Φροντίδα Δεν παιζει με τα παιχνιδια του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Panosz
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Panosz

PB New Member
Εγγραφή
9 Μαϊ 2009
Μηνύματα
47
Πόλη
Αθήνα
Παιδια να κανω μια ερωτηση εδω και 2 βδομαδες μετακομισα σε καινουριο σπιτι γενικα την μετακομιση ο μικρος Πακο την πηρε πολυ ηρεμα αλλα απο την ημερα που πηγαμε στο καινουριο σπιτι δεν παιζει με κανενα παιχνιδι καινουριο παλιο παρα αρεσκεται στο να φερνει βολτες μεσα στο κλουβι να ουρλιαζει να σφυραει να λεει το ονομα του αλλα μιλαμε για δυνατη φωνη ειδικα οταν ουρλιαζει νομιζεις πως καποιον σφαζουν! Επισης εχει κολλησει με εναν συναγερμο και το κανει συνεχειααα τα αυτια μου κοντευουν να πεσουν! Πως μπορω να του προκαλεσω το ενδιαφερον για τα παιχνιδια του τουλαχιστον να μην ουρλιαζει το να μιλαει να σφυραει να κανει ακομα και το συναγερμο δεν με ενοχλει ισα ισα χαιρομαι αλλα το οθρλιαχτο δεν αντεχεται!
 
oi παπαγαλοι αρεσκονται στη ρουτινα τους.. Καθε μεταβολη στο περιβαλον τους μπορει να τους στρεσαρει πολυ(ακομα και ενα καντρο να αλαξεις λενε..)
οποτε η μετακομιση ειναι μια τραυματικη εμπειρια γι αυτους θαλεγα να κανεις υπομονη και να διαθεσεις περισοτερο χρονο ενασχολησης μαζι του(αν ειναι δυνατον)και συντομα θα προσαρμοστει και παλι..
 
Η αλλαγη περιβαλλοντος πρεπει να τον εχει στρεσαρει. Φροντισε τουλαχιστον η πλατη του κλουβιου του να βρισκεται σε τοιχο, ωστε να αισθανεται καποια προστασια το πουλι. Φροντισε επισης να τον σκεπαζεις (για σκοταδι) το βραδυ και φροντισε να εχει ησυχια ωστε να μπορει να κοιμηθει (ενα 10ωρο) καλα, να ξεκουραστει και να ηρεμησει καπως. Μη του βαζεις καινουρια παιχνιδια και μην αλλαζεις τα πραγματα μεσα στο κλουβι του (δεν χρειαζονται κι'αλλες αλλαγες). Θα πρεπει να τον κανεις να νιωσει ασφαλης, για να καταφερει να ηρεμησει.
 
Back
Top