Αναπαραγωγή Δεν ξέρω αν η μαμά ζεμπράκι ταίζει τα μικρά

mxitiroglou

PB New Member
Εγγραφή
13 Αυγ 2009
Μηνύματα
6
Πόλη
Νέα Σμύρνη
Καλησπέρα! Το ζευγάρι ζέμπρα που έχω είχε κάνει 4 αυγά! Προχθές βγήκε ο πρώτος νεοσσός, χθες τίποτα και σήμερα βγήκε ο δεύτερος!Έχω όμως αμφιβολία για το αν τα ταίζουν! Τους βάζω καθημερινά αυγό βρασμένο και αυγοτροφή του εμπορίου για νεοσσούς! Εννοείται πως έχουν και το κεχρί που έχουν σαν βασική τροφή! Νομίζω ότι η αυγοτροφή δεν μειώνεται καθόλου απο εκέι που τη βαζω! Υπάρχει περίπτωση να μην τα ταίζουν; Μήπως περιμένουν να βγουν όλοι οι νεοσσοί και μετά ξεκινήσουν; Είναι η πρώτη γέννα που κάνουν!
 
αποτο αβγο τρωνε;η μητερα καθεται κανονικα στην φωλια; Μην τα ανησυχεις και εχε υπομονη
 
αυριο κοιτα τους προλοβους τους(λαιμους) αν εχει κατι κιτρινο.
αν υπαρχει αυτο το κιτρινο ειναι οκ.
 
Καλησπέρα! Το ζευγάρι ζέμπρα που έχω είχε κάνει 4 αυγά!Προχθές βγήκε ο πρώτος νεοσσός, χθες τίποτα και σήμερα βγήκε ο δεύτερος!Έχω όμως αμφιβολία για το αν τα ταίζουν!

Αν ζει μέχρι σήμερα μάλλον τα ταΐζουν. Τις πρώτες δύο μέρες δεν πολυφαίνονται αν είναι ταϊσμένα, αλλά αν δεν τα τάιζε τη δεύτερη μέρα το μικρό θα πέθαινε από αφυδάτωση. Το ότι κάθονται πάντως στη φωλιά είναι καλό σημάδι, ελπίζω να κυλήσει ομαλά η αναπαραγωγή και να ταΐζουν κανονικά.
 
Δεν την εχω δει ποτε να τα ταιζει αλλα αφου μεγαλωνουν θα τα ταιζει, δε μπορει! Αρχιζουν να βγαζουν και φτερα! Τα ματια τους ποτε θα τα ανοιξουν,ξερει κανεις;
 
γυρω στης 7-8 ημερες θα ανοιξουν τα ματια τους δηλαδη απο μερα σε μερα!
 
εγω που ειχα ζευγαρωσει παραδεισια ζεμπρακια ειναι οκ... Μν φοβασαι και μην τα ενοχλεις, ειναι καπως περιεργο ειδος αυτα τα πουλια. Καταρχιν αν μεγαλωνουν τα ταιζει!
 
Back
Top