Ασθένειες Δεν ξέρω αν το budgie μου είναι άρρωστο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Elenixr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Elenixr

PB New Member
Εγγραφή
29 Απρ 2022
Μηνύματα
4
Πόλη
Αττική
Γεια σας και χρόνια πολλά.
Εδώ και μια εβδομάδα περίπου παρατήρησα ότι το θηλυκό παπαγαλάκι μου είχε σαν ρίζες στο κεφάλι του έτσι πίστεψα ότι μάλλον θα βγάζει νέα μαλλιά. Χθες όμως με έβαλε σε υποψίες γιατί την βλέπω και δεν μιλάει παρόλαυτά κινείται κανονικά και τρώει αλλά την βλέπω πεσμένη. Πήρα τηλέφωνο μια κυρία που ειδικεύεται σε παπαγαλάκια την ρώτησα μου είπε ότι μπορεί να είναι κάποιο παράσιτο η κάτι άλλο γενικά δεν ήταν πρόθυμη να μου το ανάλυση και τώρα δεν ξέρω τι κάνω άμα γνωρίζει κάποιος κάτι πάνω σε αυτό το θέμα θα το εκτιμούσα να με βοηθήσει. Επίσης κάπου εδώ να σημειώσω ότι συγκατοικεί με άλλο ένα αρσενικό budgie και σε ένα διαφορετικό κλουβί σε κοντινή απόσταση έχουμε ένα κοκατιλ υπάρχει περίπτωση να πάθει κάτι και αυτό ;
 
Καλησπέρα, τι κάνουν τα παπαγαλάκια σας? Ναι, βγάζει καινούργια φτερά και είναι αναμενόμενο να είναι πεσμένη, ευθικτη ή κατσούφα, άλλωστε πρέει να φτιάξει ξανά όλο της το πτέρωμα, δεν είναι εύκολο για ένα τόσο δα πουλάκι. Χρειάζεται καλό φαγητό, αυγό ή αυγοτροφή, πολύ ασβέστιο και ξεκούραση. Ένα μπάνιο αν θέλει θα την ανακουφίσει από την φαγούρα.

Η πτερόρροια δεν ειναι κολλητική, αλλά σχετιζεται άμεσα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες, οπότε είναι λογικό να αρχίσουν να μαδούν και τα άλλα. Εαν πάντως τύχει να αρρωστήσει κάποιο από τα τρία, χρειαζεται άμεση καραντινα σε άλλο κλουβί και άλλο δωμάτιο γιατί όντως πολλές ασθένειες είναι λοιμώδεις και δεν χρειάζονται καιρό για να τα αποτελειώσουν.

Μπορείτε να ανεβάσετε μια φωτογραφία του παπαγάλου για να δούμε τα καρφάκια, αν ανησυχείτε.
 
@Nausicaa Γεια σας και συγνώμη γιατί έχει περάσει πολύ καιρός και είχα αποσυνδεθεί.
.Τελικα όλα καλά έβγαζαν καινούργια φτερά σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας γενικά δεν ξέρω να διαχειρίζομαι την ιστοσελίδα με αποτέλεσμα να μην ξέρω ούτε να σβήσω τις παλιές μου αναρτήσεις.Ευχαριστω πολύ για τον χρόνο σας!
 
Back
Top