Γενικά Δαχτυλίδι στη Ροζέλα μου

salamandra021

PB New Member
Πόλη
Αθήνα
Το δαχτυλίδι της Ροζέλας μου έχει τα εξής στοιχεία:
o
15820CZx o

Και μία επεξήγηση... Επειδή δεν ξέρω καθόλου το τι σημαίνουν όλα αυτά τα νούμερα και τα γράμματα σας τα "εξηγώ". Τα πρώτα 5 είναι νούμερα τα άλλα 2 είναι αρχικά γράμματα κεφαλαία και απ' ότι έχω ακούσει είναι τα αρχικά γράμματα της Τσεχίας (CZ). Το επόμενο είναι ένα x το οποίο είναι μικρότερο σε μέγεθος απ' τα άλλα γράμματα και είναι στη μέση γραμμένο.
Το τελευταίο τώρα προσπάθησα να το κάνω όσο καλύτερα γίνεται. Είναι δύο μηδενικά όμως γραμμένα το ένα κάτω απ' το άλλο. Δηλαδή σαν ένα 8 αλλά κομμένο στη μέση.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Είναι ένα στρογγυλό ασημένιο δαχτυλίδι.
Για όποια άλλη διευκρίνιση ρωτήστε με.
Θέλω να μάθω αν ξέρει κανείς κάτι τί σημαίνουν αυτά τα γράμματα, οι αριθμοί και τα σύμβολα.

Πόσο χρονών είναι η ροζέλα σου; Το λεω γιατί αν είναι 8 χρονών μπορεί τα μηδενικά να σημαίνουν 2000 δηλαδή 00. Για τους αριθμούς δεν ξέρω.

Η ροζελα σου γενηθηκε το 2000. Τα υπολοιπα ειναι του εκτροφεα τα νουμερα που εβαζε σε ολες τις ροζελες που εβγαλε το 2000

Κοίτα να δεις... Την πήρα απ' το πετ σοπ στις 4-5-2001. Αυτός μου είχε πει ότι είναι περίπου 2 χρονών τότε... Βέβαια μπορεί και να μην ήταν ακριβώς 2 χρονών. Άρα όντως μπορεί να σημαίνει 2000. Είναι η χρονολογία γέννησης αυτή δηλαδη;

Στέλιο σ' ευχαριστώ... Είσαι σίγουρος γι' αυτό ε; Για το CZ και για το x ξέρεις κάτι;

Ναι ειμαι σιγουρος. Οσο για τα αλλα παραδειγμα εγω κανω την εγγραφη μου σε ενα συλογο και ζηταω δαχτυλιδια για τα πουλια που θα βγαλω και μου δινουν AE Z 15 08 για αριθμο δαχτυλιδιων. Κανεις και εσυ το ιδιο και σου δινουν KBF 32 08 αυτος θα ειναι ο δικος αριθμος δαχτυλιδιων που θα βαλεις σε οσα πουλια βγαλεις. Καταλαβες;

Τώρα κατάλαβα πως γίνεται. Σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου!
Για την χώρα προέλευσης δεν μου είπες. Σημαίνει κάτι το αν είναι απὀ μία χώρα;

Θεμιστοκλή καλησπέρα.
Αν και υπάρχει σε πολλά άλλα posts - κι εγώ δεν μπορώ να σε παραπέμψω - θα σου πώ πως διαβάζεται ένα δακτυλίδι, το δικό μου.
FPO AL 088 E08 001
FPO Πανελλήνια Ομοσπονδία Ορνιθολογίας
AL Α.Λ. Ο. Π. (Αττική Λέσχη Οικόσιτων Πτηνών)
088 Κωδικός Εκτροφέα
Ε Κατηγορία πουλιών που δέχονται δακτυλίδι διαμέτρου 2,9 χιλ.
08 Έτος Γέννησης πουλιού
001 Αύξων Αριθμός πουλιού, το πρώτο πουλί του 2008.
Χρώμα δακτυλιδιού για το έτος 2008 το γαλάζιο.
Εύχομαι να σε διαφώτισα.
Φιλικά,

Back