Φροντίδα Δελτιο περιγραφης Καταστασης υγειας καρδερινας

ορεστης

PB New Member
Εγγραφή
3 Μαρ 2007
Μηνύματα
99
Πόλη
Αθήνα
Καρδερινα 2 ετων μεταλλαγμενη αρσενικη που ζει στο μπαλκονι μου απο τον οκτωβρη με το ταιρι της, τροφη μειγμα της μανιτομπα, αρχισε να ειναι λιγο φουσκωμενο και ανορεχτο προ διμηνου. Πηρε τοτε προληπτικη αγωγη με ΕΣΒ30 και πηγε καλυτερα για καμια βδομαδα αλλα σιγα σιγα επεφτε. Η φωνη εγινε αδυνατη (ενω ηταν βροντοφωνο) και βραχνη.Φοβουμενος την αγωγη για ακαρεα και κατοπιν προτροπης κτηνιατρου μηπως εχει <κρυωμα αναπνευστικου> πηρε αντιβιωση(χλωροτετρακυκλινη) στο νερο. Την 3η μερα το βλεπω <τουμπανο> ακινητο και αφαγοτο. Μετα απο αλλαγη χαρτιου βλεπω να κανει.. Διαρροια νερο.. Οπως το ανεβασα τοτε στο σαιτ. ΕνεργειεςΕΣΒ#30 ξανα με ΒΙΤ κλπ κλπ με καλη πορεια αλλα παρεμεινε η βραχναδα και αδυνατη φωνη.Αναγκαστηκα εδωσα- (μετα φοβου θεου)-θεραπεια αρχικα μονον σε αυτον για ακαρεα με το βετερμεκ στο νερο κατα αλεξανδρου, με απολυτη συμμορφωση στην δοσολογια. Πορεια αριστη και απο την 2η μερα καλαιδισμα. Επαναληψη σε 9 μερες Και σε αλλα 12 πουλια (καρδερινες, μια μεταλλαγμενη φλωρα αχατη και δυο καναρες)της κλουβας προληπτικα(Χ2φορες) με καμια απωλεια.Αντιθετα φιλος μου εχασε τρια πουλια (2 καρδ και μια καναρα) με το πουλμοσαν την αλλη μερα που το χορηγησε. Τα εκανα και θεραπεια με ενδοπαρασιτα και στο χιονια κελαιδαγανε με -5.
ΥΓ. Νομιζω ειναι χρησιμο να καταγραψουμε αναλυτικα τις εμπειριες μας και τους χειρισμους μας ειτε στην καλη ειτε στην κακη πορεια του πουλιου
Φιλικα
 
Καταρχήν είναι ευχάριστο να ακούς ότι κάποιο πουλί που ασθενούσε έχει θεραπευθεί. Εκτός αυτού, νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό να επανερχόμαστε σε θέματα που έχουμε ανοίξει (ειδικά όταν αφορούν σε ασθένειες) και να ενημερώνουμε για τις εξελίξεις, προκειμένου να αξιολογούνται αναλόγως οι συμβουλές με βάση το αποτέλεσμα, αλλά και για να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας με την εξέλιξη της υπόθεσης.
 
Νομιζω οτι θα το βρης ευκολα (εγωτο πηρα απο τον κυκλο) το vetermec το βγαζει η ελληνικη εταιρεια veterin ειναι φυαλιδιο 15κκ για ενεσιμη χρηση που προοριζεται για μεγαλα ζωα απ το οποιο εμεις κανουμε την αραιωση μονοι μας. Παρ οτι ειχα παρει και το Pulmosan (beaphar) το φοβηθηκα γιατι το πουλι ηταν ταλαιπωρημενο και τοχα εξω στο μπαλκονι. Ευτυχως ολα τα πουλια πηγαν καλα και μου φυγε ενα αγχος με τα ακαρεα.
ΦΙΛΙΚΑ
 
Back
Top