Φροντίδα Γνώμη για το κόψιμο των φτερών στα κοκατίλ

nikospappa33

PB New Member
Εγγραφή
5 Μαϊ 2021
Μηνύματα
55
Καλησπέρα φίλοι μου. Εχω δυο κοκατιλ μικρά σε ηλικία. 5 και 3 μηνών. Ήρεμα ειναι. Το θυλικο ερχεται με το που το φωνάξω το Αρσενικό ακομα Οχι.
Παρατηρώ όμως πως στις πτήσεις που κάνουν μεσα στο σπίτι, αρκετές φορες χτυπάνε λιγο η απο τα φωτιστικά η στο τζαμί. Εχω σκεφτεί να τους κόψω τα φτερά λιγο αλλα δεν ξέρω αν θα τους κανει καλο η Οχι! Όποτε ζήτω την γνώμη σας και τις συμβουλή σας να τα κόψω λιγο η Οχι;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
καλημέρα. προσωπικα είμαι παρα μα παρα πολύ ΚΑΤΑ του κοψηματος των φτερών στα πουλια. αμέσως φανταζομαι εμάς τους ανθρώπους χωρίς ποδια (ζητώ συγγνωμη για την συγκριση). μην το κανεις, ειναι ζωντανα αθωα πλασματακια. εχουν και αυτα ψυχη. ❤️
επειδη εξαρτιονται απο εμας δε συμαινει οτι μπορουμε να τους κανουμε ο,τι γουσταρουμε. πρεπει να σεβομαστε την φύση τους και να τα αγαπαμε.
θα μαθουν τον χώρο και θα σταματησουν να χτυπανε. φροντισε απλα να υπάρχει περισσοτερος ελευθερος χώρος
 
Το κόψιμο των φτερών νομίζω ήταν μια πρακτική του 1980 δηλαδή πριν 40 χρόνια, τοτε θυμάμαι συνήθιζαν να κόβουν τα φτερά κυρίως σε παπαγαλάκια γιατί δεν υπήρχε η τεχνογνωσία και η κατάλληλη εκπαίδευση. Νομίζω πως αυτο έχει ξεπεραστεί πλέον, εάν όχι καλό θα ειναι να μην το υιοθετούμε και να μην το εφαρμόζουμε.
 
Back
Top