Φροντίδα Δεν του αρέσει η καινούρια κλούβα

nautikos52

PB Member
Εγγραφή
3 Μαϊ 2009
Μηνύματα
133
Πόλη
Brussels
Πρόσφατα κατασκεύασα μια κλούβα διόροφη και μετακόμισα τα δύο καναρίνια μου(ένα αρσενικό και ένα θυληκό) από τα κλουβιά τους σε αυτή, ένα σε κάθε όροφο. Όμως το αρσενικό ενώ κελαιδούσε κανονικά και συνέχεια(έχει ολοκληρώσει πτερρορια εδώ και ένα μήνα) σταμάτησε τελείως. Δεν παρατήρησα κάποια αλλαγή στην εν γένει συμπεριφορά του, τρώει κανονικά, είναι ζωηρό, παίρνει μέρα παρα μέρα το μπάνιο του και γενικά έχει την συμπεριφορά ενός υγειέστατου πουλιού. Όσον αφορά τη διατροφή του είναι πλήρης (σπόροι prestige, αυγό, καρρότο, αυγοτροφή orlux patee, formula βιταμινών orlux κλπ). Μήπως τελικά δεν του αρέσει η νέα κλούβα αν και πιο άνετη; Επισυνάπτω φωτογραφίες του κλουβιού πρίν και της κλούβας. Α! Και το πιο περίεργο: Κελαιδάει μία φορά μόλις ξυπνήσει και μία πριν κουρνιάσει το βράδυ. Επιπρόσθετα πρέπει να πω ότι βρίσκεται μόνιμα στο μπαλκόνι. Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη.
 

Συνημμένα

  • user5560_pic13398_1253888597.webp
    user5560_pic13398_1253888597.webp
    37,7 KB · Προβολές: 243
  • user5560_pic13399_1253888597.webp
    user5560_pic13399_1253888597.webp
    40,8 KB · Προβολές: 284
Κι' εγώ έτσι νομίζω.Αφού κάνει τις εξερευνήσεις του και περάσει το στρές της μεταφοράς
θα σου τραγουδήσει πάλι. Λίγο υπομονή.
 
Είναι ήδη μία εβδομάδα στο νέο του χώρο. Λέτε να χρειάζεται περισσότερο. Μήπως ευθύνεται η θυληκιά που είναι στον κάτω όροφο;
 
Νεότερο ανακοινωθέν! Το πουλί είναι ήδη 15 ημέρες στην κλούβα και οι παρατηρήσεις όσο αφορά στο κελάιδισμα είναι οι ακόλουθες:
Ξυπνά και κελαιδά καθημερινά πριν φέξει και συγκεκριμένα από 0630 έως 0640 (ουσιαστικά είναι νύχτα). Στη συνέχεια όλη μέρα παραμένει βουβό και ξανακελαιδά μετά τη Δύση του ηλιου από 0730-0740. Φοβάμαι ότι το πρόβλημα είναι η θυληκια στον κάτω όροφο. Ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει. Χρειάζεται κι΄άλλο χρόνο προσαρμογης; Σκέφτομαι νά το βάλω πάλι σε ξεχωριστό κλουβί και να τον απομακρύνω από τη θυληκιά. Έχω στεναχωρηθεί πολύ γιατί πίστευα ότι η κλούβα που έφτιαξα όντας πιο άνετη θα τον ευχαριστούσε περισσότερο. Τελικά ποια μπορεί να είναι η αιτία αυτής της συμπεριφοράς; Οποιαδήποτε γνώμη ευπρόσδεκτη.
 
Μπορείς να κάνεις την ακόλουθη δοκιμή:
Να τον περιορίσεις στην μια πλευρά του πάνω ορόφου προσθέτοντας αδιαφανές χώρισμα. Έτσι δεν θα πετάει όλη μέρα και θα συγκεντρωθεί στο κελαϊδισμα. Άσε που με τον τρόπο αυτό το νέο του κλουβί θα μοιάζει σε διαστάσεις με το παλιό του και θα μπορεί να προσαρμοστεί ενδεχομένως καλύτερα. Καλό είναι να μην αγχώνεσαι και φυσικά να μην πιάσεις το καναρινάκι τώρα που είναι σε φάση προσαρμογής.
 
Ο χρόνος που πέρασε είναι αρκετός για την προσαρμογή του. Αφού έχεις υποψίες ότι μπορεί να φταίει η κανάρα, θα σου έλεγα να απομακρύνεις αυτήν και να αφήσεις το αρσενικό μόνο του εκεί που βρίσκεται για μια δύο μέρες, ίσα-ίσα για να δεις αν θα υπάρξει διαφορά.
 
Παρατήρησα από τις φωτό ο ήλιος χτυπάει απευθείας την κλούβα σου. Υπάρχει ίσως περίπτωση να μην αρέσει αυτό στον αρσενικό σου... Απλά παραθέτω τη γνώμη μου...

Κατά τα άλλα θεωρώ ότι η κλούβα σου είναι πολύ όμορφη και άνετη και το πλέον σίγουρο είναι ότι τα πουλάκια σου χαίρονται ιδιαίτερα μέσα της!
 
Φίλε Σταύρο η αλλαγή ήταν άμεση. Σε ένα τέταρτο από την απομάκρυνσης της κανάρας άρχισε να κελαιδά. Ευχαριστώ! Τώρα θα επιχειρήσω να λύσω το επόμενο πρόβλημα για την διαμονή των πουλιών δεδομένου ότι περιμένω και ένα ζευγάρι malinois και ήλπιζα ότι χρησιμοποιώντας τα διαχωριστικά (τα διαχωριστικά είναι από αδιαφανές plexi-glass) θα μπορούσαν να εγκατασταθούν και τα τέσσερα στην κλούβα. Πάντως μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το όλο περιστατικό δεδομένου ότι τα πουλιά δεν βλέπονταν.
 
Back
Top