Διατροφή Δεν αρέσουν τα pellets στο κοκατίλ μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Tsoflis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Tsoflis

PB New Member
Εγγραφή
27 Μαϊ 2020
Μηνύματα
53
Πόλη
Μυτιλήνη
Καλησπέρα σας και εύχομαι να είστε όλοι καλά! Το κοκατιλ μου είναι 5 μηνών και θέλω σιγα σιγά να βάλω στην διατροφή του πελλετς. Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να τον ταΐσω pellets και το μόνο που κάνει είναι να δοκιμάζει λίγο και μετά να μην τα ξανά αγγίζει. Έχω προσπαθήσει να βάλω λίγο νεράκι για να μαλακώσουν αλλά τίποτα. Υπάρχει κάποια άλλη μέθοδος ώστε να φάει το παπαγαλάκι μου pellets;
 
Αν ειναι μεγαλα σε μεγεθος σπαστα σε μικροτερα κομματια.
Προσωπικα το μουλιασμα θα το απευφευγα, αν επιμεινεις θα αρχισει να τα δοκιμαζει.

Κανε πως τα τρως κι εσυ για να το παρακινησεις!
 
@Tony Forpus τα πελλετς είναι μικρά ώστε να μπορεί να τα τρώει. Επίσης άλλη μια ερώτηση.. Το παπαγαλάκι μου έφαγε λίγη γύρη από τα λουλούδια που έχω στο σπίτι. Υπάρχει περίπτωση να τον πειράξει;
 
@Tsoflis Πράγματι είναι προτιμότερο να εχει ως βασική τροφή τα πελετς διότι έτσι είσαι σίγουρος οτι προσλαμβάνει οτι χρειάζεται στις αναλογίες που χρειάζεται, αφού από τα σπόρια συνήθως διαλέγουν μονο αυτα που προτιμούν. Καλά είναι επίσης τα σπιτικά μίγματα ψιλοκομμένων λαχανικών, οσπρίων κλπ που μπορείς να δίνεις συμπληρωματικα αλλά θέλουν λίγο ψάξιμο. Καλά είναι τα πελετς που πήρες, θέλουν επιμονή και χρόνο απλά για να τα μάθουν. Η δική μου για να τα μάθει κυριως ξεκίνησε με βρεγμένα και σπασμένα (τα εσπαγα με τον πάτο απο ενα ποτηρι)με χυμό μαζι με λαχανικά, λιγα σποράκια κ.ά. αν τα βρεξεις πέτα τα μετά από λίγες ώρες γιατί χαλάνε. Δοκίμασε διάφορες μορφές και συνδυασμούς και επέμεινε να βάζεις λίγα καθε μέρα πριν φαει σπόρια, σε ώρες που πεινάει (πχ πρωί). Οταν αρχίσει να ψιλοτρωει μειώνεις σταδιακά την ποσότητα σπόρων που τρώει την ημέρα, αυξάνοντας τα πελετς. Το μίγμα σπορων μπορει να παραμείνει τελικά πχ σε ενα 20% της ημερήσιας τροφής του, τα πελετς σε ενα 60% και να δίνεις και ασφαλη χόρτα, λαχανικά και λιγα φρούτα κατα αλλά 20%. Προσωπικά τα σπόρια τα δίνω οταν γυρνάει στο κλουβί (σαν κίνητρο για να μπει) και σε παιχνίδια αναζήτησης τροφής μόνο. Επίσης τα πελετς η δικιά μου δεν τα τρώει αν ειναι έξω πολλές ώρες, τραβανε καποια υγρασία και γίνονται λιγότερο τραγανά, όποτε λίγα λίγα και συχνά να τελειώνουν και να ανανεώνονται.
 
@Tony Forpus το λουλούδι είναι ένα είδος κρίνου
[automerge]1591741833[/automerge]
@myr χυμό εννοείς κάποιο φυσικό ή απλό χυμό; Επίσης φρούτα και λαχανικά πρέπει να δίνονται καθημερινά ;
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Tsoflis Μπορείτε να ανεβάσετε μια φώτο από τα άνθη; Πώς έφαγε μονο γύρη; έχει πέσει τριγύρω απο το βάζο;
Δεν μου ακούγεται ανησυχητικό αν έφαγε μόνο λίγο γύρη αλλά ας αναγνωρίσουμε το φυτό καλού-κακού για το μέλλον.
 
@Tsoflis τα φρούτα εχουν ετσι και αλλιώς σάκχαρα γι'αυτό δεν τα δίνουμε σε πολυ μεγάλες ποσότητες, αλλά υπάρχουν και φυσικοί χυμοί και πουρέδες φρούτων που είναι 100% φρούτα και λαχανικά (εξάλλου αναφέρομαι σε σταγόνες, αλλιως θα γινόντουσαν σούπα). Γενικά τα κοκατιλ δεν προτιμούν τα γλυκά, έτυχε να βρώ απλά κατι που της άρεσε, το ανέφερα σαν παράδειγμα, μπορεί να βρείτε κατι αλλο να αρέσει στο δικο σας, πειραματιστείτε (με ασφαλή τρόφιμα προφανώς).
 
@myr
[automerge]1591779787[/automerge]
@myr δεν μπορεσα να ανεβάσω την φωτό με το Λουλούδι. Πάντως το παπαγαλάκι είναι μια χαρά. Ευτυχώς!
[automerge]1591779857[/automerge]
@myr Ωραία ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές θα το δοκιμάσω κι εγώ.
 
Δίνω πελλετς psittacus και τα τσακίζει. Δοκίμασε και αυτά αν έχεις χρήματα βέβαια για πειράματα :)
Ο δικός μου τα τρώει μόνο τραγανα. Αν καθήσουν μια μέρα στην ταιστρα και χάσουν τραγανοτητα και "φρεσκάδα" δεν τα ακουμπάει, οπότε του βάζω μια πρωί και μια απόγευμα.
 
Back
Top