Διατροφή Δίνω στα καναρίνια μου βιταμίνη σκόνη, ποια η γνώμη σας;

Kanarinatos

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουν 2019
Μηνύματα
65
Καλησπέρα σας,
Στα καναρίνια μου δίνω απλή κίτρινη βιταμίνη καθημερινά (δεν ξέρω κατά πόσο είναι βιταμίνη βεβαίως, οπότε την ονομάζω σκόνη). Πρόσφατα διάβασα ότι αυτού του είδους βιταμίνες, είναι απλές αυγοτροφές ή ακόμα χειρότερα τριμμένο μπισκότο. Θα ήθελα να μου πείτε ποιά η γνώμη σας σχετικά με το σκεύασμα αυτό.
  1. Είναι όντως βιταμίνη που ενισχύει τον οργανισμό των πτηνών ή ένα απλό σκεύασμα χωρίς πολλά οφέλη;
  2. Να χορηγώ μια αξιόλογη ποσότητα και να την αφήνω μέσα μέχρι να καταναλωθεί ή υπάρχει φόβος να χαλάσει; Μήπως να βάζω λιγότερη ποσότητα και να την αλλάζω πιο συχνά;
  3. Στο λιποχρωμικό μου καναρίνι ενδείκνυται να δώσω κατά την πτερόροια κόκκινη σκόνη (χωρίς χημικές χρωστικές) ή δεν θα έχει κάποια διαφορά;
  4. Αν τελικά πρόκειται για απλή σκόνη με μηδενικό όφελος τι σκεύασμα μου προτείνετε να δίνω ως συμπλήρωμα στη διατροφή τους, που να τους παρέχει πραγματικές βιταμίνες;
Να αναφέρω ότι η βιταμίνη αυτή δεν αποτελεί το βασικό τους σιτηρέσιο. Την χορηγώ με απλή τροφή, φυσικά, καθώς και διάφορα φρούτα ή λαχανικά που δίνω κάποιες ημέρες της βδομάδας. Και όσον αφορά το χρώμα του λιποχρωμικού καναρινιού μου, σαφώς και δεν επιθυμώ να πετύχω το καλύτερο αποτέλεσμα, είμαι απλά χομπίστας, όχι εκτροφέας. Απλά με φυσικό τρόπο θα ήθελα να έχει όσο πιο ωραίο φτέρωμα και χρώμα γίνεται.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
Πρόσφατα διάβασα ότι αυτού του είδους βιταμίνες, είναι απλές αυγοτροφές ή ακόμα χειρότερα τριμμένο μπισκότο.
Κάποιες είναι και κάποιες όχι. Ανέβασε μία φωτογραφία σε παρακαλώ του σκευάσματος στο οποίο αναφέρεσαι για να μιλήσουμε συγκεκριμένα.
 
Να τονίσω ότι έχει χαρακτηριστική μυρωδιά μελιού (θυμίζει ίσως και σάμαλι)
 

Συνημμένα

  • 64270490_474850593271463_7036293484784910336_n.webp
    64270490_474850593271463_7036293484784910336_n.webp
    92,9 KB · Προβολές: 15
ποιά η γνώμη σας σχετικά με το σκεύασμα αυτό
Με βάση τα στοιχεία που έχουμε ως τώρα, καταλήγουμε στο γεγονός ότι δεν μιλάμε για σκεύασμα. Επομένως, ότι και να πούμε είναι σχεδόν λόγια του αέρα ή της σέσουλας.

Είναι όντως βιταμίνη που ενισχύει τον οργανισμό των πτηνών ή ένα απλό σκεύασμα χωρίς πολλά οφέλη;
Απάντησα ήδη σε αυτό.

Να χορηγώ μια αξιόλογη ποσότητα και να την αφήνω μέσα μέχρι να καταναλωθεί ή υπάρχει φόβος να χαλάσει;
Από ότι γνωρίζω από την εποχή που χρησιμοποιούσα αντίστοιχες σκόνες λόγω έλλειψης ενημέρωσης, πιστεύω ότι και δέκα χρόνια να την αφήσεις στο κλουβί, θα εξακολουθεί να μυρίζει το ίδιο όμορφα.

Στο λιποχρωμικό μου καναρίνι ενδείκνυται να δώσω κατά την πτερόροια κόκκινη σκόνη (χωρίς χημικές χρωστικές) ή δεν θα έχει κάποια διαφορά;
Όχι τη συγκεκριμένη. Το κόκκινο λιποχρωμικό καναρίνι σου χρειάζεται χρωστικές ουσίες που προορίζονται αποκλειστικά για τη βαφή του πτερώματος τους. Σχετικά με αυτό το θέμα, πρέπει να ανοίξεις καινούργια συζήτηση όταν έρθει η ώρα, δηλαδή λίγο πριν την πτερόροια.

Αν τελικά πρόκειται για απλή σκόνη με μηδενικό όφελος τι σκεύασμα μου προτείνετε να δίνω ως συμπλήρωμα στη διατροφή τους, που να τους παρέχει πραγματικές βιταμίνες;
Τίποτα συγκεκριμένο για αυτό το σκοπό. Για υγιή πουλάκια θα πρέπει να παρέχεις συστηματικά μία πλήρη και ισορροπημένη διατροφή όλο το χρόνο. Μπορείς να βρεις πολλά θέματα στο PetBirds σχετικά με αυτό, να τα αξιολογήσεις και να τα εφαρμόσεις ανάλογα. Για οποιαδήποτε απορία, ανοίγεις καινούργια σχετική συζήτηση και ρωτάς.

Να τονίσω ότι έχει χαρακτηριστική μυρωδιά μελιού (θυμίζει ίσως και σάμαλι)
Έχεις δίκιο. Προσωπικά ούτε και ο ίδιος μου άντεξα στον πειρασμό και τη δοκίμασα. Παρ' όλα αυτά όμως, δεν θα την έδινα σε πουλιά για τους λόγους που ανέφερα.
 
Back
Top