Γενικά Δεν πήρα το Μονκ κάτι είχε στα δάχτυλα

Spiros Xalkidiki

PB New Member
Εγγραφή
24 Ιουλ 2022
Μηνύματα
59
Πόλη
Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική
Καλησπέρα πήγα χθές να πάρω το μωρό Μονκ και δεν το πήρα γιατί είχε σε 2 δάχτυλα κάτι σαν μπαλάκια σαν πρήξιμο και με είπε ότι δεν το πρόσεξε...
Τώρα είμαι σε αναζήτηση για Μονκ μωρό κατά προτίμηση μπλέ αλλά θα ήθελα κοντά στην Θεσσαλονίκη αν γίνεται για να το δω
 
Θα μπορούσες να συνεννοηθείς με αυτόν να σου στείλει μια φώτογραφια καθαρή και καλή και μετά να την ανεβάσεις στο θέμα εδώ; Για να μπορέσουμε να βγάλουμε μερικά συμπεράσματα. (αυτό που εχει μπορεί να είναι είτε γενετικό είτε δεματολογικο). Πάντως καλά κάνεις και ελέγχεις τα πουλιά πριν πάρεις κάποιο. Ελπίζω να είναι κάτι που θεραπεύεται.
 
@CHRISV Δεν ξέρω τι μπορεί να ήταν, παντός μετά είπε ότι το παρατήρησε και σε κάνα δύο ακόμη πουλιά του, επίσης είπε ότι μάλλον θα τα χάσει τα δύο δάκτυλα που είχαν το πρόβλημα
 
@Spiros Xalkidiki
Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για δερματική ευλογιά.(Dry Pox)'
Η προσβολή από τον ιό της ευλογιάς παρατηρείται συνήθως στα καναρίνια που στεγάζονται υπαίθρια, στους νεαρούς παπαγάλους, και στα άγρια πουλιά.
Η ευλογιά μεταδίδεται με την κατάποση, την εισπνοή ή με την είσοδο του ιού μέσω μιας προϋπάρχουσας ή νέας ανοιχτής πληγής.
Η ασθένεια μεταδίδεται κυρίως από μολυσμένα πτηνά κι από έντομα, όπως τα κουνούπια και τα κόκκινα ακάρεα. Η μετάδοση μπορεί επίσης να γίνει μέσω άμεσης επαφής με μολυσμένο πουλί ή έμμεσης επαφής με μολυσμένα αντικείμενα όπως γάντια, χέρια ή εξοπλισμό (σκεύη τροφής, νερού κλπ.).
Τα κυρία συμπτώματα συνήθως είναι η
ανάπτυξη κονδύλων στα σημεία του σώματος του πουλιού χωρίς πτέρωμα, συμπεριλαμβανομένων των ποδιών, του ράμφους, και της περιοχής γύρω από τα μάτια. Οι κόνδυλοι εξελίσσονται σε φλύκταινες που σπάζουν κάνοντας αργότερα κρούστα και μπορεί να μολυνθούν στη συνέχεια από βακτηρίδια και μύκητες.
Θεωρώ ότι εκανες πολύ καλά και δεν το πήρες.
 
Back
Top