να της το κρεμάσω μέσα στο κλουβί για 1 μέρα πχ για να το δοκιμάσει ή να δοκιμάσω με το χέρι ;
 
Οπως λεει και ο Δημήτρης, το κλουβί ειναι μόνο οριακά οκ (ως κατασκευή), αλλά οι πατήθρες χρειάζονται αλλαγή άμεσα, το πλαστικό προκαλεί προβλήματα στα πόδια. Τα περισσότερα πετσοπ έχουν πατήθρες φυσικού ξύλου - αν είναι θηλυκό, προτείνω αυτές με φλοιό, τους αρέσει να τον μαδούν.

Επίσης, δεν μοιάζει να υπάρχει κανένα παιχνίδι εντός του κλουβιού. Όλα τα μπάτζι, είτε ήμερα είτε άγρια, λατρεύουν τα παιχνίδια και βαριούνται εύκολα. Ευτυχώς, λόγω μικρού μεγέθους, τα πρεισσότερα απλά παιχνίδια είναι φθηνά. Μπορείτε να πάρετε πλαστικές μπαλίτσες ή κρίκους για αρχή και στην συνέχεια να δοκιμάσετε ξύλινα ή ψάθινα. Και πάλι, αν είναι θηλυκό, θα της αρέσουν πολύ παιχνίδια που καταστρεφονται.

Σχετικά με το μίλλετ, μόνο ένα πουλάκι έχω διαβάσει ότι δεν του άρεσε. Αν το αφήσετε στο κλουβί για κάποιο διάστημα (νομίζω της Ίριδας, άγριο μπάτζι που μπηκε από το παράθυρο, της πήρε 2 μέρες να τολμήσει να το αγγίξει) θα πάει και θα κολλήσει. Όπως και το μίλλετ, τα φρούτα δεν είναι κάτι που προσφέρεται καθημερινά, γιατί έχουν πολύ ζάχαρη. Αυτό που περισσότερο έχει σημασία είναι να μάθει να τρώει λαχανικά, κι αν καταφέρετε και τα φρούτα ως γλύκισμα, αυτό είναι έξτρα. Γενικά, στα παπαγαλάκια αρέσουν πράσινα, φυλλώδη λαχανικα, όπως μαρούλι, σπανάκι, άνηθος κλπ. Αν τα φοβάται, μάλλον είναι λόγω μεγέθους. Μπορείτε να τα κόψετε σε φλίδες και να τα αφήσετε στο κλουβί, το πιο πιθανό να μην χρειαστεί να κάνετε κάτι άλλο, θα πάει μόνο του.

Την έχετε βγάλει από το κλουβί? Πώς συμπεριφέρεται εκτός και πώς επιστρέφει στο κλουβί? Ρωτώ, γιατί 2 εβδομάδες συχνά δεν επαρκούν για να εγκλιματιστεί παπαγαλάκι στο κλουβί του, πόσο μάλλον να πετά ελεύθερα όταν δεν έχει δοκιμάσει καν κεχρί. Θα βοηθούσε αν η οροφή του κλουβιού ήταν επίπεδη 'ωστε να παίζει εκεί. Έχετε πάρκο ή κάποιο σταντ?

Προσθήκη: Αν όντως θέλετε να βγαίνει από το κλουβί από τώρα, καλό θα ήταν να βάλετε το σουπιοκόκκαλο από την πίσω μεριά, γιατί το μέταλλο μπορεί να την τραυματίσει.
 
@Nausicaa το έχω στα υπόψιν μου για τις πατηθρες...έχω παραγγείλει...όπως επίσης θα αλλάξω και το σουπιοκοκκαλο που μου είπατε..
Από παιχνιδάκια της έχω μια σκάλα και ένα κρεμαστό με κουδουνάκι...κοιτάω να της πάρω ένα πάρκο για τις ώρες που θα είναι εκτός..
Θα τα δοκιμάσω με τα λαχανικά κλπ...δεν της έχω βάλει τίποτα προς το παρόν...
Είναι ήμερη και τις περισσότερες ώρες της μέρας το κλουβί της είναι έτσι ,οπότε μπαίνει βγαίνει πετάει ..
 

Συνημμένα

  • IMG_20211024_135426.webp
    IMG_20211024_135426.webp
    115,2 KB · Προβολές: 40
@Nausicaa το έχω στα υπόψιν μου για τις πατηθρες...έχω παραγγείλει...όπως επίσης θα αλλάξω και το σουπιοκοκκαλο που μου είπατε..
Από παιχνιδάκια της έχω μια σκάλα και ένα κρεμαστό με κουδουνάκι...κοιτάω να της πάρω ένα πάρκο για τις ώρες που θα είναι εκτός..
Θα τα δοκιμάσω με τα λαχανικά κλπ...δεν της έχω βάλει τίποτα προς το παρόν...
Είναι ήμερη και τις περισσότερες ώρες της μέρας το κλουβί της είναι έτσι ,οπότε μπαίνει βγαίνει πετάει ..
Καλησπέρα, απο οτι εχω διαβάσει εδω στο φόρουμ το κουδουνάκι ειναι επικίνδυνο για τους παπαγάλους ,μη τυχόν πιαστεί το ράμφος τους ή και λόγω των υλικών απο τα οποια ειναι φτιαγμένα.
Παιχνίδια χρειάζεται κι αλλα , εκτός απο το ενδεχόμενο να αγοράσεις μπορεις να φτιάξεις μονος σου πολύ εύκολα και οικονομικά, υπάρχουν πολλά βίντεο στο YouTube και μπορεις σε μερικά παιχνίδια να κρύψεις το κεχρί αν δεν το τρωει ωστε να το ανακαλύψει μονη της παίζοντας.
 
Η μπανιερα δεν χρειαζεται να ειναι συνεχεια μεσα εκτος αν ηταν για την φωτογραφια εκει περα. Εφοσον θα πεταει εξω βαλε 1-2 παιχνιδια μεσα να ασχολειται . Η σκαλα νομιζω ετσι οπως ειναι τωρα δεν χρησιμευει σε κατι , δοκιμασε να την βαλεις κατω σαν σκαλοπατακια για να φτασει καπου η ακομα και σαν πατηθρα που ενωνει δυο σημεια μεταξυ τους. Γενικοτερα πρεπει να παρατηρησεις πως συμπεριφεται για να ξερεις και εσυ τι της αρεσει. Εχω καμια 10αρια παιχνιδια και καθονται γιατι πολυ απλα δεν τα ακουμπησαν τα δικα μου παπαγαλακια.
 
@Danaesipsa δεν το ήξερα για το κουδουνάκι..θα το βγάλω...σας ευχαριστώ πολύ :)
[automerge]1635085659[/automerge]
@HxC μου είπε η κτηνίατρος να την βάζω κάποιες ώρες το πρωί για να μάθει να κάνει μπάνιο σε συνδυασμό που μου είπε να την ψεκάζω ,αλλά δεν βλέπω φως το τούνελ...
Την βγαζω την υπόλοιπη μέρα..
ευχαριστώ για τις συμβουλές..θα τις εφαρμόσω...
 
Το κουδούνι δεν είναι καταστροφή αν ξέρουν τι είναι, συνήθως απλά το χτυπούν με το ράμφος τους για να κάνει θόρυβο. Αλλά δεν ξέρω πόσο χρήσιμο είναι το παιχνίδι από... ακρυλικό? Γενικά στα θηλυκά αρέσουν παιχνίδια από ξύλο, ψάθα και τέτοια, ώστε να μπορούν να το διαλύσουν. Στην φύση φτιάχνουν φωλιές σε κουφάλες δέντρων, οπότε το ντεκόρ το φτιάχνουν ροκανίζοντας τον φλοιό ώστε να είναι στα μέτρα τους. Επίσης, αν και εξυπνα, συχνά δεν καταλαβάινουν ότι ένα παιχνίδι είναι παιχνίδι, και χρειάζεται να βάλουμε μια λιχουδιά ώστε να το πλησιάσουν. Μια κούνια θα έλεγα ότι είναι απαραίτητη, αρέσει σε όλα τα μπάτζι. Θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη μάλλον ως προς την σκάλα, αν και, μιας και το κλουβι δεν έχει οριζόντια κάγκελα, ίδως της αρέσει για να σκαρφαλώνει εύκολα και να κοιτά έξω. Επίσης, αν και το υλικό (λείο ξύλο) δεν είναι ιδανικό για μασούλημα, σίγουρα θα προσπαθεί να το μασήσει, έχω την ΄δια και δύο θηλυκά, έχουν προσπαθήσει να την σκίσουν!

Όσον αφορά το μπάνιο, θελει καιρό. Νομίζω ότι το πουλάκι αυτήν την στιγμή βομβαρδίζεται με καινούργια πράγματα και δεν ξέρει τι να πρωτοκάνει. Αν το ψέκασμα την τρομάζει, δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε, εκτός κι αν έχει λερωθεί εμφανώς και δεν ενδιαφερεται ΄ή δεν μπορεί να καθαριστεί μόνη της. Δεν θα χαθει ο κόσμος αν δεν καθαριστεί "άριστα" για μερικές εβδομάδες. Ένα κόλπο πάντως είναι να βάλετε πρασινάδες να επιπλέουν στο νερό, πάλι συχνά έτσι βρίσκουν νερό στην φύση και τα ωθεί να μπουν. Μάλιστα, εγώ δεν χρησιμοποιώ καν μπανιέρες της αγοράς - πιατάκια του τσαγιού, μικρά τάπερ και μπωλ αρέσουν πολύ και, λόγω βάρους κατασκευής, επιτρέπουν στο πουλάκι να σταθεί στο χείλος και να επεξεργαστεί το περιεχόμενο του δοχείου. Σιγά σιγά.

Ναι, γενικά τα μπάτζι είναι γνωστά για τις τρέλες που κάνουν. Συνήθως αν κάθονται στήλη άλατος σημαίνει ότι δεν πολυξέρουν τι να κάνουν, στην προκειμένη περίπτωση λόγω έλλειψης παιχνιδιών και επιφάνειας για να παίξει. Ένα από τα δύο παπαγαλάκια μου στην αρχή καθόταν έτσι στο πάρκο, ακούνητη για ώρες, χρειάστηκε λιγος χρόνος να συνειδητοποιήσω ότι δεν είναι ιδιαίτερα ποιοτικός ο χρόνος εκτός κλουβιού έτσι. Τώρα πια κάνουν κάπως έτσι.
 
@Nausicaa Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες...θα τα δω ολα τωρα για τα παιχνιδια..
κουνια της εχω εκτος κλουβιου ,κοντα στο γραφειο μου και δειχνει να της αρεσει πολυ να καθεται εκει..
για το μπανιο μου ειπε η γιατρος να την ψεκαζω με νερο +αλοη γιατι ειχε θεμα με τα φτερα της και την εκανε πολυ υποτονικη..
θα δοκιμασω διαφορετικο μπανιο να δω..
 
Εφόσον έχετε οδηγίες γιατρού για το μπάνιο, λόγω προβλήματος υγείας, τότε εμάς δεν μας πέφτει λόγος, ό,τι πει ο ειδικός.

Μπορεί να της (έχει όνομα?) αρέσει να κοιμάται στην κουνια το βράδυ, σε πολλά παπαγαλάκια αρέσει.
 
@Nausicaa Λίλη την έχω ονομάσει..
Της αρεσει να κοιμαται με ανοιχτο κλουβι και να τη σκεπαζω με ενα σεντονι απο πανω (λογω φωτακι νυχτος στο χωρο) και παει στο πανω πανω κλαδακι και γινεται μπαλιτσα...
 
Γλύκα :)

Πάντα κοιμούνται όσο πιο ψηλά γίνεται, νιώθουν ασφάλεια έτσι. Πολύ καλό το φωτάκι, τα μπάτζι δεν βλέπουν καλά στο σκοτάδι και το φωτάκι νυκτός βοηθά αν συμβεί κάτι το βραδυ ώστε να μην πανικοβληθούν και χτυπήσουν!
 
@Nausicaa Ναι...επειδη την εχω στο δωματιο μου και κοιμαται πιο νωρις απο μενα αν ακουσει κατι ,ξυπναει κοιταει και ξανακοιμαται...οταν εχει πληρως σκοταδι ειναι ανησυχη για πολλη ωρα μεχρι να ξανακοιμηθει...
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
@AngieN Συμφωνώ με όλα όσα έχουν πει τα παιδιά. Απλά πρόσεξα ότι έχεις την ποτίστρα ανάμεσα στις ταιστρες. Καλύτερα να την τοποθετήσεις κοντά σε πατηθρα για να την φτάνει και μακριά από τα σπόρια. Όμως, είναι μια κούκλα και να την χαίρεσαι.🥰
 
@marapo της εβαλα την σκαλιτσα και παει να πιει νερο...απο την αλλη δεν χωραει εκει που εχω το κλουβι...δεν κανει να ειναι μαζι φαγητο και νερο;
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
@AngieN Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πέσει νερό στα σπόρια και να δημιουργηθούν μικροοργανισμοί, δηλ. μούχλα. Ειδικά στην ανοικτή ταιστρα. Είδα ότι είναι οριζόντια τα κάγκελα και καταλαβαίνω την δυσκολία σου. Από την απέναντι πλευρά δεν χωράει;
 
@marapo θα το κοιταξω ...ευχαριστω για τη συμβουλη..
δεν χωραει γιατι ειναι διπλα επιπλο και ειναι κολλητα..θα κοιταξω μηπως ανεβασω λιγο το κλουβι και τη βαλω απο την απεναντι..
να τα καγκελα θεμα...η Λιλη τα εχει βολευτει πολυ ετσι τα καγκελα γιατι ανεβαινει -κατεβαινει ,αλλα εμενα καθολου γιατι δεν μπορω να βαλω τιποτα..
 
Back
Top