Φροντίδα Δεν εχει ακουμπησει καθολου την πετρα του

melagio80

PB Member
Εγγραφή
20 Οκτ 2008
Μηνύματα
1.993
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα!
Εδω και λιγες μερες εχω τοποθετησει στο κλουβι του Γιουτζι-ringneck-πετρα για το ραμφος του γιατι δεν εχω βρει ακομα σουπιοκοκκαλο. Ομως δεν το εχει αγγιξει καθολου και αρχιζω να ανυσηχω για το ραμφος του!
 
Ε, εντάξει δεν θα την χρησιμοποιήσει και από τις πρώτες μέρες. Όταν θα έχει όρεξη θα πάει. Μπορείς επίσης να πάρεις κλαδάκια ή ξύλινα παιχνίδια για να ακονίζει το ράμφος του.

Αν επιλέξεις κλαδάκια... Πρόσεχε να είναι από δέντρα που επιτρέπονται και να τα πλύνεις πολύ καλά.

Σουπιοκόκαλο μπορείς να βρεις σε κάποιο pet shop ή σε κάποιο ιχθυοπωλείο. Αν το προμηθευτείς από ιχθυοπωλείο θα πρέπει να το βάλεις 1-2 μέρες σε μια λεκανίτσα με νερό, το οποίο θα το αλλάζεις συχνά. Μετά θα το βράσεις, θα το αφήσεις να στεγνώσει και μετά θα είναι έτοιμο να το βάλεις στο κλουβί.
 
παντως κι εμενα ποτε δενε χει χρησιμοποιησει παπαγαλος μου πετρα η κοκκαλο σουπιας.
 
Σουπιοκοκκαλο θα παω να ζητησω απο το ψαραδικο...
Παιχνιδακια ξυλινα του εχω αλλα δεν ασχολειται πολυ. Παιζει μονο που και που με ενα πλαστικο κρεμαστο που του αγορασα προσφατα!
Απλα καθεται και προσεχει τριγυρω και ειδικα οταν μιλαμε.
Επισης αυτο που με στεναχωρει ειναι το εξης. Δεν θα "μιλησει"αν ειναι καποιος μεσα στο δωματιο παρα οταν ειναι μονος. Και ειδικα οταν κοιμαμαι και δε με βλεπει. Γιατι;
 
Μηπως φοβαται ακομα ο μικρος; Ακομα επεξεργαζεται το χωρο. Οσον αφορα τα παιχνιδια μην ανησυχεις. Και εμενα τα Lovebirds στην αρχη δεν διναν σημασια σε ενα ξυλινο παιχνιδι που τους εβαλα. Οταν τους εφτιαξα ομως ενα δικο μου με καλαμακια και μετα τους πηρα και ενα αλλο σαν αλυσιδα να σκαρφαλωνουν τωρα ειναι ξετρελαμενα και δεν το αφηνουν. Ειναι να βρεις το καταλληλο παιχνιδι και να κολλησουν πιστευω.
 
Παιχνιδακια ξυλινα του εχω αλλα δεν ασχολειται πολυ.

Έχουν κι αυτά τις προτιμήσεις τους! Να του παίρνεις παιχνίδια ξύλινα, υφασμάτινα, πλαστικά κα και θα δεις τι του αρέσει περισσότερο. Να τα αλλάζεις συχνά για να έχει ένα ενδιαφέρον. 😉


Γιατί θέλει την παρέα σας!

Να κάνω και μια ερώτηση; Τι εννοείς λέγοντας πέτρα;

Εδω και λιγες μερες εχω τοποθετησει στο κλουβι του Γιουτζι-ringneck-πετρα για το ραμφος του

Εννοείς mineral block?
 
Οταν πηγα στο πετ σοπ και ρωτησα ΜΗΠΩΣ ειχαν σουπιοκοκκαλο μου εδωσαν μια λευκη πετρα που κανε την ιδια δουλεια.
 
Κι εμένα ο δικός μου πιάνει την πάρλα περισσότερο όταν φεύγω από τον χώρο και πάω στο δωμάτιό μου ή στο μπάνιο και όταν λείπω ή τελοσπάντων όταν δεν του δείνω σημασία.. Είναι λογικό να θέλει να σου τραβήξει την προσοχή..
 
Α το σκατουλι...
Και να φανταστεις οτι οταν ειμαι μαζι του μονο καθεται και κοιταει... Αντε να παιξει και λιγο!
 
Ειναι πολυ συνηθες να μονολογουν οταν ειναι μονοι τους. 🙂 Πρεπει να νιωσει αρκετα οικεια μαζι σου και θα τα πει και μπροστα σου. 😉
 
Τοσο πολυ πια!?
Ακομα να με συνηθισει... Ποσο ακομα; Αφου ολη μερα μαζι του ειμαι ☹
Χτες μονο εκανε μια μικρη προσπαθεια μπροστα μου.
 
Τοσο πολυ πια!?
Ακομα να με συνηθισει... Ποσο ακομα; Αφου ολη μερα μαζι του ειμαι ☹
Χτες μονο εκανε μια μικρη προσπαθεια μπροστα μου.

Μην απογοητευεσαι Ιωαννα! Δεν εννοω οτι δεν σε ξερει. Αλλα θα δεις οτι οσο περναει ο καιρος θα βλεπεις ενα πουλι ολο και πιο διαφορετικο απο αυτο που αντικρυσες οταν ανοιξες το κουτι την πρωτη φορα.
Θα ερχονται πραγματα εκει που δεν τα περιμενεις!
 
Σε αυτο δεν εχεις αδικο. Τον εχω 3 εβδομαδες περιπου και τωρα εχει αρχισει να ξεθαρευει. Τωρα ασχολειται με τα παιχνιδια του. Και οσο περναει ο καιρος τον λατρευω ακομα πιο πολυ. Καθομαι και τον χαζευω με τις ωρες. Πως κοιταζει περιεργα οταν ριχνει κατι και κανει θορυβο, πως πιανει το μηλο και αλλα πολλα. Αξιζει!
 
Μπραβο Ιωαννα!Χαιρομαι παρα πολυ για τον μικρο σου. Και εμενα τα Lovebirds μερικες φορες το παιζουν μουγκοθοδωροι οταν ειμαι στο δωματιο.Αλλα οταν φευγω χαλανε τον κοσμο απο τις τσιριδες. Υπομονη και επιμονη χρειαζεται. 😉
 
Ασε ειναι πολυ απιστευτα και απροβλεπτα πλασματακια. Εδω και ενα μηνα που τα εχω μου εχουν αλλαξει την καθημερινοτητα. Ειμαι σιγουρη και εσυ το ιδιο. 😉
 
Το ιδιο και εγω! Ειναι πολυ καλη παρεουλα και ειναι πανεξυπνα! Καθε μερα κανουν και κατι διαφορετικο!
 
Back
Top