Ασθένειες Δακρυσμενο ματι καναρινιου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nikosk1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

nikosk1

PB Member
Εγγραφή
6 Φεβ 2011
Μηνύματα
838
Πόλη
Κομοτηνή
Καλησπέρα σημερα το απόγευμα που γυρισα από την δουλεια ειδα δακρυσμενο το ένα ματι της καναρας μου, το προβλημα είναι πως εχει και 5 ημερων μικρα στην φωλια και από ότι διαβασα μαλον θα πρεπει να χορηγησω Tobrex παιδικο να παρω σε σταγονες η αλοιφή;
Από βιταμινη Α δεν νομιζω να εχει ελλειψη γιατι βαζω πολυβιταμινη σε σκονη στην αυγοτροφη και από καθαριοτητα την κυριακη ειχα καθαριση ολο το κλουβι πατηθρες, σχαρες, ταιστρες όλα εκτος από την φωλια γιατι μολις ειχαν βγει τα μικρα.
Και το χειροτερο είναι με το στρεσάρισμα, που θα πρεπει να την πιανω συνεχεια και προβλεπω να παραταει τα μικρα. Μου τη ματιασαν 😡
 
το προβλημα είναι πως εχει και 5 ημερων μικρα στην φωλια
Πόσα μικρά υπάρχουν στην φωλιά; Έχεις άλλη κανάρα που να έχει κοντά στις ίδιες ηλικίες νεοσσούς στη φωλιά;

να παρω σε σταγονες η αλοιφή;
Καλύτερα σταγόνες πιστεύω..

Και το χειροτερο είναι με το στρεσάρισμα, που θα πρεπει να την πιανω συνεχεια και προβλεπω να παραταει τα μικρα.
Είναι τόσο χάλια το μάτι της που δεν μπορεί να γίνει η θεραπεία μετά από 10 μέρες; Ο μπαμπάς ταίζει; Μια λύση είναι (αν δεν είναι τόσο χάλια το μάτι) να καθαρίζεις καθημερινά πατήθρες (ώστε και να τριφτεί να μην χειροτερέψει το μάτι) και να κάνεις υπομονή λίγες μέρες να μεγαλώσουν τα μικρά..

Μου τη ματιασαν 😡
Μην ακούω τέτοια! Ζωντανοί οργανισμοί είναι που αρρωσταίνουν και αυτά! Όλα τα άλλα είναι προκαταλήψεις!
 
Απο το πρωι ειναι στεγνο το ματακι της, πηρα σταγονες για παν ενδεχομενο και θα το παρακολουθησω.
Αλικη εχει 4 μικρα και η άλλη 3 και είναι ακριβως την ιδια μερα γεννημενα, ο πατερας είναι με χωρισμα γιατι εχει πηρωση παρα πολύ και δεν την αφηνε να παει στην φωλια και με πολλους τσακομους. Τα'ι'ζω 2 φορες την μερα και εγω για βοηθεια.
Μην ακούω τέτοια! Ζωντανοί οργανισμοί είναι που αρρωσταίνουν και αυτά! Όλα τα άλλα είναι προκαταλήψεις!
Αστειεύομαι... αφου όλα τα αλλα τα προσεξα μονο το ματι εμεινε :)
 
Νίκο μπορείς να της κάνεις πλύσεις με χλιαρό χαμομήλι με μια γάζα ή να της βάλεις λίγες σταγόνες φυσιολογικού ορού. Βέβαια κάθε πιάσιμο ειδικά τώρα που έχει νεοσσούς είναι ριψοκίνδυνο, αν δεν είναι σοβαρό καθυστέρησε το λίγες μέρες.
 
Ναι Παναγιωτα μου αυτό είναι το προβλημα το να μην την πιασω, παντος δειχνει πολύ καλα, δεν το τριβει καθολου και το μονο που φαινεται είναι τα πούπουλα που είναι καπως κολλημενα ακομα.
 
Νικο είναι καλό να την αφήσεις στην ησυχία της και να την παρακολουθείς. Αν χρειαστεί φάπμακο καλό θα ήταν να μπεί στο νερό και όχι κατευθείαν στο μάτι. Τα καναρίνια από τη φύση τους μπορουν αν ανταπεξέλθουν αρκετά καλά σε ασθένειες αρκει να έχουν την ανάλογη στήριξη σε τροφή νερο και συμπληρώματα.
ΑΝ αρχίσεις να επεμβαίνεις συχνά πιανοντάς την μάλλον θα αφήσει τα μικρά
 
το μονο που φαινεται είναι τα πούπουλα που είναι καπως κολλημενα ακομα.
Τώρα με τις ζέστες βάλε και μπανάκι να δεις πως είναι το ματάκι της αφού κάνει μπάνιο..

Χαίρομαι που δείχνει καλά! Πόσο ημερών είναι τα μικρά;
 
Ο πατέρας δεν ταΐζει Αλίκη με ξαναρώτησες και πιο πάνω. Είναι μια χαρά η καναρα μαλον κάπου το άγγιξε και γιαυτο δάκρυσε εκείνη την ημέρα. Τώρα υπομονή να απογαλακτιστούν τα μικρα και βλέπουμε. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον Αλικη.
 
Ναι Γιάννη μια χαρά! Εχω σταγόνες πάντως για κάθε ενδεχόμενο. Ο αρσενικός ειναι με χωρισμα αυτό το ζευγάρι δεν ταιριάζει καθόλου.
 
Back
Top