Αναπαραγωγή Δεν έχει σχεδόν καθόλου πούπουλα

padelisnanos

PB Member
Εγγραφή
24 Ιαν 2009
Μηνύματα
73
Πόλη
Περιστέρι
Καλημερες σε ολους :). Τα πρωτα δυο πουλακια μπαινοβγαινουν στη φωλια φαινονται υγιεστατα. Εχω ομως προβληματιστει με το 3ο και το 4ο.. Το 3ο λοιπον ειναι λες και περασε απο ναρκοπεδιο και επεζησε δλδ δεν εχει βγαλει εντελως και παντου πουπουλα και το 4ο δεν εχει σχεδον καθολου πουπουλα, γνωριζει κανεις τι συμβαινει να πει μια γνωμη;😵 Το 1ο πουλακι ειναι σημερα 20ημερων, το δευτερο 19, το 3ο 18, το 4ο 17ημερων.
 
Και τα πουλάκια είναι μαζί με τη μητέρα τους;
Και τα πούπουλα που τους λείπουν είναι κυρίως από την περιοχή της πλάτης θά έλεγες ή όντως από όλο το σώμα (4ο). Συγγνώμη που ρωτώ για αυτό που ήδη έγραψες, αλλά μου φαίνεται ότι δεν γίνεται 17 ημερών και να μην έχει σχεδόν καθόλου πούπουλα.
Τι τροφή τρώνε / Ταΐζονται; Γράψε μας όσο πιο αναλυτικά γίνεται.
 
Στο κλουβι ειναι και η μανα και ο πατερας. Ταιζουν και οι δυο κανονικα τα μικρα τσεκαρω και πρωι και απογευμα σιγουρο. Γιαννη μην ζητας συγνωμη γι αυτο ακριβως σας ρωτω γτ δεν κολλαει το να ειναι ετσι το 4ο εμενα μου φαινεται σαν να πηγε να βγαλει αλλα δεν ολοκληρωθηκε-ξεκινησε η διαδικασια του να βγαλει φτερα. Εικαζω μηπως ειναι χαρην του οτι ηταν συνεχεια πατημενο κατω απο τα υπολοιπα και μηπως αν και καθυστερημενα βγαλει τα πουπουλα που πρεπει τωρα που εχει χωρο διοτι και το 3ο ξεκινησε να βγαινει απο τη φωλια χθες. Ωστοσο και το 3ο εχει πουπουλα αλλου και αλλου οχι γι αυτο ειπα ειναι σαν να περασε απο ναρκοπεδιο. Θα παραθεσω φωτο το απογευμα. Τελος βαζω βρασμενο αυγο δυο φορες τη μερα και αυγοτροφη καλη που υπαρχει και ανανεωνεται καθε 2 μερες.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Μήπως έχει να κάνει με το πτέρωμα τον γονιών;
Μήπως δεν είχαν το κατάλληλο πτέρωμα για να ζευγαρώσουν; (ήταν και τα δύο με μαλακό πχ)
Δεν τα γνωρίζω καθόλου αυτά, απλά θυμάμαι απο κάτι παλιότερα θέματα κάτι που είχε γράψει ο κ. Γιάννης, ότι παίζει και αυτό ρόλο για να ζευγαρώσεις δύο πουλιά.
@misalouris
 
κάτι που είχε γράψει ο κ. Γιάννης, ότι παίζει και αυτό ρόλο για να ζευγαρώσεις δύο πουλιά.
Οι λάθος επιλογές στο φτέρωμα των γονιών μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στο φτέρωμα των μικρών. εξαιρετικά σπάνια όμως μπορούν να ευθύνονται για το θάνατό τους.
 
Για αυτό το έγραψα κι εγώ, γιατί αναφέρει ότι τα 2 πουλάκια που γεννήθηκαν τελευταία και είναι 17 και 19 ημερών, δεν έχουν βγάλει κανονικά το φτέρωμα τους.
Υπάρχει λέω περίπτωση να ευθύνεται η λάθος επιλογή των γονιών;
Ή μπορεί να είναι κάποια άλλη έλλειψη ή να τα μαδάνε οι γονείς για να φτιάξουν νέα φωλιά;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
"καραφλίτσες" ή αραίωση πτερώματος σε καναρίνια δεν μπορεί να οφείλεται σε 2 εξαιρετικά σκληρόπτερους γονείς;
Στην πραγματικότητα Παντελή, θα έβγαζα την κανάρα από το κλουβί, μήπως και τα μαδάει η ίδια, αλλά πες μας... Πουπουλάκια έχεις βρει κάτω και γύρω από το κλουβί ή εκείνη φαίνεται σε φάση να ζευγαρώνει, να στρώνει φωλιά;
 
Ξεχασα να το αναφερω, οχι Γιαννη απο αλλα αρθρα εδω (σχετικα με νεα φωλια τησ καναρας που αν δεν εχει υλικο μαδαει τα μικρα) ειχα στο μυαλο μου καποια πραγματα και τσεκαρω συστηματικα για πουπουλα και δεν υπαρχει κατι. Επισης αν μετραει αυτο, ταιζει και η καναρα μαζι με τον αρσενικο οποτε φανταζομαι αν ειχε βαλει μπρος για νεα φωλια θα ασχολουνταν με τα μικρα; .
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Xρειάζονται φωτογραφίες και όχι περιγραφές. Καλές, κοντινές και καθαρές φωτογραφίες.
 
@ianos @misalouris ΣΟΣ γύρισα σπίτι και έχει γεμίσει τη φωλιά με πούπουλα έβγαλα τη φωλιά δεν φαίνεται να έχει ψείρες και έβαλα νέο υλικό και η καναρα ξεκίνησε με μανία να φτιάχνει. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΧΩΡΙΣΜΑ ΑΦΉΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ rsz_20180613_180731.webp rsz_20180613_180738.webp rsz_20180613_180731.webp @mgerom
 
Τελευταία επεξεργασία:
Κλασική περίπτωση μαδήματος των φτερών από τη μητέρα για να φτιάξει φωλιά.
Υπάρχει ειδική αναφορά γι αυτό στο άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Διακοπή-της-αναπαραγωγής-καναρινιών.32795/ και καλό είναι να ακολουθήσεις μία από τις περιπτώσεις (όποια σου ταιριάζει) για το χώρισμα των μικρών από τη μητέρα.
Αν θες μάλιστα ενημέρωσέ μας για τις εξελίξεις.

Υ. Γ.
Το αυγό μέσα στο κλουβί μου μοιάζει αλλοιωμένο...
Θέλει πολύ προσοχή αυτή την εποχή.. όχι παραπάνω από 2 το πολύ τρεις ώρες. Γιατί χαλάει.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Υ. Γ.
Το αυγό μέσα στο κλουβί μου μοιάζει αλλοιωμένο...
Θέλει πολύ προσοχή αυτή την εποχή.. όχι παραπάνω από 2 το πολύ τρεις ώρες. Γιατί χαλάει.
Ήταν μόλις μπήκα σπίτι αμέσως αλαχτηκε απλά μέχρι να βράσει ανέβασα φωτο και κείμενο
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Καλημερα! Βρεθηκε Γιαννη ναι επιτελους... Την πετυχα να τσιμπαει το μικρο επ αυτοφωρω και να εχει πουπουλο στο στομα. Τεσπα διαβασα το αρθρο και ευχαριστω για την παραπομπη (@misalouris ), τελικως αυτο που εκανα ειναι να βαλω το χωρισμα της ζευγαρωστρας και χωρησα πατερα με μικρα μαζι και καναρα χωρια με καθαρη φωλια πλεον (την επλυνα πολυ καλα με χλωρινη και την ξεπλυνα/στεγνωσα επιμελως) και υλικο για φωλια. ωστοσο τις αυγουλιερες τις τοποθετησα στο χωρισμα και παρατηρησα οτι ταιζε και απο εκει η καναρα τα μικρα που ηταν κοντα. Τελος αν η καναρα κανει αυγα σκοπευω, αν και θα ξαναδιαβασω το αρθρο για σιγουρια, να τα αντικαταστησω με πλαστικα για να την σταματησω για φετος. Ξανα θυμιζω η καναρα ειναι του 2017 και εκανε 3 γεννες, 1η με ενα μικρο (ψωφησε την κυριακη του Πασχα), 2η με 4 ασπορα αυγα, 3η με 4 πουλακια.
*** παιδια αγχωνομαι αν συνεχισουν κανονικα να σιτιζονται απο τον αρσενικο κυριως τωρα που τα χωρισα ***
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
*** παιδια αγχωνομαι αν συνεχισουν κανονικα να σιτιζονται απο τον αρσενικο κυριως τωρα που τα χωρισα ***
Σα να μην έχουν χώρισμα θα ταΐζονται.
Μην σε ανησυχεί καθόλου.
 
rsz_20180616_121946.webp rsz_20180616_121954.webp rsz_20180616_121946.webp rsz_20180616_121954.webp rsz_20180616_122010.webp


Καλημέρες σε όλους! Κάναμε και τις καθαριότητες (οι φωτο τραβήχτηκαν Πριν τελειώσει το υπόλοιπο καθάρισμα του μπαλκονιού) και είμαστε ωραίοι και μυρωδάτοι. Έχω την εντύπωση πως τα μικρά το 3ο και το 4ο που είχαν το θέμα από το ξεπουπουλιασμα της μάνας πηγαίνουν καλύτερα.
 
Back
Top