Γενικά Δίλημμα μεταξύ African Grey ή Αmazon Yellow Naped

Cooperman250980

PB New Member
Εγγραφή
21 Μαϊ 2017
Μηνύματα
33
Πόλη
Μοσχάτο
Είμαι μεταξύ των δύο παπαγάλων και δεν μπορώ να αποφασίσω! Επισκέφθηκα χθες το tropicalbirdfarm και ο κ. Ηλίας [εξαίρετος], ήταν σαφώς υπέρ των AYN [ιδίως στη θηλυκή εκδοχή τους], εφόσον τους θεωρεί πιο σταθερούς, φιλικούς, ενώ είναι εξίσου ικανοί στην ομιλία.

Έχει κάποιος εμπειρία απ' τα εν λόγω πουλιά; Προσωπικά, θα ήθελα να είναι αρκετά χαδιάρης και παιχνιδιάρης ο παπαγάλος και σίγουρα καλός μίμος. Ωστόσο πρέπει να συνυπολογιστεί ότι μένω σε διαμέρισμα.

Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη!
 
καλως τον. Φιλε μου εαν θελεις διευκρηνησε το ΑΥΝ δεν το καταλαβενω και μετα ξεκιναμε. ευχαριστω περιμενω.
 
Με πρόλαβε η Παναγιώτα! Τώρα Και οι παπαγάλοι κυκλοφορούν με συ τομογραφίες
 
οκ καταλαβα δεν χρειαζετε διευκρηνηση. εγω προσωπικα μπορω να σου πω την γνωμη μου μονο για african grey. εχω τον γωγο δεκαεξι χρονια. Πανεξυπνα υπεροχα πουλια, ομιλια πολη, βεβαια εξαρτατε και απο την ασχολια, περιεργη χαρακτηρες, δενοντε αρκετα με τον ανθρωπο που ασχολειται μαζι τους, οταν εχουν τα νευρα τους τσιμπανε καλα. αρχιζουν και μαραζωνουν οταν καταλαβενουν την εγκαταληψη, την ελειψη επικοινωνιας, την απομωνοση, την αλλαγη στην ρουτινα τους. Οταν μαραζωσουν εχουν εντωνα συμπτοματα αυτοκαταστροφης συνηθως μαδανε τα φτερα τους σε σημειο που εαν δεν το αντιμετωπησουμε στην αρχη του φτανη σε τραγικα σημεια. ενας παπαγαλος που οταν μελανχωληση το καταλαβενης απο το βλεμα του και οχι μονο. η ενταση της φωνης του ειναι μετρια. εγω προσωπικα οσο και να ακουστη περιεργο δεν τον προτεινω ευκολα εαν δεν καταλαβω πρωτα το πως θα ζηση. Π.χ. Θα ειστε αρκετες ωρες μαζι, εργαζεσε και ποσες ωρες, τις ωρες που θα λειπεις θα εχει καποιο μελος για παρεα, εχεις σκευτη οτι ειναι ενα κατοικιδιο που θα περασετε αρκετα χρονια μαζι, και θα μπορεις να του αφιερωνης χρονο ολα τα χρονια. Οσο για παπαγαλο παιχνιδιαρη, αγκαλιτσας και ολα αυτα δεν υπαρχει. Ολα αυτα ερχοντε μετα απο πολη δουλεια. απο αυτα που ζητας καταλαβα οτι δεν εχεις επαφη με παπαγαλο, δεν ξερω εαν ειχες και ποτε. σκεψουτα λιγο ολα αυτα, στα γραφω για να εχεις μια πληρη εικονα και να μην παρασηρθης απο ενθουσιασμο. η african greyειναι πολη δυσκολα πουλια. και να διευκρινησω κατι που μαλλον βιαστηκα. Ο δικος μου μηλα πολη και ημουν 'τυχερος' δεν συμβενη το ιδιο σε ολα τα πουλια. Για τους amazon δεν εχω εμπειρια. εαν ξερεις τι θελεις κανε την κινηση για οτι επιλεξεις, εαν ομως υπαρχει και κατι που σε προβληματιζη μην βιαστης, εδω ημαστε εμεις και θα χαρουμε να συζηταμε. καλη αποφαση.
 
Οι yellow naped συγκαταλεγινται πραγματι στους κορυφαιους ομιλητες και δεν ειναι τοσο ευαισθητοι οσο οι γκριζοι. Απο την στιγμη που στο διλλημα σου απαντησε ο Ηλιας που ειναι ο πρωτος ισως επισημος εκτροφεας Παπαγαλων στην Ελλαδα και με τοση εμπειρια χρονων δεν χρειαζεται να κουραζεις το μυαλο σου. Οι γκριζοι ειναι πιο γνωστοι και τους συναντας συχνοτερα αλλα και οι αμαζονες ειναι απιστευτα πουλια. Να εχεις ομως στο νου σου οτι τιποτα δεν ειναι σιγουρο μιας και μιλαμε για εμψυχα οντα. Μπορει να μην σε καλυψει η ικανοτητα ομιλιας σε καποιο συγκεκριμενο πουλι η και να μην μιλησει καθολου. Οι εξαιρεσεις βγηκαν μεσα απο τους κανονες
 
Eυχαριστώ για το χρόνο και τις απαντήσεις. Γνωρίζω ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην μιλήσει [οιοσδήποτε παπαγάλος]. Εμένα με ενδιαφέρει πιο πολύ να μπορώ να παίζω μαζί του, να μην με φοβάται κτλ. Έχω ήδη δύο κοκατίλ, αλλά δυστυχώς τα είχα πάρει άγρια και δεν έχουν σημειώσει τρομερή πρόοδο [μάλλον φταίω κ εγώ]. Οπότε μάλλον έχω καταλήξει στην αμαζόνα!
 
καλησπερα φιλε μου. χερομε που εχεις μια εμπειρια με παπαγαλους. το εκτροφειο παντως που επισκευτηκες ειναι νομιζω απο τα καλητερα. καλως να την δεχτης και να μας την παρουσιασης. στην εδειξε ο ηλιας. Παντως για τον ηλια εχω να πω τα καλητερα, και με πραγματικη αγαπη στους παπαγαλους. Για οτι χρειασθης ημαστε εδω. το θετικο στην ορθη για εμενα επιλογησου να απευθηνθης σε εκτροφειο αρα και ταισμενο στο χερι ειναι οτι θα εξικιωθη ποιο γρηγορα. Περιμενουμε νεα σας.
 
Back
Top