Φροντίδα Δεν μπορώ να καθαρίσω τις κουτσουλιές στα σιδεράκια του κλουβιού

stratis java lover

PB New Member
Εγγραφή
10 Σεπ 2014
Μηνύματα
42
Πόλη
Αθήνα
Καλημερα σε ολους Κυριακη σημερα ειπα να κανω εναν καθαρισμο σε ενα κλουβι μου τι μπορω να βαλω;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγω σαν βασιλης.. Θα επλενα το κλουβι καλα καλα.. Μετα θα το εβαζα στον ηλιο να στεγνωσει καλα και μετα απο 2 μερες θα ετρυβα περιμετρικα το κλουβι και θα το περνουσα βερνικι.. Διαφορετικα παρε ενα ψηλο γυαλοχαρτακι ή ενα βρεγμενο πανακι και κανε τα σιδερακια ενα ενα
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sylvia
Καλημερα και σε σενα.

Βασικο και κυριο ειναι ποσες Κυριακες εμεινε ακαθαριστο το κλουβι για να φτασει σε αυτη την κατασταση.. Με μια Κυριακη δεν θα κανεις δουλεια.

Δευτερον..Αυτο το κλουβι ειναι υπερβολικα μικρο για οποιοδηποτε πτηνο, οποτε και να το καθαρισεις και να το κανεις καινουργιο κατα τη γνωμη μου παλι αχρηστο θα ειναι γιατι οτι και να βαλεις μεσα θα υποφερει.

Τριτον... Ξυλινα κλουβια ειναι ξενοδοχειο για εξωπαρασιτα. Κρυβονται στις εσοχες του ξυλου και κανουν παρτυ.

Τεταρτον... Το μονο που θα μπορουσα (με τυψεις γιατι αυτο το κλουβι θα το χρησιμοποιουσα μονο για εκτακτη μεταφορα πουλιου) να προτεινω ειναι μουλιασμα 2-3 ωρες σε λεκανη με νερο - ξυδι - σοδα και μετα τριψιμο με σφουγγαρι μεχρι να "ματωσουν τα χερια" σου, προκειμενου να καθαρισει. Μετα θα το αφησεις 1-2 μερες στον καυτο ηλιο (οχι απο αυριο προφανως που θα χει συννεφια / καταιγιδες) να στεγνωσει παρα πολυ καλα. Μετα θα το εβαζα στην αποθηκη μεχρι να χρειαστει για να μεταφερω καποιο πουλακι. :)
 
Φίλε Στρατή, το κλουβί είναι αρκετά βρώμικο.
Από την άλλη δεν ξέρω πόσο ενδείκνυται για καλή και υγιεινή διαμονή των φτερωτων σου.
Ας απαντήσουν και οι εμπειροτεροι βέβαια.
 
Στρατή, δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να ασχοληθείς με αυτό το κλουβί και οι λόγοι είναι ότι είναι πολύ μικρό για να φιλοξενήσει οποιοδήποτε πουλί, αλλά και επειδή ακόμη κι αν καθαρίσει είναι πολύ εύκολο να γίνει και πάλι εστία μόλυνσης πολύ σύντομα.

Όσον αφορά την ερώτησή σου, χρειάζεται μια λεκάνη την οποία θα γεμίσεις με καυτό νερό, θα βάλεις χλωρίνη γύρω στο 5 με 10% του νερού και στη συνέχεια θα βυθίσεις μέσα το κλουβί προσέχοντας να σκεπαστεί ολόκληρο.

Αφού το αφήσεις δύο ώρες εκεί, θα το βγάλεις και θα το τρίψεις καλά με μια σκληρή βούρτσα και απορρυπαντικό. Τέλος, αφού τελειώσεις, το αφήνεις σήμερα και αύριο απευθείας στον ήλιο.

Μετά από αυτό, θα ήταν καλή ευκαιρία να αγοράσεις αύριο ένα συντηρητικό ξύλου και το το βάψεις καλά.

Εγώ προσωπικά θα το πετούσα απευθείας αλλά αν έπρεπε σώνει και καλά να το κρατήσω, θα έκανα αυτό που σου είπα.
 
Ευχαριστω καταρχην που ασχοληθηκατε με το θεμα μου... Το κλουβι ειναι για μεταφορα καρδερινας φοβαμαι για την ουρα της μηπως χαλασει αμα το βαλω μεσα το κλουβι ηταν πολυ ποιο βρομικο απο αυτη την κατασταση ειχε μεσα ακομα και ιστους αλλα κριμα ειναι να πεταμε πραγματα που μπορουμε να ξανα φτιαξουμε. Εχει βερνικι πανω...Αν μεινει σε νερο 2-3 ωρες δε θα χαλασει το ξυλο;Myra οχι δεν μιλαμε για το ιδιο το αλλο το εχω δωσει στον ξαδερφο μου το ειχα καθαρισει τωρα σε τι κατασταση το εχει δε ξερω τελοσπαντον..
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Μπορεις να δοκιμασεις για λιγοτερο. Δεν ξερω τι επεξεργασια εχει το ξυλο, ή σε τι κατασταση βρισκεται και αν θα χαλασει.
 
Το ξυλο θα φουσκωσει και θα σφυξει και τα σιδερακια.. Απο τις τρυπες που ειναι τα σιδερακια θα περασει νερο στο μη αγυαλιστο ξυλο και θα φουσκωσει.. Οποτε καλυτερα ειναι μετα να το φρεσκαρεις λιγο.. Με ενα απλο βερνικη νερου ή δυαλιτικου..
Βεβαια αν θες να ρειξεις λεφτα και να σου μεινει το κλουβι, υπαρχει βερνικι λαδιου.. Αυτο εχει την ιδιοτητα να μην το σαπισει.. Περναει το νερο απο πανω σαν να ειναι τζαμι ή πλαστικο..
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sylvia
Θα το περιχύσεις με οινόπνευμα και θα του βάλεις φωτιά.

Καλύτερα είναι να πάει στον πλησιέστερο κάδο της γειτονιάς του και να το αποθέση. Με λιγότερα από 15 € παίρνει ένα καινούργιο ΚΑΘΑΡΟ κλουβί χωρίς να μπει σε καμιά ταλαιπωρία. Όταν επί μήνες δεν φροντίζουμε για την σωστή διατήρηση του εξοπλισμού μας δυστυχώς θαύματα δεν γίνονται.
 
Καλημερα σε ολους Κυριακη σημερα ειπα να κανω εναν καθαρισμο σε ενα κλουβι μου δε μπορω ομως να καθαρισω τις κουτσουλιες που εχει το κλουβι στα σιδερακια τι μπορω να βαλω;
Δοκίμασε μια αντλία ατμού... (ατμοκαθαριστής)
Κάνει θαύματα.
 
Βάλ'το σε ένα κουβά με χλωρίνη για κανένα εξάωρο. Αν είναι από πεύκο, δε θα πάθει τίποτα.
 
Back
Top