Ασθένειες Δεν ξέρω τι έχει

Πόλη
Αιγάλεω
Έχω μια κανάρα μάλλον ενός έτους. Μου την έφεραν για να την ζευγαρώσω τον Μάρτιο, αφού την πρώτη φορά που ζευγάρωσε δεν έβγαλε πουλιά.
Την ζευγάρωσα με ένα αρσενικό δυο φορές, τώρα έχει τρία πουλάκια 18 ημερών.
Σήμερα και ενώ καθάριζα το κλουβί η κανάρα έμενε ακίνητη παρά την είσοδο του χεριού μου στο κλουβί αυτό μου φάνηκε παράξενο. Σε λίγο άρχισε να γέρνει προς τα αριστερά και να γυρίζει το κεφάλι σχεδόν 360ο, έπεσε από το στήριγμα και έχει σπασμούς. Ακόμη παρατήρησα να έχει κάτι σαν σάλια στο ράμφος. Δεν τρώει και δεν πίνει νερό. Ο αρσενικός ταΐζει τα μικρά και προσπάθησε να την ταΐσει αλλά τίποτα. Έχουν περάσει σχεδόν 10 ώρες και δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Μήπως κανείς μπορεί να μου πει τι έχει και αν μπορώ να κάνω κάτι.

Χρονικά, η κανάρα σου πάει-αν κατάλαβα καλά- για 4η γέννα.
Δες αυτό https://community.petbirds.gr/threads/Δυστοκία-κανάρας.4380/, τα συμπτώματα παραπέμπουν σε πιθανή δυστοκία
Αν κρίνεις πως είναι αυτό, πρέπει να ενεργήσεις άμεσα...

Δέν ανέφερα ότι τον αρσενικό τον εβαλα στην ζευγαρόστρα μετά το συμβαν. Ευχαριστώ.

τα συμπτωματα που αναφερεις θυμιζουν επιληψια η κατι σαν εγκεφαλικο, αλλα δεν ξερω αν τα καναρινια παθαινουν.😕 και αν υπαρχει καποια θεραπεια, ευχομαι περαστικα

φιλε Μαρινο εχω κ εγω το ιδιο προβλημα με ενα καναρινι 1 ετους. Εδω κ 5 μηνες το εχω δει γυρο στις 10 φορες εκει που καθετε γυρναει το κεφαλι του κ πεφτει κατω με σπασμους.χτιπιετε για λιγο κ μετα σηκωνετε τρικλιζοντας. Μετα απο 2 λεπτα ειναι παλυ μια χαρα. Εγω πηστεβω οτι πρεπει να εχει επιληψια. Κατα τα αλλα ειναι παρα πολυ ζωηρο τρωει πηνει κανονικα

Δεν νομίζω οτι ένα πουλί που έχει μπεί
σε μια διαδικασία δυστοκίας κάθεται στο κλαρί.
Εαν μάλιστα ζει μετά απο 10 ώρες είναι μάλλον βέβαιο πως δεν
πρόκειται γι' αυτό. (ο χρόνος θα δείξει)

-Διάβασα ένα αρθρο στο δύκτιο τον περασμένο μήνα και απο αυτά που
σημείωσα βλέπω εδώ, σαν συμπέρασμα οτι
υπάρχει, μια απόλυτη σύγχηση για τα ακριβή αίτια,
αυτής της συμπεριφοράς που περιγράφετε.
Μπορεί να προέρχεται απο βακτηριακές ή μυκητιακές μολύνσεις,
απο ανεπάρκεια βιταμινών, απο εγκεφαλικούς ογκους αλλά ακόμα
απο γεννετικές ανωμαλίες.
Μια βασική αιτία είναι η σοβαρή μόλυνση απο μύκητες του ακουστικού πόρου.
(συστροφή της κεφαλής, πτώση, σπασμοί, σίελα, τρέμουλο)
Μια άλλη, με τα ίδια συμπτώματα αναφέρεται στον ιό paramyxovirus 111 που δεν υπάρχει θεραπεία του,
αλλά έχει παρατηρηθεί(μετα θάνατον) διόγκωση στο πάγκρεας και έλληψη βιταμινών,ιχνοστοιχείων και μετάλλων.
Ενα μεγάλο ποσοστό επείσης,ωφείλεται σε γεννετικές ανωμαλίες, προερχόμενες
απο ακατάλληλες διασταυρώσεις και αιμομυξίες.

Φίλοι μου δυστυχώς η κανάρα απεβίωσε αν και το επόμενο πρωί έδειχνε καλύτερα.
Πάντως σας ευχαριστώ όλους.

σου αφησε τα μικρα της ομως... αν μεγαλωσουν και ενηλικιωθουν μια χαρα θα ηταν χρησιμο να παρατηρησεις αν εμφανιστει ξανα παρομοια συμπεριφορα.. κληρονομικο γενετικο;

Λίγο αργά βέβαια απαντώ αλλά μήπως στο πάτο του κλουβιού σου χρησιμοποιούσες εφημερίδα ή κάποιο έντυπο υλικό? Τα συμπτώματα που περιγράφεις μάλλον παραπέμπουν σε τοξικό σοκ που προκαλείται από το μάσημα τέτοιων υλικών.

Back