Γενικά Δακτυλίδια 119 140 NB08 και LΝ39 11 NB06

voutsigoutsi

PB New Member
Εγγραφή
23 Απρ 2009
Μηνύματα
184
Καλησπέρα. Πήρα 2 καναρίνια και χρειάζομαι λίγη βοήθεια για να αποκωδικοποιήσω τα δακτυλίδια τους. Ο αρσενικός εχει δακτυλίδι ΜΠΛΕ Z119 140 NB08 και η κανάρα KOΚKINO LΝ39 11 NB06. Ευχαριστώ.
 
NB = Ολλανδια
08 = 2008 έτος γέννησης
Ζ119 = κωδικός εκτροφέα
και συλλόγου
140= α/α πουλιού.

Η κανάρα είναι του 2006. Είναι λάθος αγορά.
Αν μπορείς δώστην πίσω να πάρεις πουλάκι του 2008 επείσης.
 
Εννοεις για ζευγαρωμα Μάκη; Δεν έχω σκοπό να την ζευγαρώσω τώρα. Απ ότι μου είπε κι ο petshopas τ αρσενικο ειναι 7-8 μηνων. Ελεγα του χρόνου να την βάλω μ έναν κιτρινο του 06 και την θυληκιά που έχει ζευγαρώσει τώρα με τον κιτρινο ( που ειναι Ιουνιος του 08) με τον πιτσιρικά. Λάθος το σκέφτηκα; ν ανεβάσω και φωτο κι απ τα τέσσερα καναρινακια(αρχάριος γαρ) να μου πείτε γνώμη;
 
Δεν αγοράζουμε θηλυκό πουλάκι 3 ετών για να το
ζευγαρώσουμε μάλιστα τον επόμενο χρόνο.Αυτό το θηλυκό
για να έμεινε απούλητο 3 χρόνια ή ήταν άρρωστο ή έχει γεννήσει
ήδη αρκετές φορές και επέστρεψε στο μαγαζί για να εισπραχθεί τό όποιο κέρδος.
 
Εχεις βέβαια απόλυτο δίκιο. Ως αρχάριος σκέφτηκα να φαίνεται υγιές, το αν μ αρέσει στο φτέρωμα και το χρώμα, Το δακτυλίδι δεν σκέφτηκα να το δω προσεκτικά... Ευχαριστώ φίλε Μάκη. Θα μου την αλλάξει τ'ωρα λές;
 
Αν το έχεις πάρει πρόσφατα μάλλον δεν θα σου αρνηθεί.
Βέβαια ο τρόπος μας σε τέτοιες περιπτώσεις παίζει έναν
καθοριστικό ρόλο.Χαμόγελο, αλλά και αποφασιστικότητα. 😉
 
ο κοκκινος ειναι ο νεαρος αρσενικος. Ελπιζω να καταφερω να ανεβασω φωτο
 

Συνημμένα

  • 013.webp
    013.webp
    35,4 KB · Προβολές: 103
  • 019.webp
    019.webp
    38,9 KB · Προβολές: 89
  • 026.webp
    026.webp
    50,1 KB · Προβολές: 87
να σου ζησουν ολα. Στην πρωτη φωτογραφια αν δεν κανω λαθος ειναι ενα border. Στην δευτερη ενα κοκκινο μαυρο εντονο και στην 3η κοινα καναρινακια.
 
Ευχαριστω φιλε φωτη. Ερωτηση (αρχαριου!). Δηλαδη αν εχουν 1-2 χρονια διαφορα δεν κανει να ζευγαρώσουν; Γιατι το ζευγαρι μου εχει 2 χρονια διαφορα. Ο αρσενικος ειναι 3 κι η καναρα περσινη. Οι γεροι δεν εχουν δικαιωμα στον ερωτα; Βεβαια ο μακης λεει οτι η καναρα (border ειπες;) μαλλον εχει κι αλλες γεννες... Πειράζει να ζευγαρώσει με τον μικρο; Μαλλον φετος δεν προλαβαίνουν ετσι κι αλλιως ε; Πολλες αποριες!
 
Τι σημαινει αυτο ρε παιδια; Να μην το παω πισω δηλαδη;
 
Τι σημαινει αυτο ρε παιδια; Να μην το παω πισω δηλαδη;

Τα φαιφ είναι μια ράτσα αρκετά αποδοτική, με αρκετούς χρωματικούς συνδιασμούς, όπως cinamon, κίτρινα, variegated, κτλ κτλ. Εγώ προσωπικά θα ενεργούσα όπως είπε ο κ. Μάκης και ας είναι φαιφ.
 
Γρηγορη ευχαριστω για την απαντηση. Κι αν την πάρει πίσω τι ράτσα να πάρω για τον κοκκινο αρσενικο; (εννοειται του 08). Και πως θα το ξεχωρίσω; Γιατι τελικα οι περισσοτεροι petshopades η δεν ξερουν τι τους γινεται η μας δουλευουν κανονικα. (τους ασχετους σαν εμενα μονο φυσικα.)
 
Εκτος αν το ανταλλαξω με καποιον φιλο απο εδω μ μια καναρα καταλληλη για τον πιτσιρικο. Η δεν γινεται αυτο;
 
Χα χα! Το μονο που καταλαβα απ την αρχη αυτο ηταν Νικολα. Ευχαριστω παντως!
 
Εκτος αν το ανταλλαξω με καποιον φιλο απο εδω μ μια καναρα καταλληλη για τον πιτσιρικο. Η δεν γινεται αυτο;

Γινεται..Ανοιξε ενα νεο θεμα στην ενοτητα με τις αγγελιες και πιστευω οτι καποιος θα βρεθει. Για το κοκκινο σου καναρινι να παρεις μια θηλυκια της ιδιας ρατσας. Δηλαδη κοκκινο μαυρο εντονο.
 
Φωτη ελεγα να παρω μια καναρα της ιδιας ας πουμε ρατσας αλλα αλλο χρωμα. Δεν γινεται αυτο; Κι αν ναι τι ρατσα ζηταω "καναρινι χρωματος"; Κάνουν 2 διαφορετικα χρωματα μαζι; Θα ζευγαρωσουν;
 
Φωτη ελεγα να παρω μια καναρα της ιδιας ας πουμε ρατσας αλλα αλλο χρωμα. Δεν γινεται αυτο; Κι αν ναι τι ρατσα ζηταω "καναρινι χρωματος"; Κάνουν 2 διαφορετικα χρωματα μαζι; Θα ζευγαρωσουν;
Για να παρεις καθαρους απογονους και να μην αλλιωσεις την ρατσα πρεπει να το ζευγαρωσεις με καναρα κοκκινο εντονο. Περιμενε να σου απαντησει καποιος που τα ξερει καλυτερα γιατι εγω δεν εχω εμπειρια στα καναρινια.
 
Back
Top