Φροντίδα Δεν μπορώ να βάλω τη μικρή κονούρα μου για ύπνο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Adigoni
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Adigoni

PB New Member
Εγγραφή
25 Αυγ 2022
Μηνύματα
5
Πόλη
Athina
Καλημέρα! Εχω εναν μικρουλι κονουρα (ή κονιουρα?) 2 μηνων. Αρχικά για τα παιδιά μου , αλλα τον εχω σαν να έκανα τριτο μωρακι.. στεναχωριέμαι πολυ, λοιπόν, γιατι δεν μπορώ να τον "βαλω" για υπνο. Χθες βραδυ με μισο σκεπασμένο κλουβι, τον ειδα σκαρφαλωμενο πανω απο το υψος της πορτας του και ακινητο για αρκετη ωρα. Είναι δυνατόν να κοιμάται έτσι????? Είμαι τελείως καινούργια σε ολο αυτο και χρειάζομαι τις γνώσεις σας ! Ο εκτροφεας του , μας είπε να μην σκεπάζουμε καθόλου το κλουβι για να κοιμηθεί , γιατί τον στεναχωρουμε έτσι. Ομως απο οτι διαβαζω ο ύπνος είναι πολύ σημαντικος για εκεινον και δεν θελω να ακολουθεί τα δικα μας ωραρια.. Ποια η γνώμη σας σε αυτά τα ζητηματακια? Ανυπομονώ για τις απαντήσεις σας !!
 
Περπαταμε σαν τις γάτες για να μην μας ακουσει και του έχουμε ενα φωτακι χαμηλα , οχι πάνω του, μην τυχόν και φοβάται! Και παλι ομως , αντιλαμβάνεται και κανει κατι γουργουρητα για να παμε παλι κοντά του... νομίζω. Να καλυψω τελειως το κλουβι του? Αισθανομαι οτι τον βαζω τιμωρία ετσι και θα προτιμούσα να το αποφύγω. Απόγνωση 😔
 
Κάποιος είχε πει ότι ο παπαγάλος του κοιμάται κρεμασμένος από τα πάνω κάγκελα.
Άμα το κλουβί είναι στο σαλόνι που κάθεστε εσείς θα το σκεπάσεις.
Εγώ σκεπάζω περίπου τα 3/4. Κοιμάται στο πάνω "κατάστρωμα" και άμα κατέβει κάτω μπορώ να τον δω.
Έχω ανοιχτή τηλεόραση και φως τις περισσότερες φορές, προσπαθώ να μην κάνω υπερβολική φασαρία αλλά ούτε και να φοβάμαι να μιλήσω.
Απ' ότι φαίνεται κοιμάται μια χαρά και νομίζω ότι αισθάνεται και πολύ ωραία που νιώθει την παρουσία μου.
Μέχρι να τον πάρει ο ύπνος κάνει και ο δικός μου διάφορους θορύβους με το ράμφος του και γουργουρητά όπως λες.
Άμα είναι μόνος του στο δωμάτιο δεν νομίζω να χρειάζεται σκέπασμα μιας και θα κοιμάται όταν πέφτει ο ήλιος και σκοτεινιάζει.
 
Ευχαριστώ πάρα πολυ για τις πληροφορίες! Ισως θελει χρόνο να προσαρμοστεί, γιατί μονος του στο σκοτεινό δωμάτιο ηταν αλλα το μάτι γαρίδα ηταν. Μαλλον θα δοκιμασω αυτο των 3/4! Και παλι ευχαριστώ!
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
@Adigoni
Καταρχήν να το χαίρεσαι το μικρό σου κονιουράκι.
Πολύ σωστά αναφέρεις ότι ο παπαγάλος δεν θα πρέπει να έχει το δικό μας ωράριο.
Οι παπαγάλοι όπως και όλα τα πτηνά θα πρέπει να ακολουθούν το πρόγραμμα Ανατολής - Δύσης, δηλαδή να κοιμούνται απερίσπαστα με την Δύση και να ξυπνούν με την Ανατολή.
Είναι απαραίτητο για την ευζωία τους.
Το σαλόνι δεν είναι το καλύτερο μέρος για να κοιμούνται, εάν υπάρχει η δυνατότητα θα πρέπει να μεταφερθεί σε ένα ήσυχο χώρο του σπιτιού που δεν χρησιμοποιείται το βράδυ.
Μπορείς να το σκεπάζεις με ένα σκούρο σεντόνι εάν θέλεις.
Προσωπικά τους παπαγάλους τους σκεπάζω το βράδυ, πιστεύω ότι ηρεμούν καλύτερα.
Ποιά είναι η διατροφή του;
Παιχνίδια υπάρχουν στο κλουβί του;
Αν θέλεις ανέβασε και φωτογραφίες το πουλάκι και το κλουβί του.
Λογικά θα έχεις ένα green cheek conure.
 
Σ ευχαριστώ πολυ για τις ευχες κ την απάντηση!Δεν επηρεάζεται απο ηχους δηλαδη οταν είναι σκεπασμένος? Είναι τόσο ζωηρος κ με τα μάτια φενεται συνέχεια να σε ψάχνει! Θα το δοκιμάσω παντως , γιατί είμαι απελπισμενη😟
 
@Adigoni Επηρεάζεται. Καλό θα ήταν να τον βάλεις σε διαφορετικό δωμάτιο για να κοιμάται ήσυχος. Ο ύπνος για τα πουλιά είναι εξαιρετικά σημαντικός και θα πρέπει να κοιμούνται 12 ώρες την ημέρα τουλάχιστον. Καλό θα ήταν να κοιμάται 13-14 ώρες. Τα πουλιά που δεν κοιμούνται αρκετά συνήθως γίνονται νευρικά και έχουν χρόνιο άγχος καθώς και είναι πιο επιθετικά. Θα πρέπει να τον σκεπάζεις ώστε να κοιμάται ειδικά τώρα που είναι μωρό. Το προτιμότερο είναι την νύχτα να τον βάζετε να κοιμηθεί σε ένα διαφορετικό δωμάτιο πιο ήσυχο και απόμερο για να ηρεμεί. Αν θέλεις στείλε μας και μια φωτογραφία του κλουβιού και του πουλιού γι; να δούμε αν χρειαστεί να συζητήσουμε κάτι.
Αυτά 😁
 
Συμφωνώ και εγώ με αυτά που έγραψαν πιο πάνω τα παιδιά. Ο ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός για αυτό και θα πρέπει να βρείτε μια γωνιά στο σπίτι που θα βρίσκει ηρεμία τη νύχτα. Τις πρώτες μέρες θα είναι σαφώς ανήσυχο οπότε θελει μια παραπάνω ηρεμία.
 
@Adigoni Εαν δεν βρείτε πάντως άλλον χώρο στο σπίτι, μην απελπίζεσαι. Τα πουλιά μαθαίνουν και συνηθίζουν τους ήχους της ρουτίνας τους. Εγώ σκεπάζω τα κλουβιά μου τελείως και τα πουλιά κοιμούνται σε απόλυτο σκοτάδι και σαφώς κι ακούν ήχους απο ομιλίες και τηλεόραση μέσα στο σπίτι όταν κοιμούνται, δεν έχουν ξεχωριστό δωμάτιο. Ούτε κουνιούνται ούτε ακούγεται το παραμικρό, δεν δείχνουν δηλαδή να ενοχλούνται.
 
Σας ευχαριστώ ολους πολύ πολύ για τις αμεσες απαντήσεις σας! Ηταν πολυ βοηθητικες 😊. Αυτο που με στεναχωρεί απίστευτα ειναι οτι πρέπει να βρω ενα εξειδικευμένο κέντρο για να κανω τεστ για αλλεργίες σε παπαγαλους γιατί εμφανισα πρήξιμο στα μάτια μου. Ταλαιπωρουμαι απο χρόνια κνιδωση και φοβάμαι μηπως αντιδρω στο ζωάκι μου... Ειναι θεμα μεγάλο αυτο , γιατι ο Ντάρκο ειναι μελος της οικογένειας τωρα και δεν θέλουμε να αλλάξει αυτό. Ξερω οτι αλλαζω θέμα, αλλά έχει κανείς σας παρόμοια εμπειρία? 🙄🙄
 
@Adigoni Περαστικά σου! Κάποιοι άνθρωποι έχουν αλλεργία στην πούδρα των πουλιών. Άλλες φορές περισσότερο άλλες λιγότερο. Εάν έχεις λίγο δεν νομίζω ότι θα πειράζει ιδιαίτερα εάν έχεις πολύ όμως καλύτερα να μην το διακινδυνευσεις. Αυτά στα λέω ως άνθρωπος με μπόλικες αλλεργίες και δερματιτιδα.
 
@Adigoni δεν ξέρω πόση πούδρα βγάζει το συγκεκριμένο είδος αλλά κι εγώ πρόσφατα εμφάνισα μια ήπια αλλεργία ( για παράδειγμα δυσκολεύομαι να μπω σε πετ σοπ με πολλά πτηνά). Αυτό που κάνω είναι καθημερινό καθάρισμα του κλουβίου για να μην μένει πούδρα που ταξιδεύει στην ατμόσφαιρα συχνό μπάνιο στο πουλί και εμένα επειδή είναι μικρά και έχω μικρό κλουβί έχω ένα τούλι γύρω γύρω εκτός από το μπροστά μέρος και κρατάει και σκόνη και πούπουλα και με βοηθάει. Οι αλλεργίες είναι και λίγο παροδικές δηλαδή όπως εμφανίστηκε ξαφνικά μπορεί και να φύγει ξαφνικά
 
Back
Top