Γενικά Δεν σηκώνεται από τη φωλιά

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

PB Member
Εγγραφή
21 Απρ 2008
Μηνύματα
36
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα παιδιά η κανάρα μου από τότε που γεννήσε το πρώτο αυγό11 Μαΐου πολύ σπάνια σηκώνεται από τη φωλιά τρώει ελάχιστα με αποτέλεσμα να μην ταιζει τα μικρά. Μου πέθαναν τα 3 από τα 4 είναι φυσιολογικό να μη σηκώνεται και κάτι ακόμη τα πούπουλά της από κάτω είναι βρώμικα και τα πόδια της έχουν κολλήσει κουτσουλιές και νήματα από τη φωλιά τι να κάνω;
 
Ναι ειναι φυσιολογικο να σηκωνετε σπανια απο την φωλια. Μερικες το κανουν ειναι υπερπροστατευτικες με αποτελεσμα να καθονται ηρωικα πανω στην φωλια και να μην ταιζουν καθολου. Σε αυτην τη περιπτωση πρεπει να ταιζεις εσυ.
 
Από εχθές άρχισα να το ταΐζω την πάτησα επειδή δεν ήξερα και μου πέθαναν τα 3 με την καθαριότητα τι να κάνω;
 
Ποσον ημερων ειναι το μικρο; Αποτι καταλαβα ειναι 4 ημερων σωστα. Θα σου προτεινα κανονικα να βαλεις μπανιερα ωστε να κανει η μανα μπανιο συνεχεια ετσι ωστε να καθαρισουν τα ποδια της αλλα ειναι λιγων ημερων το μικρο και δεν κανει. Μηπως εχεις αλλη καναρα που να εχει μικρα ιδιων ημερων ετσι ωστε να τα μεταφερεις σε αυτην;
 
Μπορεις ακομα να την πιασεις και να της καθαρισεις εσυ τα ποδια και τα πουπουλα με λιγο χλιαρο νερο. Πιστευω ειναι η καλυτερη λυση αλλα μην τη βρεξεις παρα πολυ για να μην παει και κατσει πανω στο μικρο βρεγμενη.Αμα μπορεις καθαριζε που και που την φωλια ετσι ωστε να μην ξαναλερωθει.
 
Leonidas, an les i mana einai leromeno apo kato, simenei malon taisei ala ta mikra exoune diahria. Kai an den taisei i mana diskolo na zoune ta mikra 9 meres. Gia afto pistebo ta mikra pethenoune apo tin diahria kai oxi giati i mana den taisei.

Dinis brasinada; Blastomeno sporo; Fruta; Salata;

Grapse ligo ti taiseis. Pos einai i folia meza; Einai kitrino kai exei san ygrasia;

Alexandros
 
ο αρσενικός τον έχω δει να ταΐζει μερικές φορές αλλά δεν μπορεί γιατί η θηλυκιά δεν σηκώνεται και πολύ. Ένα είναι το μικρό και το ταΐζει ελάχιστα γι΄αυτό πέθαναν τα άλλα η φωλιά μέσα δεν είναι βρόμικη από τροφή τα βάζω συσκευασμένη αυγοτροφή βρασμένο αυγό και μέρα παρά μέρα μήλο.
 
από τροφή τα βάζω συσκευασμένη αυγοτροφή βρασμένο αυγό και μέρα παρά μέρα μήλο.

Και εγω αυτα βαζω στο μικρο καναρινακι και δεν εχει παθει μεχρι τωρα διαροια. Ειναι 15 ημερων.
Μηπως τα αλλα καναρινακια πεθαναν λογο απηριας τις θυληκιας;
Μηπως ειναι πρωταρα;
 
Φτιάξε καινούργια φωλιά μόνο σου και απολύμανε τη φωλιά με ζεστό νερό. Στρώσε μία εφημερίδα και πες μας τι χρώμα έχουν οι κουτσουλιές της μάνας πρώτα και μετά και του μικρού. Τι νήμα χρησιμοποιείς, υπάρχει περίπτωση η φωλιά σου να έχει πιάσει κάτι σαν "θρυμματισμένη χαρτοπέτσετα". Πρέπει τότε να αλλάξεις τη φωλιά γιατί αυτοί οι μικροοργανισμοί δεν θα αφήσουν φτερό για φτερό στα πουλάκια σου. Μάλλον κάποιου είδους παρασιτικοί οργανισμοί ζούσαν σε βάρος των μικρών. Αν ισχύουν όλα αυτά τότε πες μας πόση ώρα βράζεις το αυγό και εάν τα μικρά που σου ψόφισαν είχαν αναπτυγμένο πτέρωμα; Νομίζω κάπως να βοήθησα.
 
Ενας βασικός λόγος που κάποιες κανάρες δεν σηκώνονται
απο την φωλιά ειναι, η μη αποδοχή του αρσενικού.
Δεν εμπιστεύονται τον σύντροφό τους και δεν θέλουν
να αφήσουν εκτεθημένα τα μικρά. Ετσι πολλά μικρά πεθαίνουν απο ασιτία.
Οταν βρήσκετε ψώφιους νεοσσούς με άδεια την γούσα,
υπάρχει μεγάλη πιθανότης να έμειναν ατάιστοι απο την θηλυκιά
για τον παραπάνω λόγο.
Γιατί πεθαίνουν οι νεοσσοί
 
Μάκη κάπως έτσι πρέπαι να είναι τα πράγματα δεν πρέπει να τον εμπιστεύεται. Η θηλυκιά είναι πρωτάρα. Τα 2 μικρά πέθαναν μετά από 3 μέρες και το τρίτο μετά από 6 όλο αυτό το διάστιμα η κανάρα τα τάιζε μία πολύ δύο φορές την ημέρα και αυτό ελάχιστα και σχετικά με το αυγό το βράζω γύρο στα 15 λεπτά και γίνεται πέτρα.
 
Back
Top