Αναπαραγωγή Δεν ταΐζει το ζευγάρι του και ταΐζει το ελεύθερο lovebird

Iasonaskor

PB New Member
Εγγραφή
30 Μαρ 2021
Μηνύματα
222
Πόλη
Ηράκλειο
Καλησπέρα. Μου έδωσε ένας φίλος ένα ζευγάρι lovebird και μου είπε ότι είναι 11 μηνών. Τα έβαλα στο σπίτι και δεν φαινοντουσαν τόσο αγαπημένα δηλαδή την μια τσακονοντουσαν την άλλη χαϊδεύει το ένα το άλλο. Έχω άλλο ένα lovebird ποιο μικρό σε ηλικία και το έχω ελεύθερο στο σπίτι και όπως παει στα κάγκελα το ταΐζει ένα από τα πουλιά δεν γνωρίζω αν είναι το αρσενικό ή θυληκο αλλά σίγουρα δεν είναι καλό σημάδι. θελω να τα ζευγαρώσω τον άλλον μήνα. Τι πρέπει να κανω ή τι δείχνει αυτή η κινησι τους
 
@Iasonaskor
Έφερες στο σπίτι δύο καινούργια πουλάκια, και δεν κρατήθηκε έστω μια στοιχειώδη καραντίνα, ενώ γνωρίζεις την σημασία της.
. θελω να τα τα ζευγαρωσω τον άλλο μήνα
Γιατί Ιάσωνα με ποιά λογική;
Ήδη σου είναι δύσκολο να διαχειριστείς αυτά που έχεις.
Δυστυχώς από ότι φαίνεται δεν λαμβάνεις υπόψιν σου αυτά που σου γράφουμε.
Πιστεύω ότι πειραματίζεσαι με τα πουλάκια και δεν είναι σωστό, αν πραγματικά σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς μαζί τους θα πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που προσεγγίζεις το θέμα pet bird.
 
Καλησπέρα. Μου έδωσε ένας φίλος ένα ζευγάρι lovebird
Ειλικρινά πως καταλήγουν τόσα πουλάκια στα χέρια σου; εννοώ πως τα βρίσκεις κ συνέχεια έχεις κάτι να ασχολείσαι;
Έχω άλλο ένα lovebird ποιο μικρό
Ειναι αυτο που πριν λίγες μέρες είχε δαγκώσει η γάτα σου;
 
Καταρχάς καραντίνα έγινε? Και για τι είδους καυγάδες μιλάμε? Είναι φυσιολογικό να τσακώνονται σε κάποιο βαθμό, δεν σημαίνει κάτι.

Είναι άριστο σημάδι, σημαίνει ότι συμπαθιούνται!

Σε κάθε περίπτωση, αναπαραγωγη δεν γίνεται έτσι, ειδικά όταν τα πουλιά είναι καινούργια και για εμάς και με τον χώρο. Τα περισσότερα λαβ χρειάζονται τεστ DNA για φύλο, οπότε το πιο ταΐζει ποιον δεν εχει νόημα ρομαντικό, πόσο μάλλον για το πώς θα τα βάλετε να ζευγαρωσουν.
 
@kom ναι αυτό είναι και είναι καλά τώρα.
[automerge]1653233167[/automerge]
@Vada ο φίλος μου θα τα έδινε σε πετ σοπ οπότε προτίμησα να τα πάρω εγώ. Τους έκανα καραντινα και τους έδωσα πολυβιταμινη στο διαστήματα της καραντίνας τους δεν θα τα βάλω τώρα να ζευγαρώσουν δεν έχω ούτε χρόνο ούτε έχουν προσαρμοστεί στο περιβάλλον. Το αν είναι αρσενικό θυληκο δεν είναι με τεστ dna μάλλον μια προσεγγίσει που άγγιξε από κατω απτο πουλί και στο κεφάλι, έτσι μου είπε δηλαδή. Καυγάδες ενωω ότι κουτουλανε το ένα το ράμφος του άλλου και άλλες φορές του δαγκανει το πόδι με αποτέλεσμα να πέσει απτο κλαδί
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: kom
άλλες φορές του δαγκανει το πόδι με αποτέλεσμα να πέσει απτο κλαδί
Αυτό είναι αρκετά σοβαρό. Το είδος αυτό έχει ισχυρό ράμφος που μπορεί να κάνει κανονική ζημιά. Αν δεν υπάρχει πάντα κάποιος στο σπίτι να τα επιτηρεί, θα πρότεινα να τα χωρίσετε και να κάνετε διαδικασία μειωσης ορμονών.
 
@Nausicaa δεν το έχω ξανά ακούσει τι είναι αυτή η διαδικασία
Και μόνο γιαυτό δεν είναι καθόλου η ώρα για αναπαραγωγές...

Η επιθετικότητα συχνά είναι αποτέλεσμα ορμονών, γιατί κάνουν τα θηλυκά χωροκτητικά και τα αρσενικά διατεθημένα να τσακωθούν για χάρη του θηλυκού. Για να μειώσουμε λοιπόν τις ορμόνες, πρέπει να τα πείσουμε ότι δεν είναι εποχή αναπαραγωγης. Ο κύκλος αναπαραγωγής των ζωων εξαρτάται και καθορίζεται άμεσα από την ηλιοφάνεια και την ζέστη, ωστε να μην ψοθήσουν τα μωρά από την πείνα ή το κρύο. Γιαυτό συνιστάται να τα βάζουμε για ύπνο νωρίς, για 14 ώρες, με σκούρο κάλυμμα πάνω από το κλουβί. Εαν είναι ενήλικα και δεν έχουν πτερόρροια, καθόλου αυγό ή αυγοτροφή, γιατί ομοίως η πλούσια διατροφή τα κάνει να πιστεύουν ότι είναι καλή εποχή να μεγαλώσουν νεοσσους. Δώστους επίσης παιχνίδια να παίζουν και να ξεσπούν, ώστε να μην ασχολούνται με το πώς αισθάνονται το ένα προς το άλλο (θετικά ή αρνητικά). Θεωρητικά αυτό θα πρέπει να τα καλμάρει κάπως. Αν έχεις προσέξει ότι βασικά είναι ένα το παπαγαλάκι το οποίο είναι επιθετικό, τότε εκπαίδευση στοχευμένα στο να μην δαγκώνει θα το βοηθήσει. Έχω κι εγώ ένα μπάτζι που δάγκωνε ό,τι έβλεπε, αλλά με την εκπαίδευση έχει ηρεμήσει κάπως και δεν δαγκώνει κανονικά πια, απλώς ραμφίζει το χέρι μου.

Σημείωση: Οι βιταμίνες δεν είναι πανάκεια. Αν κάποιο πάσχει από κάτι, ούτε το έδιωξαν ούτε τίποτα.
 
. Τους έκανα καραντινα και τους έδωσα πολυβιταμινη στο διαστήματα της καραντίνας τους
Πριν μία εβδομάδα πάντως είχες μόνο ένα lovebird και ένα cockatiel.
Ημουν σίγουρος ότι δεν κράτησες την καραντίνα γι'αυτό και το έγραψα.
 
@Vada @Nausicaa Δεν θέλω ούτε να νομίζεται οτι σας κοροϊδεύω αλλά στο ζευγάρι έγινε καραντινα διότι το παιδί μένει στην πράσα κοντά στο σπίτι μου και πήγαινα και τα φροντιζα εγώ μέχρι να τα φερω σπίτι. Θα κορόιδευα τον εαυτό μου αν έλεγα ψέματα σε αυτούς που προσπαθούν να με βοηθήσουν. Οπότε απλά ένα πανί ποιο νωρίς το βράδυ από πάνω τους και να κόψω της αβγοτροφες.
 
Back
Top