Γενικά Δεν βλέπει κανείς ότι οι περισσότερες αγγελίες γίνονται από το ίδιο άτομο;

Nikos91

PB New Member
Εγγραφή
23 Ιουν 2015
Μηνύματα
27
Πόλη
Μαρούσι
Καλημερα σας,

Μετα απο πολυ καιρό ειπα επιτελους να μπω και εγω να γραψω για το ομορφο παπαγαλακι που απεκτησα μετα απο τοσο καιρο σκεψης και ψαξιματος μαζι με την οικογένεια μου, ακομα μιας και σας το ειχα πει θα αναφερω την εμπειρία μου με όλους τους εκτροφείς που έχουν αγγελία στην χρυσή ευκαιρία χωρίς να προσβάλλω ή να διαφημίσω κανεναν. Πιστεύω οτι εφόσον ανεβάζουν αγγελίες σε ‘δημόσιο χώρο’ οφείλουν να σεβαστούν την κριτική, τέλος οποιαδηποτε συμβουλη ή παρατήρηση είναι ευπροσδεκτή και θα χαρω πολύ να το συζητήσω περεταίρω με τον οποιονδηποτε.

Το δημοψήφισμα που είχε γινει τον Ιούνιο μας έκανε να αναβάλουμε για λίγο καιρό την αγορά του cockatiel μας, αλλά δεν μας μειωσε καθόλου την επιθυμία να το πάρουμε, ίσα ίσα που την αύξησε με τον καιρό. Εδω και 17 μέρες έχουμε παρει το παπαγαλάκι μας σπίτι, είναι τριών μηνών. Τρελαίνεται να το έχουμε εξω από το κλουβί, ανεβαίνει στα χέρια μας, και σκύβει το κεφαλάκι του όποτε πηγαίνουμε κοντά για να τον χαιδέψουμε και μας κελαηδάει. Ολοι έχουμε ξετρελαθεί μαζί του. Εχουμε αποκτήσει αλλό ενα παιδι μέσα στην οικογένεια. Σύντομα θα σας ανεβάσω και φωτογραφίες απο το παπαγαλάκι μας. Σκεφτόμαστε στο αμέσο μελλόν να του πάρουμε μια παρέα για τις ώρες που λείπουμε απο το σπίτι όλοι μας, ευτυχώς είναι ελάχιστες.

Ακόμα θα ηθελα να πω την εμπειρία μου με τους εκτροφείς. Πήραμε σε όλες αγγελίες της χρυσης ευκαιρίας μέχρι να καταλήξουμε στον εκτροφέα που μας ενέπνεε την περισσότερη εμπιστοσύνη και ευτυχώς αποδείχθηκε καλή επιλογή και στο μέλλον θα τον προτιμήσουμε ξανά. Με τις αγγελίες ασχολήθηκα εγω και η μητέρας μου και διαπιστώσαμε οτι σε πολλές παρόλο που αναφέρει διαφορετική τοποθεσία (Νεα Ιωνία, Ρέντη, Νίκαια, Αγιος Ιωαννης) και διαφορετικο τηλέφωνο προκείται για το ίδιο άτομο. Εντύπωση ακόμα μου έκανε η αγένεια μερικών εκτροφέων και ο τρόπος που σου μιλούν και σε σένα αλλα και για τους άλλους εκτροφείς, σαν να σου κάνουν χάρη που σου μιλάνε στο τηλέφωνο και που θα πάρεις παπαγαλο απ αυτούς. Στην συνέχεια καλέσαμε σε μία αγγελία στο Γαλατσι, παρόλο που δεν είχε τις τιμές που θέλαμε προσπαθησε να μας πουλήσει ένα παπαγαλακι που είχε προβλημα στα ποδια στην τιμη των 50 ευρω, αυτο δεν μας αρεσε και τελικα δεν πηραμε ουτε απ αυτον. Επειτα καλεσαμε τον κυριο που μου είχε προτείνει άτομο απο το φορουμ που εχει σελιδα πώλησης στο facebook και αυτος μας μιλησε απότομα και βιαστικά, επίσης οι τίμες του ηταν παράλογες, εμεις του ειπαμε οτι θέλουμε παπαγαλάκι ταισμένο ημερο και μας ειπε να αγορασουμε μωρο 15 ημερων στα 50 ευρώ που το θεωρω πανάκριβο για νεοσό.

Το παπαγαλάκι το πήραμε από το παληκάρι που έχουν γραφτεί τοσα γι αυτο εδω μέσα, μας φάνηκε το πιο συνεργασίμο απ όλους, μιλήσαμε μαζι του πριν το δημοψήφισμα μας έστειλε τις φωτογραφίες να δούμε τα παγαλακια που είχε εκείνη την στιγμή διαθέσιμα, αλλα με το δημοψήφισμα πέρασε ο καιρός, εμείς σαν αρχάριοι δεν του είπαμε να μας κρατήσει κάποιο και δυστυχώς τα πουλησε, μιλήσαμε ξανα μαζί του πριν απο 3 βδομάδες μας έστειλε τα καινούργια που έχει βγαλει φωτογραφιες και διαλέξαμε το cockatiel μας, μας το έφερε στον κοντινοτερο σταθμο του τραινου στο σπιτι μας. Ηταν ακριβώς όπως μας το περιεγραψε και εμφανισιακά αλλα και το σημαντικότερο σε θέμα χαρακτήρα. Επειδη δεν ξέραμε και πολλα, σ’ οτι απορια και να ειχαμε ηταν και είναι προθυμος να μας βοηθησει.

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω τα υπόλοιπα μέλη κλείνοντας είναι: Κανένας δεν έχει διαπιστώσει οτι στις περισσότερες αγγελίες, πρόκειται για το ίδιο άτομο; Μου φαίνεται περίεργο αυτό και το αναφέρω για να το ξέρουν και οι καινούργιοι που θα θέλουν να πάρουν ένα παπαγαλάκι να μην παίρνουν άδικα σε όλες τις αγγελίες τηλέφωνο (Νεα Ιωνία, Ρέντης, Νίκαια, Αγιος Ιωαννης).

Ευχαριστω πολυ
 
Να το χαιρεσαι Νικο το cockatiel σου. Εννοειται οτι περιμενουμε φωτογραφιες να το καμαρωσουμε. Ευχαριστουμε για την αναλυτικη καταγραφη της εμπειριας σου προς αναζητηση αγορας του cockatiel. Αν επιτρεπεται σε τι τιμη το αγορασες;
 
Σ ευχαριστω πολυ Παναγιωτα :) ειμαι πολυ χαρούμενος με το παπαγαλάκι που έχουμε! Το δικο μας ηταν απο τα πιο ακριβά, ειναι ενα λούτρινο και εκανε 65€ ειχε και πιο φθηνά που ξεκινούσαν απο τα 45€
 
Νίκο, το μήνυμά σου είναι από τα πιο ενδιαφέροντα που διάβασα το τελευταίο διάστημα. Πιστεύω πως η υποψία σου δεν είναι αβάσιμη. Πιστεύω επίσης ότι η δυνατότητα που δίνεται στους αγοραστές να διαμαρτυρηθούν για την έκβαση της συναλλαγής που έκαναν σε μια ιστοσελίδα αγοραπωλησιών, είναι αρκετά περιορισμένη.

Το μόνο που μπορώ να πω εφόσον δεν έχω κάποια ένσταση στο μήνυμα σου, είναι ότι όταν πρέπει να κάνετε μια αγορά πουλιών, μην ακούτε συστάσεις από άλλους. Ψάξτε, ασχοληθείτε λίγο περισσότερο απ' ό,τι σας επιτρέπει η λαχτάρα σας για να αποκτήσετε άμεσα ένα πουλάκι και βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Αν έχετε κάνει λάθος στην εκτίμηση σας, το PetBirds σας δίνει τη δυνατότητα να ενημερώσετε τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητάς μας για να τα βοηθήσετε να αποφύγουν τα λάθη που κάνατε εσείς. Βοηθήστε τους υπόλοιπους να κάνουν ένα review που θα οδηγήσει και τους επόμενους σε λιγότερα λάθη.

Να χαίρεστε το πουλάκι σας.
 
Οντως Σταυρο η μαρτυρια του Νικου
ειναι ιδιαιτερα σημαντικη για ολους οσους βρισκονται προς αναζητηση καποιου φτερωτου φιλου. Θα χαρουμε πολυ στο μελλον να υπαρχουν και αλλες τετοιες μαρτυριες ωστε ολοι να κανουμε οσο γινεται καλυτερη επιλογη αγορας.
 
Το λάθος κατά τη γνώμη μου δεν είναι στον πωλητή. Για την ακρίβεια όχι μόνο στον πωλητή.
Εξίσου ευθυνόμαστε κι εμείς ως αγοραστές...
Αν για παράδειγμα δεν κάνω έρευνα αγοράς, δεν δω το χώρο εκτροφής, το πτηνό που με ενδιαφέρει και κυρίως δε δω και μιλήσω στον εκτροφέα του ... Τότε κάθε επιλογή μπορεί να αποδειχθεί "λαχείο".
Και στα λαχεία ελάχιστοι κερδίζουν.
Η σωστή μέθοδος είναι η έρευνα και η υπομονή που έδειξε ο @Nikos91...
Όσο για την μεγάλη αγοραστική εξάπλωση του παραπάνω πωλητή... αυτός καλά κάνει... εμείς να έχουμε ανοιχτά τα μάτια.
 
Ευχαριστω για τις ευχές σας για τον παπαγαλάκο μου.. Εγω περα απο τηλέφωνα που κάναμε σε ολους όσους έχουν αγγελίες στην χρυσή ευκαιρία δεν έκανα καποια αλλη έρευνα.. Διάλεξα το παπαγαλακι μου μέσω φωτογραφιών και μας το έφερε το παιδι του Φιλοπάππου στο τρένο. Και έχουμε μείνει απόλυτα ευχαριστημένοι.. Ειναι ενα υγιέστατο και εξαιρετικά ήμερο πουλακι. Και η αληθεια ειναι πως αν ειχα ακούσει διάφορους καλοθελητές θα ειχα κανει λανθασμένη επιλογή και θα ειχα πάρει απο αλλου.. Ευτυχώς που εμπιστεύθηκα στο ένστικτο μου
 
Back
Top