Γενικά Δεν άρχισαν το τραγούδι τα καναρίνια μου ακομη

Marina 123

PB New Member
Εγγραφή
16 Ιουν 2017
Μηνύματα
129
Πόλη
Σέρρες
Να σας κανω μια ερώτηση... Τα καναρινια σας έχουν αρχίσει να τραγουδάν;η μονο τα δικα μου δεν άρχισαν ακόμη!
 
Η πτερόρροια στα περισσότερα έχει ολοκληρωθεί, οπότε έχουν ξεκινήσει και το τραγούδι αυτή την εποχή.
Θεωρώ πως είναι θέμα χρόνου να τα ακούσεις να κελαηδούν και πάλι και δε θα σταματούν.
 
Πόσο καιρό τα έχεις; Είναι πρώτη χρονιά που κάνουν πτερόρροια στα χέρια σου; Σε τι χώρο βρίσκονται; Εξακολουθούν να ρίχνουν φτερά;
 
Είναι η εποχή που λίγο πολύ όλα τα αρσενικά που γεννήθηκαν στους "λογικούς" αναπαραγωγικά μήνες (όχι Αύγουστο) αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν τις φωνές και να κελαηδούν.
Ίσως όχι με πολύ μεγάλη επιτυχία... αλλά κελαηδούν.
 
Ναι είναι η πρώτη φορά Όχι δεν έχουν πούπουλα ψευτοκελλαηδουν λιγάκι... Τα έχω μέσα στο σπίτι φυσικά σε χώρο που έχει καλοριφέρ
 
τα έχω μέσα στο σπίτι φυσικά σε χώρο που έχει καλοριφέρ
.
Αυτό δεν είναι ό,τι καλύτερο. Επειδή μπορεί αυτή η καθυστέρηση στο κελάηδημα να μην είναι φυσιολογική, διάβασε με προσοχή τα άρθρα που παραθέτω μαζί με τις παραπομπές τους. Χρειάζεται να αφιερώσεις λίγο χρόνο σε αυτό, αξίζει όμως.

Τα κατοικίδια καναρίνια
Η φροντίδα των κατοικίδιων πουλιών γενικά.
Η φροντίδα των καναρινιών
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εμένα πάντως ο δικός μου, ο οποίος διαβιώνει έξω, όπως πάντα, έτσι και εφέτος δεν έχει βγάλει μιλιά από τα μέσα Αυγούστου. Το αργότερο σε 2 εβδομάδες πιστεύω ότι θα έχει ξεκινήσει.
Μήπως τα δικά σου πουλιά έχουν οπτική επαφή με κάποιο θηλυκό; Ακουστική; (γιατί και πάλι σε ένα τιτίρισμα του θηλυκού σταματούν επιτόπου το κελάηδημα)
 
τα έχω μέσα στο σπίτι φυσικά σε χώρο που έχει καλοριφέρ
Μπορείς με κάποιο τρόπο να αποφύγεις κάτι τέτοιο;
Γιατί συνήθως τόσο το "μέσα" όσο και το καλοριφέρ και η "ζέστη" κάνουν κακό στο πουλί.
 
Αν έχουν οπτική επαφή, ανεξάρτητα αν είναι θηλυκό ή αρσενικό το άλλο πουλάκι, θα έχουν 'κόμπλεξ'... Να τα έχεις πάνω κάτω και κοντά σε παράθυρο να βλέπουν φως... Αν μπορείς καλύτερα είναι έξω, με την κατάλληλη προστασία
 
Και τα δικα μου οσο ειχα τα αρσενικα διπλα στα θηλυκα δεν εβγαζαν αχνα, τωρα ομως οσα εχω μακρια απ τα θηλυκα και μονα τους κελαηδουν, οσα εχω πανω απο την κλουβα των θηλυκων,τα περισσοτερα τιποτα ακομη..
 
Με αφορμη την ερωτηση της Μαρινας, εχω παρατηρησει οτι κι εμενα οσα εχω στο πενταοροφο κλουβι δεν κελαηδουν.Αν και δεν βλεπουν το ενα το αλλο, γιατι λετε να συμβαινει αυτο;
 
οσα εχω πανω απο την κλουβα των θηλυκων,τα περισσοτερα τιποτα ακομη
οτι κι εμενα οσα εχω στο πενταοροφο κλουβι δεν κελαηδουν
Και στις δύο περιπτώσεις μιλάς για πουλιά που βρίσκονται το ένα πάνω/κάτω από το άλλο. Χώρισε εντελώς τουλάχιστον το ένα από αυτά και αν αρχίσει σε μια δύο μέρες να λέει, θα έχεις βρει τι φταίει.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Και στις δύο περιπτώσεις μιλάς για πουλιά που βρίσκονται το ένα πάνω/κάτω από το άλλο. Χώρισε εντελώς τουλάχιστον το ένα από αυτά και αν αρχίσει σε μια δύο μέρες να λέει, θα έχεις βρει τι φταίει.
Ναι Σταυρο, ειναι το ενα πανω απο το αλλο. Θα το κανω και θα σας ενημερωσω.
 
Τώρα που το θυμήθηκα Κατερίνα, κι εμένα ο αρσενικος μου πέρυσι δεν τραγουδούσε με τιποτα. Όταν όμως έβαλα το αεροπλάστ γύρω απο τα κλουβιά και του έκοψα τη θέα προς τον άλλον αρσενικο που είχα, τότε ήταν που σε δυο μερες ξεκίνησε. Βέβαια μπορει να συνέπεσε και η εποχή, δλδ, να ήταν τότε η ωρα του και το γεγονός να ήταν απλή σύμπτωση.
 
Το κελάηδισμα των αρσενικών είναι ένας από τους πολλούς τρόπους επικράτησης στο χώρο έναντι των άλλων αρσενικών ως όπλο στην επικράτησή τος... στο χώρο..
Ας μην ξεχνούμε πως με το κελάηδημα τα αρσενικά εδραιώνουν αρχικά μια περιοχή στην οποία στη συνέχεια δε θα επιτρέψουν την είσοδο σε άλλο αρσενικό.
Με το ίδιο κελάηδισμα εδραίωσης της κυριαρχίας τους καλούν και τα θηλυκά να τους επιλέξουν ως γεννήτορες των παιδιών τους μια και έχουν τα "προσόντα".
Δηλαδή είναι δυνατά, ακμαία και με περιοχή ικανή να ταΐσει τα μωρά τους.
Αν το κελάηδημα δεν αποτρέψει τον επίδοξο ανταγωνιστή τους και αυτός εισβάλει στην περιοχή τους... Τότε το σταματούν και ακολουθούν μια σειρά κινήσεις και στάσεις των φτερών πτήσης και του σώματος. Κάποιες από αυτές τις κινήσεις και στάσεις είναι απλές και κάποιες άλλες περισσότερο απειλητικές για τα πουλιά εισβολείς... αλλά δυστυχώς εμείς ακόμη δεν μπορέσαμε να αποκρυπτογραφήσουμε.
Αν εμείς θέλουμε τα πουλιά να συνεχίσουν να κελαηδούν δεν έχουμε παρά να αποτρέψουμε την οπτική επαφή μεταξύ των αρσενικών. Ακόμη κι αν αυτό το αρσενικό βρίσκεται πολλά μέτρα μακρυά στο απέναντι από μας μπαλκόνι. Κι αυτό γιατί η όραση των πουλιών είναι πολλαπλάσια καλή από τη δική μας.
 
Μήπως τα δικά σου πουλιά έχουν οπτική επαφή με κάποιο θηλυκό; Ακουστική; (γιατί και πάλι σε ένα τιτίρισμα του θηλυκού σταματούν επιτόπου το κελάηδημα)
Όχι το θύληκο το εχω σε άλλο χώρο!

Μπορείς με κάποιο τρόπο να αποφύγεις κάτι τέτοιο;
Γιατί συνήθως τόσο το "μέσα" όσο και το καλοριφέρ και η "ζέστη" κάνουν κακό στο πουλί.
Δεν τα βγάζω καθόλου έξω τα έχω μόνιμα εκεί πέρα μην φανταστείτε ότι έχει πολύ ζέστη διότι το. Καλοριφερ ανάβει από τς 6 έως τς 10 και τα έβαλα εκεί ισα ισα να μην έχει πολύ κρύο

ρε παιδιά Εγώ έχω τρεις αρσενικούς τους δύο δυο τους έχω επάνω σε ντουλάπι ψηλά και έχω βάλει χώρισμα για να μη βλέπει το ενα το άλλο! Και φυσικά δεν κελαηδούν! Όμως το τρίτο τον αρσενικό μου τον εχω απέναντι από το ντουλάπι στο τοίχο και δεν σταματάει να κελάηδαει σαν Σαν τρελός κάνει όσο για τους άλλους ακόμη πιστεύω πως δεν έχουν τελειώσει με την πτερρορια
 
Προφανώς δεν θα έχουν ολοκληρώσει την πτερορροια. Άλλωστε υπάρχουν καναρίνια που αργούν να κελαηδήσουν και αφού την έχουν ολοκληρώσει.
Βλέπεις λοιπόν πούπουλα; Αν όχι, πόσο καιρό δεν βλέπεις πούπουλα;
 
Εγώ έχω τρεις αρσενικούς τους δύο δυο τους έχω επάνω σε ντουλάπι ψηλά και έχω βάλει χώρισμα για να μη βλέπει το ενα το άλλο! Και φυσικά δεν κελαηδούν!
Θα κάνεις περισσότερο υπομονή να κρυώσει καλά ο καιρός.
Όσα είναι έξω συνήθως τέτοιο καιρό έχουν ξεκινήσει το κελάηδημα.
 
Back
Top