Διατροφή Δεν ταΐζει το μικρό που βγήκε χθες

xrhstos220

PB New Member
Εγγραφή
21 Σεπ 2016
Μηνύματα
118
Πόλη
Λάρισα
Παιδιά Θέλω βοήθεια. Το μικρό που βγηκε χθες μαλλον Δεν το έχουν ταΐσει. Τι να κανω; κοίταξα πολλές φορές για να δω αν έφαγε αλλα τίποτα. Μόλις σηκώνετε η μαμά του σηκώνει το κεφαλάκι του πανω ψάχνοντας για φαει. Τι να κάνω;
 
Είναι σύνηθες να μην ταίζουν απο την πρώτη μέρα. Εσύ δεν κάνεις τίποτα. Μην τα ενοχλείς. Παρακολούθα διακριτικά. Δύο/τρείς ώρες πριν βραδιάσει χορήγησε εκ νέου αυγό ή αυγοτροφή και καθαρό νερό.
 
Το τάισε; Δύσκολο να το πεις, συνήθως η ποσότητα είναι πολύ μικρή, πολύ υγρή την πρώτη μέρα και δύσκολα ανιχνεύσιμο το τάισμα, μια και είναι πολύ βραχείας διάρκειας και η κανάρα δεν σηκώνεται κι έτσι δεν φαίνεται.
 
συνήθως η ποσότητα είναι πολύ μικρή, πολύ υγρή την πρώτη μέρα και δύσκολα ανιχνεύσιμο το τάισμα, μια και είναι πολύ βραχείας διάρκειας και η κανάρα δεν σηκώνεται κι έτσι δεν φαίνεται.
Αυτό ακριβώς. Ταίζουν ενώ σηκώνονται στα 2 τους πόδια και παραμένουν στη φωλιά για να κρατήσουν ζεστά τα μικρά. Οπότε ταίζουν έτσι, δίνουν ελάχιστο φαγητό και πολύ συχνά, οπότε πρέπει να παρατηρείς πολύ καλά την μαμά και τι κάνει. Γνώμη μου μην την σηκώνεις και μην την ενοχλείς καθόλου. Αυτή ξέρει καλύτερα από εμάς τι να κάνει. Εσύ πρέπει να παρέχεις σφιχτοβρασμένο αυγό, καθαρό νερό, αυγοτροφή και φρέσκους σπόρους για να ταίζουν. Τα υπόλοιπα άστα στη φύση. Εγώ την περίοδο αυτή πάω μόνο το πρωί, βάζω προμήθειες και μετά τα αφήνω στην ησυχία τους. Ξαναελέγχω το απόγευμα και όλα πανε μια χαρα!
 
Back
Top