Αναπαραγωγή Δεν ζευγαρώνουν τα κοκατίλ μου

Antoninho30

PB Member
Εγγραφή
6 Δεκ 2017
Μηνύματα
401
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα..σε όλους... Μετά από καιρό είπα να γράψω το πρόβλημα μου.. έχω εν αζευγαρι κοκατιλ... Τα πήρα από εναν Μοναχο... Τον Ιούνιο... Τα πουλάκια είναι 2.5 ετών... Το πρόβλημα είναι ότι δεν μου ζευγαρώνουν... Είναι τόσο δεμένο ζευγάρι... Κοιμούνται μαζί τρώνε μαζί. Γενικά από ότι μου είπε έχουν κάνει 2 γέννες.. Μου έδειξε και βίντεο από το ζευγάρωμα... Και τα μικρά τους... Το θέμα είναι εμένα γιατί δεν μου ζευγαρώνουν; Προετοιμασία κάνω φουλ, αυγό βιταμίνες στο νερό σουπιοκοκαλο... Κάνω κάτι λάθος;
 
Βασικά προαπαιτούμενα είναι η μόνιμη θέση του κλουβιού σε ένα σημείο, η χρήση μιας επώνυμης τροφής για το συγκεκριμένο είδος, το σωστό μέγεθος και τύπος φωλιάς, η ησυχία καθώς και ο σταθερός κύκλος ημέρας (αρκετές ώρες ύπνου και μακριά από φώτα την νύχτα και πήγες έντονου φωτός). Αν μου διαφεύγει κάτι🤔, σίγουρα θα συμπληρώσει κάποιος άλλος οτιδήποτε χρειάζεται 😀
 
Όχι αυτά τα έχω δώσει...
Φαντάζομαι ότι ο λόγος που τα έδωσες είναι ότι δεν ζευγάρωναν. Όπως βλέπεις το πρόβλημα δεν το είχαν τα πουλιά. Το πρόβλημα υπάρχει πάντα στην ανθρώπινη διαχείριση.

Ξεκινάς λάθος. Παίρνεις πουλιά για να ζευγαρώσουν αλλά δεν έχεις μάθει πρώτα να τα φροντίζεις σωστά (διαμονή, διατροφή κτλ) όπως και να "διαβάζεις" τη συμπεριφορά τους. Αν δεν κάνω λάθος είναι νέα προσθήκη οι παπαγάλοι στο κοπάδι σου και δεν έχεις ανοίξει άλλου είδους θέμα στο φόρουμ ζητώντας πληροφορίες πέρα από το "γιατί δεν ζεγαρώνουν τα κοκατίλ μου" ή κάτι ανάλογο. Οι παπαγάλοι (οποιουδήποτε είδους) δεν αναπαράγονται σαν τα κοτόπουλα. Γι'αυτό και δεν "κυκλοφορούν" ή δεν πουλιούνται σαν τα κοτόπουλα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Antoninho30 ,
πες μας για το πόσες (και ποιες ώρες κοιμούνται)
αν είναι σταθερό το ωράριο του ύπνου τους
αν στην τροφή τους περιλαμβάνονται και πηγές ασβεστίου
αν το δωμάτιο στο οποίο διαβιώνουν έχει φυσικό φως και ησυχία
πότε έκαναν πτερόρροια
Για ποιον λόγο στα έδωσε ο Μοναχός
Τι θα τα κάνεις τα πουλάκια (απογόνους τους) αφού αυτά γεννηθούν
 
Θα πρέπει να προσέξεις αυτά που σου είπαν παραπάνω...
Αυτά που τους δίνεις είναι ελάχιστα...
Χρειάζεται μια σωστή διατροφή για μια επιτυχημένη αναπαραγωγή...
Επειδή δεν έτυχε να τα δεις αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν βατεματα...
Που ξέρεις τι κάνουν αυτά όταν δεν τα βλέπεις;
Αυτό θέλω να πω...
Μπορεί να υπάρξει βατεμα και χωρίς αυγά...
Από τον Μοναχό Εφραίμ τα πήρες τα πουλάκια;
Να τα χαίρεσαι...
 
Καταρχήν να χαίρεσαι τα πουλάκια σου.

Δεν ξέρω από παπαγάλους, δεν έχω, αλλά φίλε μου το πάς λίγο λάθος, έχω γνωρίσει ανθρώπους στο φόρουμ οπός η Ανατολή που έχει κοπάδι από κοκατίλ, και μου εκμυστηρεύτηκε το "μυστικό" της.

Πολύ προσωπικό χρόνο για φροντίδα και αγκαλιές και το βασικότερο "ΑΓΑΠΗ".

Τα κοκατίλ δεν είναι καναρίνια που δεν θέλουν να τα αγγίζεις είναι κατοικίδια που έχουν την ανάγκη της επαφής με τον άνθρωπο για να νιώσουν ασφάλεια, να χαλαρώσουν και τα άλλα θα έρθουν μόνα τους.

Όταν είπα στον αδελφό μου ότι θέλω να πάρω κοκατίλ εκείνος μου απάντησε ότι η φροντίδα που πρέπει να του δώσεις είναι ίδια με αυτή που πρέπει να δώσεις σε ένα παιδί με νοητικά προβλήματα, πολύ πολύ χρόνο και να ασχολείσαι καθημερινά μαζί του, και έμεινα με τα καναρινάκια μου.
Όχι γιατί δεν θέλω αλλά επειδή δεν έχω χρόνο.
 
Back
Top