Ασθένειες "Γυμνό καναρίνι"

Πόλη
Άλιμος
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους στο φόρουμ!
Απόψε έπιασα τον καναρίνο μου (τον χοντρούλη τον Αστερία) για να του βάλω την τελευταία δόση epithol για την ποδάγρα του. Έτσι όπως τον έπιασα λοιπόν, είδα πως στο φτέρωμα κάτω από τα φτερά πτήσης κάτι δεν πήγαινε καλά. Τα σήκωσα και το πουλί έχει ελάχιστο χνούδι. Δεν έχει καθόλου φτέρωμα να καλύπτει το δέρμα ☹ Αυτό φτάνει μέχρι πίσω, μπόρεσα να διακρίνω και την κατάληξη της ραχοκοκκαλιάς του. Έχω κατατρομάξει σας λέω. Δεν είναι πτερόρροια αυτό το πράγμα, γιατί είναι το μοναδικό πτηνό από αυτά που έχω που δεν μαδάει καθόλου.
Τον έχω πιάσει κατά καιρούς κάποιες φορές, αλλά δεν είχα προσέξει κάτι τέτοιο (δηλαδή να είναι η πλάτη του σα να είναι νεοσσός).
Το πουλάκι είναι πολύ κεφάτο, λυσσάει στο κελάηδημα επί καθημερινής βάσεως και πολύ ζωηρό. Αν θέλετε να συμπληρώσω το δελτίο υγείας μπορώ, αλλά δεν έχει καμία συμπτοματολογία να αναφέρω.
Περιμένω με μεγάλη αγωνία τη γνώμη των σοφότερων.

PetBirds Forum - Ανακοινώσεις στο Forum : Ασθένειες - Τραυματισμοί Καναρινιών

Ηλικία Πουλιού: 2 ή 3 ετών
Φύλο: αρσενικό
Χώρος Εκτροφής (εσωτερικός ή εξωτερικός): εξωτερικός & εσωτερικός (ανάλογα την θερμοκρασία)
Θερμοκρασία Χώρου: περίπου 30 βαθμοί
Ημερομηνία Απόκτησης του Πουλιού: 13/9/2006
Ημερομηνία Εμφάνισης Συμπτωμάτων: 17/7/2008 το παρατήρησα
Διατροφή: φρέσκα φρούτα και λαχανικά, σπόροι premium versege laga
Αξιολόγηση Περιττωμάτων: κανονικά
Αναπνοή (συριγμοί, δύσπνοια κλπ): όχι
Κινητικότητα: μεγάλη
Τρέφεται Κανονικά: κανονικότατα (για να μην πω υπέρ του δέοντος)
Συμπτώματα (αναλυτική περιγραφή): πιάνοντάς τον για να βάλω epithol στα ποδαράκια, διαπίστωσα ότι κάτω από τα φτερά πτήσης μοιάζει με νεοσό. Δηλ. έχει ελάχιστο χνούδι και όχι κανονικό φτέρωμα. Δε ξέρω αν αυτό υπήρχε ή έγινε πρόσφατα. Στο υπόλοιπο κορμάκι του έχει κανονικό φτέρωμα.
Προηγηθείσα Θεραπεία: -
Καραντίνα (έχει τεθεί ή όχι): Όταν τον πήρα ναι
Παρατηρήσεις: είναι πολύ ζωηρό, κελαηδάει πολύ και δεν δείχνει κανένα σημάδι καταπόνησης.

Ευχαριστώ :)

Back