Γενικά Δεκαοχτούρα χτίζει φωλιά πάνω στο κλουβί των καναρινιών μου

Alex alex

PB New Member
Εγγραφή
16 Φεβ 2021
Μηνύματα
47
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Παιδιά πρόσφατα μια δεκαοχτούρα χτίζει φωλιά πάνω στην ζευγαρώστρα των καναρινιών μου.
Που επίσης έχω ήδη μέσα στο κλουβί ένα ζευγάρι που έχουν κάνει φωλια και αυγουλάκια και ανα πασα στιγμή θα βγουν και τα μικρά απο τα καναρίνια μου.
Εχθές είδα την δεκαοχτούρα να χτίζει τη φωλιά της και τη χάλασα σήμερα το πρωί ξανά το ίδιο τι να κάνω να την αφήσω να χτίσει τη φωλιά της η όχι?.
Επίσης ο λόγος που τη χάλασα ειναι επειδή έχω ήδη μέσα το ζευγάρι με τα καναρίνια μου που περιμένουνε μικρά και φοβάμαι μην κολλήσουν κάποια μικρόβια η αρρώστια η ψείρες κτλπα... επίσης οι κουτσουλιές από τις δεκαοχτούρες θα πάνε μέσα στο κλουβί των καναρινιών μου τι μου προτείνετε να κάνω να τν ξανα χαλάσω?
SOS
 
να τν ξανα χαλάσω?
Εννοείται.
Στη θέση σου, θα απολύμανα κάθε φορά το κλουβί με οινόπνευμα 70-80%. Τώρα βέβαια αυτό είναι δύσκολο γιατί θα αποτελέσει όχληση για την κανάρα που κλωσάει, καθώς κάθε μετακίνηση μπορεί να οδηγήσει σε εγκατάλειψη της φωλιάς. Οπότε με ένα πανί βουτηγμένο σε οινόπνευμα (χωρίς να πέσει υγρό μέσα στη φωλιά) καθάριζε στα γρήγορα. Και βάλε κάτι σε μικρή απόσταση στο κλουβί, ώστε η δεκαοχτούρα να μην έρχεται.π.χ. αν έχεις τέντα, κατέβασέ την, ένα κάθετο πλέγμα μπροστά στο κλουβί (σε όσο το δυνατό μεγαλύτερη απόσταση), κάτι τέλος πάντων που να εμποδίσει τη δεκαοχτούρα να έρχεται πάνω στο κλουβί.(μια κατασκευή με όρθια ξύλα ίσως)
 
Πολυ επικίνδυνο για ψειρες. Το οτι αρχισε να κανει φωλια σημαινει οτι εδω και καιρό ηταν στο χώρο σου και τρωγανε εκει.

Στον προηγούμενο σπιτι ερχόταν σπουργίτια πανω στα κλουβια και καθε χρόνο παλευα με ψειρες.

Πλεον εχω βαλει δίχτυ που ειναι για προστασία φυτων να κρεμεται απο το ταβανι σαν κουρτινα και προστατεύει οχι μονο απο αρπακτικα αλλα και απο αλλα πουλια που γα προσελκύει η τροφή. Ψειρες εχω να δω δυο χρόνια.
 
Πλεον εχω βαλει δίχτυ που ειναι για προστασία φυτων να κρεμεται απο το ταβανι σαν κουρτινα
Πολύ ενδιαφέρουσα η προσέγγισή σου. Θα μπορούσες να μας ανεβάσεις μια φωτό; Πώς / από πού το έχεις στηρίξει το δίχτυ; Είναι σταθερά στηριγμένο και στο κάτω τμήμα του;
 
Δεν ειναι κατι φοβερο. Ειχα βρει στα Lidl ενα δίχτυ προστασίας για φυτα. Καρφωσα δυο καρφακια στο ταβανι και επιασα απο εκει το δίχτυ. Πλεον κρεμεται σαν κουρτινα μπροστά απο το κλουβι και το πιανω με μανταλακια.bird-net-greem.webp
 
Ορίστε και οι φωτογραφίες απο το κλουβι του φλωρου μου εκτροφής.
Επειδη μενω ψηλα και εχω πολλους επιδοξους θηρευτες απο καρακαξες μεχρι κιρκινεζια κατεληξα σε αυτη τη διαταξη προστασίας.

1. πανι σκιασης
2. Προστατευτικο σκιαστρο απο κοντρα πλακε θαλάσσης
3. Διχτυ προστασίας

Κατεληξα σε αυτα διοτι δεν ηθελα μονιμη ή ογκωδη κατασκευη.


3TDxFRG.jpg

V4bP0i2.jpg
 
Back
Top