Διατροφή Δίνετε βραστά ή ωμά τα λαχανικά στα πουλιά σας;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης LADY_P
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

LADY_P

PB Member
Εγγραφή
30 Σεπ 2008
Μηνύματα
121
Πόλη
Κρήτη
Εδω ειμαι πάλι... Που αλλου θα πηγενα;

Παιδια διαβάζω, οτι δινετε μπροκολα, φασολάκια, ρύζι, καρότα, κουνουπίδι, πιπερια, αρακά, καλοκύθι... Καλαμποκι, ΟΛΑ αυτα βραστά ή ώμα; Και το καλαμπόκι μονο τους σπόρους ή την κεφαλί όπως ειναι;

Πάντως ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ πρώτα στον κάτοχο του forum, και μετα σε όλα τα ΜΈΛΟΙ του, για αυτο το πέροχο forum που εχουν φτιάξει, γιατί έμαθα και εχω να μαθω ακομα πολλά μεσα σε αυτο.
 
Το ρύζι μπορείς να το βράσεις για λίγο...όσο για το καλαμπόκι μπορείς να τους δώσεις μόνο τους σπόρους (μπορείς να τους δώσεις και χωρίς να τους βράσεις).
Τα άλλα μπορείς να τα δώσεις και ωμά.

Κοίταξε κι εδώ δύο σχετικά topic με λαχανικά:
https://community.petbirds.gr/threads/Επτά-στρώματα-σαλάτα.6293/
https://community.petbirds.gr/threads/Πως-φτιάχνουμε-σαλάτα-για-τα-cockatiel.6919/
 
Το καλαμποκι εγω το δινω σε φετες ωμο με τη ροκα ομως. Για τους παπαγαλους που χρησιμοποιουνε και τα ποδια τους για να κρατανε και να τρωνε ειναι μεγαλη διασκεδαση να "δουλευουνε" για το φαγητο τους. :)

Για τα κοινα παπαγαλακια μπορεις να κοψεις μια φετα και να την περασεις σε ενα ειδκο συρμα-εξαρτημα για αυτη τη δουλεια να στερεωνεις φρουτα-λαχανικα που το κρεμας επειτα στο κλουβι και θα τραβανε να τρωνε μονα τους. Το πουλανε στα πετ σοπ και ειναι παμφτηνο. 😉

Τα αλλα προτιμω ωμα διοτι ειναι πιο φυσικα και δεν χανουνε καθολου ωφελιμες ουσιες απο το βρασμο. Το ρυζι ελαφρως βρασμενο οπως ειπε και η Αναστασια!
 

Συνημμένα

  • cornonthecob.webp
    cornonthecob.webp
    19,2 KB · Προβολές: 86
Back
Top