Αναπαραγωγή Δίλημμα για την επιλογή κανάρας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Georgina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Georgina

PB Supporter
Εγγραφή
11 Σεπ 2006
Μηνύματα
6.134
Πόλη
Αθήνα
Μετά την παρότρυνση μερικών καλών φίλων, προβληματίζομαι για του τί έιδους κανάρα θα μπορουσα να επιλέξω. Τα 3 χρονιάρικα αρσενικά μου που είναι σε αναπαραγωγική ηλικία είναι ένα πορτοκαλοκόκκινο, και 2 ιζαμπέλες, ένα γκριζοκίτρινο και ένα κοκκινογκριζο.

Δεν με ενδιαφέρει να κάνω εκτροφή, και να διαιωνίσω ένα συγκεκριμένο είδος, απλά να χαρούμε ξανά μετά από χρόνια την διαδικασία της αναπαραγωγής. Τι ράτσα και τί χρώμα κανάρα θα πρέπει να επιλέξω και από πότε πρέπει να αρχίσω να ψάχνω για να έχω γερούς και όμορφους απογόνους;
 

Εάν είναι 5 τι κερδίζω;😛

Τα 3 χρονιάρικα αρσενικά μου που είναι σε αναπαραγωγική ηλικία είναι ένα πορτοκαλοκόκκινο, και 2 ιζαμπέλες, ένα γκριζοκίτρινο και ένα κοκκινογκριζο.

Να το αφήσω ή θα βάλεις και άλλα; :)
 
Άν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου δώσω μια υγιέστατη πράσινη κανάρα του 2006.
 
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πάρα πολύ για την ευγενική προσφορά σας! Ηδη σε λίγες μέρες ένας καλός άγγελος προσφέρθηκε να μου χαρίσει ενα γλυκητατο πλασματάκι το οποίο θα το φιλοξενήσω με μεγάλη μου χαρά!

Τα αρσενικά μου είναι 3. (ενα κοκινοπορτοκαλί, και 2 ιζαμπέλες (μια κοκκινόγκριζη και μία κιτρινογκριζη). Ελπίζω να μην έχουμε σφαγή μεταξύ των αρσενικών για το ποιό θα ζευγαρώσει με την καναρινιτσα!:D
 
Γιατι να μην ζευγαρωσουν και οι τρεις εαν εχεις σκοπο να κανεις 3 γεννες ετσι ωστε να εχεις μεγαλη ποικιλια αφου δεν ενδιαφερεσαι για συγκεκριμενο ζευγαρωμα. Καλη επιτυχια.
 
Πολύ καλη η ιδέα σου! Θα ρωτήσω όμως πρώτα τον μπαμπά της αν επιτρέπεται!
 
Τζωρτζίνα μου, μια τέτοια κανάρα θα προτιμούσα για τον κόκκινο - πορτοκαλί!

pagero10.jpg
 
να ρωτησω κατι βρε παιδια; Εχω βαλει την καναρα σε κλουβι διπλα στο κλουβι του φλωρου. Πως θα καταλαβω οτι ειναι ετοιμα για ζευγαρωμα και μετα απο ποσες μερες θα γινει το παντρεμα; Ειναι ευκολη η προσπαθεια 'η να την ριξω στα καναρια που την λιμπιζονται;
 
Φίλε mathaio το πάντρεμα αυτών των δύο πουλιών όπως και κάθε άγριο με καναρίνι θέλει υπομονή. Μόνο έτσι θα έχεις επιτυχίες. Το θέμα είναι τί εσύ θέλεις πραγματικά. Θέλεις να πειραματιστείς με ένα ζευγάρωμα που πιθανόν να έχεις περισσότερες αποτυχίες ή με ένα ζευγάρωμα και εννοώ ανάμεσα σε καναρίνια πιο σίγουρο.Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το ξεκαθαρίσεις μέσα σου εσύ. Σε κάθε περίπτωση κάθε αναπαραγωγική περίοδος είναι συναρπαστική. Είτε αναπαράγεις καναρίνια είτε μούλους. Το βασικό είναι να έχεις υπομονή και να μην απογοητέυεσαι.
 
Back
Top