Ασθένειες Δακρυσμένο μάτι καναρινιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης roti
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

roti

PB Member
Εγγραφή
16 Φεβ 2009
Μηνύματα
204
Πόλη
Κασσανδρεία
Καλημέρα. Εδώ και μια εβδομάδα παρουσιάστηκε το φαινόμενο. Τα πούπουλα γύρω από τα μάτια είναι υγρά και το μάτι φαίνεται δακρυσμένο. Περίμενα αλλά δεν άλλαξε κάτι. Ωστόσο την πρώτη μέρα που παρουσιάστηκε ήτανε χειρότερα.
Επισυνάπτω φωτογραφίες.
1_opt.webp
Ευχαριστώ.

Να προσθέσω ότι το καναρίνι τινάζει το κεφάλι του
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
οταν λες κολλύριο με αντιβίωση; Τί αντιβίωση;

Κολυριο τομπρεξ μ αντιβιωση, ναι στις 3 μερες ειχε καθαριση το ματακι του γυρω γυρω κ ειχε σταματηση να ειναι υγρο
 
Εγώ θα έλεγα καλύτερα για πέντε ημέρες να του βάζεις χαμομήλι στο ματάκι του που είναι και αντιφλεγμονώδες!
Θα του κάνει πολύ καλό! Θα βράζεις λίγο νεράκι.. Και αφού το βγάλεις απο το μάτι, τότε θα βάζεις μέσα λίγο χαμομήλι και θα το αφήνεις σκεπασμένο μέχρι να κρυώσει! Έπειτα το σουρώνεις και με ένα βαμβάκι η με μία μπατονέτα θα ρίχνεις μερικές σταγόνες στο μάτι του..
 
Εγώ θα έλεγα καλύτερα για πέντε ημέρες να του βάζεις χαμομήλι στο ματάκι του που είναι και αντιφλεγμονώδες
Όχι Εύα... σε αυτή την κατάσταση που παρουσιάζεται το μάτι του καναρινιού το tobradex ή tobrex που προτείνει ο Γιώργης είναι ότι καλύτερο... ασφαλώς με για τις δικές μας γνώσεις. Ας ελπίσουμε πως είναι μια απλή επιπεφυκίτιδα και όχι τίποτε χειρότερο.
Αν υπάρχει όμως δυνατότητα να το δει κάποιος ειδικός.. καλά είναι να το πας Λευτέρη roti ...
 
Δυστυχώς Γιάννη εδώ (Κασσάνδρεια Χαλκιδικής) δεν έχουμε ειδικό στα πουλιά. Έχουμε 2 κτηνίατρους αλλά όχι με ειδικότητα σε πτηνά. Το πλησιέστερο είναι Θεσσαλονίκη (200 χιλ. Πήγαινε έλα).
Θα προχωρήσω με tobradex ή tobrex.
Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση..
 
Αλίκη, το tobrex όπου κι αν το έψαξα έχει εξαντληθεί. Έβαλα το SEPTOBORE. Το πουλάκι είναι μια χαρά. Παράλειψη που δεν σας ενημέρωσα για την εξέλιξη...
Πολύ καλά νέα! Άντε περαστικά!
 
  • Like
Αντιδράσεις: roti
Καλα νεα Οκ ειναι κ το Septobore την ιδια δουλεια κανη με το Τομπρεχ. Ασε να περαση μια βδομαδα κ ολα νανε καλα κ μετα βαλε του για μια μερα ακομη πρωι βραδυ απο μια σταγονα
 
Ασε να περαση μια βδομαδα κ ολα νανε καλα κ μετα βαλε του για μια μερα ακομη πρωι βραδυ απο μια σταγονα
Γιατί να του βάλει πάλι; Λες να μην έχει αντιμετωπιστεί το ζήτημα επαρκώς και να ανακάμψει ξανά η ασθένεια;
 
Γιατί να του βάλει πάλι; Λες να μην έχει αντιμετωπιστεί το ζήτημα επαρκώς και να ανακάμψει ξανά η ασθένεια;
Αυτή η "στρατηγική" ακολουθείται συνήθως για αντιβίωση. 7 μέρες αντιβίωση | 7-10 μέρες κενό (βιταμίνες κτλ) | 7 μέρες αντιβίωση επαναληπτικά. Τώρα για το μάτι, αν έγινε εντελώς καλά εγω δε θα το πρότεινα.
 
Ναι γιατί; Προληπτικά; Έτσι πρέπει;

Η παθησις των ματιων κ γυρω απο το ματι ειναι απο της πιο υπουλες. Νομιζουμε οτι περασε το κακο αλλα καμια φορα μας ξεγελαει, οποτε οταν εμφανιστη ξανα το προβλημα ειναι επιβαρυμενο. Εγω προσωπικα αυτο θα εκανα.
 
και τι πειράζει να το κάνω; Μια μέρα είναι αυτή...
Πραγματικά δεν ξέρω. Αλλά αν το φάρμακο χρειάζεται επανάληψη, εφόσον περιέχει αντιβιωση, η επανάληψη δεν μου φαίνεται πιθανό να είναι για μία μέρα. Το ερώτημα είναι: χρειάζεται όντως επανάληψη;
Δεν θα έκανα επανάληψη εφόσον το μάτι δείχνει καλά, διότι σε όσες περιπτώσεις γνωρίζω και χρησιμοποιήθηκε αντιβιοτικό κολλύριο για τα μάτια, ο γιατρός δεν συνέστησε επανάληψη. Όμως αυτό αφορά σε ανθρώπους - ασθενείς και όχι σε πτηνά.
 
@lagokiller Γεια σας! Έχω το ίδιο θέμα με το καναρίνι μου στο ένα μάτι υπάρχει αραίωση και έχει υγρή επιφυκιτιδα . Πήγα στο πτηνίατρο και μου είπε να δώσω augmentin. Έψαξα παντού στο ίντερνετ σήμερα με το ίδιο θέμα και παντού είδα ότι χρησιμοποιούν την ίδια θεραπεία με τη δική σας. Τελικά τι ισχύει? Αν μπορείτε πείτε μου την άποψη σας
 
Back
Top