Ασθένειες Δεν κελαηδάει οπως πριν

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης lenaki68
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lenaki68

PB New Member
Πόλη
Πειραιάς
Γιατί ο Φρικ μου δεν κελαηδάει οπως πριν; Μήπως επειδή δεν έχει παρέα; Και τους ήχους που έβαλα μήπως και ξεθαρρέψει δεν κατάφερα και πολλά. Κελαηδάει πολυ σιγά και φαίνεται σαν φοβισμένο ενώ τις άλλες ωρες της ημέρας ειναι φυσιολογικό.΄Εχετε να μου πείτε κάποια συμβουλή;

αν ειναι φωνης και κελαϊδαει σιγα μαλλον προκειται για χαρτζερ ρολλερ αλλο δεν μου ερχεται τιποτα να σου πω

Λενάκι να σε ρωτήσω κάτι:Τι εννοείς οτι είναι σαν φοβισμένο; Παρουσιάζει κάποια άλλα συμπτώματα ή αλλαγή στην συμπεριφορά του; Κινείται κανονικά, τρώει; Κελαηδούσε κανονικά πρίν και πόσο καιρό τώρα κελαηδάει σιγανά; Προσπάθησε να παρατηρήσεις το φιλαράκι σου με ηρεμία και να περιγράψεις με ακρίβεια τυχών αλλαγές που παρατήρησες προκειμένου να μπορέσει κάποιος να σε βοηθήσει.:)

Lenaki ποσο καιρο εχεις το πουλακι;
σκεψου και πες μας αυτα που σε ρωταει η Georgina
ή μηπως αλλαξες εσυ συνηθειες, σπιτι... Πηρες καποιο αλλο ζωο και επιρεαστηκε το πουλακι; :)

παιδιά το πουλί το έχω περίπου 10 μήνες. Στην αρχή κελαηδούσε κανονικα και δυνατάκαι δεν σταματούσε. Ο αδερφός μου μου το έδωσε και μου είπε ότι είναι μικρό. Τώρα τελευταία κανα 2μηνο όμως κελαηδάει αλλά πολύ σιγά.Ίσα που ακούγεται δηλαδή. Δεν έχω άλλο ζώο σπίτι. Δεν εχω αλλάξει κάτι ούτε συνήθειες στο πουλί(στο μέρος που το είχα παντα εκεί και το έχω). Όταν είχα πάει για χριστούγεννα στη μητέρα μου το πήρα μαζί μου κι εκεί συναγωνιζόταν με τα δικά της τα κανάρια. Τώρα που γύρισα σπίτι παλι ψιλοκελαηδάει αλλά όχι όπως στην αρχή. Είναι δηλαδή με λίγα λόγια σιγανό και δειλό το κελάηδημά του. Κατα τα άλλα κινείται και τρώει όπως παλιά, είναι κανονικό στη ζωηράδα του. Συγγνώμη αν σας κούρασα.

Λενάκι, αν τον πήγες μακρινό ταξίδι πιθανόν να στρεσσαρίστηκε με τις συνεχεις αλλαγές στο περιβάλλον του. Πιθανών και να το πήρε κανένα ρεύμα από ανοιχτό παράθυρο αν ταξίδευες με αυτοκίνητο. Δωστου λίγο χρόνο να προσαρμοστεί ξανά, και εντωμεταξύ παρατήρησε αν υπάρχει κάποια αλλαγή ( στο φτέρωμα, στις κενώσεις του, στην συμπεριφορά του, στα πόδια του )που πιθανων δεν πρόσεξες και εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε.:)

Καλησπέρα Λένα, και καλή χρονιά!

έχε υπόψιν σου επίσης ότι ανάλογα και με τον φωτισμό του χώρου τα πουλιά κελαηδούν περισσότερο ή λιγότερο
έντονα. Τους 2 τελευταίους μήνες η ημέρα έχει γίνει μικρότερη άρα και το φως στα δωμάτια - αν το έχεις σε δωμάτιο -
είναι λιγότερο.

Πάντως όπως και να έχει αν το πουλάκι είναι υγιές όπως λες, μην φοβάσαι για κάτι χειρότερο και δως του χρόνο όπως είπε και η Georgina.

Φιλικά

Κώστας

Μηπως του αλλαξες θεση στο σπιτι σου; Αφου κελαηδούσε κανονικα οταν πηγατε εκδρομή και το βλεπεις φοβισμενο παλι τωρα που επιστρεψατε, μήπως φταιει κατι στο σπιτι;
Η πολυβιταμινη της Bogena αναφερεται ως αντιστρες, δεν ξερω αν συμφωνούν και πιο ειδικοί!

Οι οδηγιες αναφερουν οτι καταπολεμα το στρες (αντιστρες).

ΛΕΝΑΚΙ...
Οσο το έχεις στην κατοχή σου έκανε πτερόρροια το πουλάκι;

Σας ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές σας. Ναι όσο το έχω εκανε πτερορροια. Καλοκαιρακι ήταν ακόμη νομίζω. Πάντως δεν πρέπει να είναι κατι γιατί όντως όταν ακούει ήχους που του βάζω στο pc ξεθαρρεύει και κελαηδάει σιγανά.

Back