Ασθένειες Δεν μπορει να σταθει στα ποδια του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης domenica
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

domenica

PB New Member
Εγγραφή
22 Μαϊ 2008
Μηνύματα
11
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα παιδια. Εδω και περιπου 2 ημερες εχω παρατηρησει οτι ενα απο τα καναρινακια μου δεν μπορει να σταθει καλα στα ποδαρακια του. Επανω στο κλαδι δεν μπορει να σταθει καθολου και ουσιαστικα σερνεται στον πατο του κλουβιου οταν θελει να κινηθει. Το καναρινι αυτο ειναι περιπου 2 μηνων κ ειναι το τελευταιο απο τα μικρα που γεννησε η καναρα μου φετος. Επισης να σας πω οτι το μικρο δεν εμαθε ποτε να τρωει σπορακια μιας κ οι γονεις του, οταν τα αδελφια του βγηκαν απο τη φωλια, σταματησαν να το ταιζουν κ ετσι το ανελαβα εγω. Ολο αυτο το καιρο τρωει μονο αυγοτροφη. σπορακια του εχω μεσα αλλα ουτε απο περιεργεια δεν τα πλησιαζει. Μηπως φταιει αυτο που τωρα δεν εχει την δυναμη να σταθει;τι μπορω να κανω για να το βοηθησω;
 
Απο αυτα που τρωει, τρωει επαρκης ποσοτητες; βαζε του αυγο καθε πρωι χαμηλα σε μια αυγοθηκη μπας και παρει τα πανω του. Νερο πινει κανονικα. Αν ναι δωστου καποια πολυβιταμινη για λιγες μερες. Αν ειναι χωρια απο τα αλλα πουλια καντου ελεγχο για εσω/εξωπαρασιτα, απο σπορακια βαζε ασπουρι και νιζερ που ειναι πιο μαλακα και μπορει να τα σπαει και αν εισαι σιγουρη οτι δεν ειναι αρρωστο βαλε το με τα αδερφακια του αφου λες οτι αυτα τρωνε κανονικα, που θα παει, ειναι περιεργα πλασματα τα καναρινια και ολο και θα πλησιασει να δει τι τρωνε οι αλλοι.
Αυτα για αρχη, αν κατι αλλο δεις η ξεχασες να αναφερεις τα ξαναλεμε.
 
αυγοτροφη τρωει αρκετη ποσοτητα καθε μερα. Παντως νηστικο δεν μενει σιγουρα γιατι καθε φορα που πειναει αρχιζει να φωναζει για να το ταισω. Παντως περα του οτι δεν μπορει να σταθει καλα δεν δειχνει να εχει καποιο αλλο προβλημα κ τα ποδια του ειναι κανονικα οπως πρεπει. Το ειχα βαλει ενα αρκετα μεγαλο διαστημα με τον πατερα του μηπως κ μαθει να τρωει μονο του αλλα τιποτα.χτες τα χωρησα για να δω μηπως καθοταν στο πατο του κλουβιου επειδη φοβοταν η κατι τετοιο.
 
Τι απεγινε ο μικρος καλε;


Καλησπερα κ συγνωμη για την καθυστεριμενη απαντηση αλλα ημουν εκτος Αττικης κ δεν ειχα προσβαση στο ιντερνετ.
Δυστυχως ο μικρος οσο παει κ χειροτερευει. Περα απο το προβλημα στα ποδια που παραμενει, εχει αρχισει κ τρωει με το ζορι, δεν πινει νερο ενω ωρες τιναζεται περα δωθε μεσα στο κλουβι χωρις να υπαρχει λογος. Θελω να το παω σε γιατρο αλλα δυστυχως σην περιοχη μου γνωριζω μονο εναν στον οποιο δεν υπαρχει περιπτωση να παω, καθως τον ειχα επισκευτει για ενα αλλο καναρινι παλιοτερα το οποιο μετα απο 2 ωρες ψωφισε. Αν καποιος γνωριζει καποιο καλο γιατρο καπου κοντα στο Ν. Κοσμο θα παρακαλουσα να με ενημερωσει. Ευχαριστω
 
Καλημέρα

Είναι συχνό φαινόμενο κάποιο μικρό να μην ταΐστηκε καλά στη φωλιά και να είναι φιλάσθενο.
Επίσης, είναι διατροφικό λάθος που δεν τρώει σπόρους.
Καναρίνι χωρίς σπόρους δεν επιβιώνει.
Τα μικρά τεμπελιάζουν όταν είναι με τους γονείς και προτιμούν να ταΐζονται από αυτούς.
Ίσως τον άφησες παραπάνω από το κανονικό στον πατέρα.
Θα σου πρότεινα, να εμπλουτίσεις το μίγμα των σπόρων που του βάζεις με νίζερ και κανναβούρι, που είναι πιο μαλακοί και εύπεπτοι σπόροι.
Για να το ξεγελάσεις βάλε και λίγη αυγοτροφή μέσα στο μίγμα και όλα μαζί σε ένα μπολάκι στον πάτο του κλουβιού.
Ακόμα καλύτερα, να το έχεις με τα άλλα μικρά μαζί για να τα βλέπει που τρώνε.
 
To μικρο το ειχα μαζι κ με τους 2 γονεις και τα αδελφακια του για να μαθει να τρωει. το χωρισα μονο οταν διαπιστωσα οτι η καναρα, στην προσπαθεια της να κλωσησει ενα αβγο που ειχε στο μεταξυ κανει, το πετουσε εξω απο την φωλια. Μαλιστα φοβαμαι οτι εχει παθει καποια διαταραχη λογω των πτωσεων αυτων.
Αφοτου το χωρισα, εκανα ακομα μια προσπαθεια βαζοντας το μονο με τον πατερα για περιπου 2 εβδομαδες, μηπως κ μαθει να τρωει. Δοκιμασα κ με τον τροπο που αναφερεις αλλα κ παλι τπτ.
 
Back
Top