Αναπαραγωγή Δεν τα ταϊζουν

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης RED
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

RED

PB Member
Εγγραφή
12 Μαρ 2008
Μηνύματα
339
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του site. Θα ήθελα την πολύτιμη βοηθειά σας. Ένα απο τα ζευγάρια μου (καναρίνια) έχει δύο μικρά 3 ημερών. Απο όσο μπορώ να παρατηρήσω δεν τα ταϊζουν ιδιαίτερα. Η γούσα τους δεν είναι όπως στα άλλα μικρά που έχουν αλλα ζευγάρια ούτε η αναπτυξή τους είναι ίδια. Σκέφτομαι να αρχίσω να τα ταϊζω εγω αλλα φοβάμαι μήπως κάνω λάθος. Θα ήθελα την γνώμη σας.

Ταυτόχρονα, στη φωλιά υπάρχει ακόμη ένα αυγό το οποίο βρίσκεται στην 16-17 ημέρα εκκόλαψης (δεν τα είχα αντικαταστήσει με ψεύτικα) και πήγα πριν λίγο να το βγάλω. Ομως, είναι γονιμοποιημένο και την ώρα που το κρατούσα το ένιωσα να προσπαθεί να βγεί. Δεν ξέρω αν είναι φσιολογικό κατι τέτοιο.
 
Τι να πω Γιώργο. Δεν ξέρω. Το θέμα είναι τι να κάνω εγω τώρα;
 
Μην το πολυσκεφτεσαι φιλε
αυτη τη στιγμη πρωι μεσημερι και βραδυ κανω ενα βοηθητικο ταισμα σε 6 φωλιες με μωρα απο 1 εως 12 ημερων και τα ταιζουν και οι γονεις

Εαν το αλλο αυγο ειναι να σκασει θα σκασει
αλλα μη χασεις τα αλλα τζαμπα

ΜΦΧ
Πανος
 
Αν πιστευεις πως το πουλι στο αυγο ειναι ακομα ζωντανο ταιζεις λιγο τα πουλακια γιατι αν εξασθενησουν πολυ δεν μπωρουν να τραφουν μετα ουτε απο τους γονεις ουτε απο σενα και περιμενε να δεις πως θα φερθουν μετα την εκολαψη και του τελευταιου
 
Το μικρό στο αυγό είναι ζωντανό αφού το ένιωσα οταν το κρατούσα στο χέρι μου.
 
Ξεκινα τοτε να τα ταιζεις και περιμενε να βγει και το αλλο.Ισως η καναρα περιμενει να βγει και το αλλο και μετα να αφοσιωθει στο ταισμα οπως λεει πιο πανω ο Νικος.
 
Πηγα και πηρα μια τροφή για τάϊσμα νεοσσων αλλά δεν βρήκα καποιας γνωστης εταιρειας. Αυτη που πήρα περιέχει: Δημητριακα, λαχανικα, εκχυλίσματα φυτικής πρωτεϊνης, παραγωγα φυτικης προελευσης, ελαια και λίπη, αυγα και παραγωγα αυγων, μεταλλα, μαγιά, γλυκαντικες ουσιες. Προσθετες ουσιες: Βιταμινη Α, Βιταμινη D3, Βιταμινη Ε, Χαλκος.
Είναι καλή για να τη δώσω;
 
Αυτη που πήρα περιέχει: Δημητριακα, λαχανικα, εκχυλίσματα φυτικής πρωτεϊνης, παραγωγα φυτικης προελευσης, ελαια και λίπη, αυγα και παραγωγα αυγων, μεταλλα, μαγιά, γλυκαντικες ουσιες. Προσθετες ουσιες: Βιταμινη Α, Βιταμινη D3, Βιταμινη Ε, Χαλκος.
Είναι καλή για να τη δώσω;

Λευτέρη
Η τροφή που γράφεις είναι της LYDIA.
Εγώ φέτος όπου την χρησιμοποίησα δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Προσοχή μόνο στο τρόπο παρασκευής και στην ημερομηνία λήξεως.
 
Ναι Μπάμπη, είναι της LYDIA. Θα κάνω οτι ακριβώς λέει. Είναι η πρώτη φορά που χρειάζεται να βοηθήσω στο τάϊσμα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.
 
Ναί τώρα που είναι μικρά έτσι πρέπει,
Αργότερα θα το κάνεις λίγο πιο σφιχτό.
Καλή τύχη. Μην αγχώνεσαι!
 
Μήπως δεν τα ταίζουν επειδή περιμένουν να σκάσει και το άλλο αυγό;
Είχε δίκιο τελικά ο Γιώργος. Πήγα να ταϊσω τα μικρά και διαπίστωσα οτι "επιτέλους" βγήκε και ο τρίτος νεοσσός. Για πρώτη φορά είδα τα μικρά ταϊσμένα (γεμάτη η γούσα τους). Οπότε δεν χρειάστηκε να τα ταϊσω εγώ:D. Τώρα θα τα παρακολουθώ και ιδιαίτερα τον πιο μικρό.
 
Να τα παρακολουθεις για καλο και για κακο και εαν χρειαστη να επεμβεις.
 
Μπραβο, πολυ χαιρομαι που δε χρειαστηκε να μπεις στη διαδικασια να ταιζεις, νομιζω ειναι μεγαλη ευθυνη, ευτυχως πηραν μπρος οι γονεις!
 
Back
Top