Αναπαραγωγή Δεν έπρεπε μετά από 26 μέρες να βγει κάποιο αυγό των lovebirds;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Fotis_K
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Fotis_K

PB Known Member
Εγγραφή
5 Ιουν 2008
Μηνύματα
3.116
Πόλη
Αθήνα
εχουν περασει αρκετες μερες και εστω το πρωτο μικρο δεν εχει κανει την εμφανιση του! Το 1ο αυγο γεννηθηκε στις 5 αυγουστου το 2ο στις 7 το 3ο στις 9 και το 4ο στις 11! Δεν θα πρεπε να χε βγει καποιο; Σημερα ανοιξα την φωλια και ειδα οτι τα αυγα εχουν σκουρηνει αρκετα και εχουν κατι κυλιδες πιο σκουρες! Μηπως ψωφισαν μεσα στο αυγο; Επισης οταν βγηκε η θυληκια εριξα με το φακο λιγο φως και δεν τα δα να κουνιουνται! Η θυληκια κλωσσουσε κανονικα... Τι λετε να συμβαινει;☹
 
σιγουρα αυτο θα κανω, αλλα εχω αποητευτει παρα πολυ!☹ αν και ενα ζευγαρι αλλο που χα (αλλο ειδος Lovebird) τα αυγα εσκασαν μετα απο 27 ημερες, αλλα...
 
Κατά πάσα πιθανότητα δεν αναπτυχθήκαν τα αυγά, μάλλον λόγω έλλειψης υγρασίας και υψηλής θερμοκρασίας. Κάπου είδα (μάλλον εδώ) έναν εμπειρικό τρόπο. Σε γυάλα με νερό βάζεις το αυγό που θες να εξετάσεις και εάν είναι ζωντανό θα επιπλέει με τη μύτη θα είναι προς τα κάτω και θα... Κουνιέται. Ενοείται ότι το δοκιμάζεις προς το τέλος που είναι να βγουν τα μικρά και όχι στην αρχή. Σεν θέση σου θα άφηνα την αυριανή ημέρα και την Τρίτη ( σύνολο 22 ημέρες) θα έκανα το πείραμα και αν δεν κουνιούνται θα τα έσπαγα σιγά σιγά να δε τι είναι.
Το παραπάνω το δοκίμασα σε μπαντζι φέτος και δυστυχώς από τα 4 αυγά τα 3 είχαν σταματήσει να ανατπύσσονται οι νεοσοί
 
ουτε να το σκεφτομαι δεν θελω! Ετσι ομως δεν υπαρχει κινδυνος να αφησει τα αυγα η να μπει νερο στα αυγα απο τους πορους; Γενικα δεν ειναι επικυνδινο να παθει κατι το εμβρυο;
 
εκανα αυτο που μου πατε... Τα αυγα ομως γυρναγαν αναποδα και οχι με την μυτη προς τα πανω! Αυτο το κανα στα 2 αυγα γιατι στα αλλα φοβηθηκα! Και σ αυτα δλδ που το κανα δεν μπορουσα να καταλαβω γιατι φυσαγε! Ετσι τα αφησα γιατι φοβομουν οτι θα κανα καμια βλακεια!
 
Εγω παντως δε θα το εκανα αυτο που εκανες δηλαδη να βουτηξω τα αυγα στο νερο. Ενα μικρο λαθος στη θερμοκρασια του νερου και το πουλακι πεθαινει πανευκολα απο το σοκ. Για μενα επρεπε να περιμενεις μερικες μερες ακομη και αν δε βγει τιποτα να τα απομακρυνεις απο τη φωλια.
 
ωχ! Μην μου λετε τετοια...☹ νομιζα επειδη δεν αναφερθηκε δεν υπηρχε προβλημα στην θερμοκρασια!
 
To trito aygo itane to 9.Augsto + 22 meres = mikra apo 31.Augusto.

2-3 Meres para pano einai telos physiologiko. Simenei akoma den boris na les tipota. Ektos blepeis me tin lampa, ta ayga einai zufio.

Afto me to nero einai kati pou den akousa pousena mexri tora, kai exei dikio o Anesti, i alagei thermokarasias bori na skotonei ta mikra.
 
Με το νερό δεν υπάρχει πρόβλημα αν περάσει από τους πόρους αφού σε λίγες μέρες θα βγούν. Για τη θερμοκρασία του νερού από λάθος μου δεν ανέφερα περιβάλλοντος (συγνώμη), αλλά πιστεύω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Έψαξα να βρω το βιντεάκι αλλά δεν μπόρεσα να το βρώ. Η μύτη του αυγού είναι προς τον πάτο της γαβάθας και ο πάτος στο άνοιγμα.

Το έχω δοκιμάσει σε δικά μου τα οποία δεν κινούνταν στο νερό και που τελικά οταν τα έσπασα είδα ότι η ανάπτυξη του εμβρύου είχε σταματήσει.
 
Back
Top