Φροντίδα Δεν βλέπω εξέλιξη στην εξημέρωση του Μήτσου μας (cockatiel)

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Letkoy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Letkoy

PB New Member
Εγγραφή
22 Σεπ 2019
Μηνύματα
220
καλησπέρα και πάλι.
Μετα απο δύο μήνες κοντα που έχουμε αγορασει το κοκατίλ μας δεν βλέπω εξέλιξη οσον αφορά εξημέρωση του Μήτσου μας. Μετα απο την αγορά μετα απο 2-3 βδομάδες τον πήγα στον κτηνίατρο για να δώ ότι όντως είναι γερό και ακμαιότατο. Ο Μήτσος λοιπόν είναι 9 μηνών περίπου. Ειναι υγιέστατος. Και όχι βέβαια εξημερωμένος.
Του αγοράσαμε τροφή συσκευασμένη βάζουμε νεράκι καθαρό καθε μέρα και έχει και παιχνιδάκια. Το πορτάκι του είναι όλη την μέρα ανοιχτό αλλα ούτε κουβέντα για να βγεί. Λιχουδιές του έχω πάρει αλλα με το που του βάζω το χέρι μου με λιχουδιά κάνει πάντα πίσω.

Δεν ξέρω τι αλλο μπορώ να κάνω για να μας συνηθίσει.
 
Κράτα σαν πρώτο βήμα τη λιχουδιές έξω από τα κάγκελα... Να είναι μεν το χέρι έξω απ' το κλουβί (η λιχουδια εννοείται μέσα), για να αισθανθεί ασφαλής με το χέρι χωρίς να αισθάνεται απειλή.
Το κυριότερο είναι η υγεία.. όλα τα άλλα θα έρθουν 🙂
 
Δεν ξέρω τι αλλο μπορώ να κάνω για να μας συνηθίσει.
H απάντηση είναι απλή, καθημερινή επαφή και χρόνος, χρειάζεται χρόνος και υπομονή για να νοιώσει σιγουριά και να σας εμπιστευτεί.
Το κάθε πουλί έχει τον χαρακτήρα του, για αυτό δεν χρειάζεται να τα πιέζουμε για να έρθουν στο χέρι και να βγουν από το κλουβί.
Με υπομονή και κεράσματα θα τα καταφέρετε!

Να το χαίρεσαι!
 
Back
Top