Ασθένειες Δεν τρώει το cockatiel μου!

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nanouko
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

nanouko

PB New Member
Εγγραφή
18 Φεβ 2015
Μηνύματα
35
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημερα! Παιδια βοηθεια εχω θεμα! Σημερα 5 λεπτα πριν τον ξυπνήσω(αρσενικό και 2,5 χρονων) την συνηθισμένη ωρα που ξυπνάει ακουω ενα θόρυβο απο το κλουβι κ ειχε πέσει κατω! Το παθαίνει μερικές φορες οταν κοιμαται το βραδυ σε κλαδί κ Οχι στο κρεβατι του! Και απο εκείνη την ωρα δεν δέχεται να φαει τπτ! Σαν να εχει χτυπησει το Ράμφος κανει! Αλλα σκαρφαλώνει κανονικα, ξυθηκε στην πλατουλα του και με τσίμπησε κιολας ως συνήθως! Μια φορα προσπάθησε να φαει τα σπορακια του κ του έπεσε απο το στομα, νερό ηπιε μια φορα κανονικα κ τωρα που ξαναδοκιμασε σαν να του εφυγε! Τι να κανω;
 
Βασικά το πρώτο που θα με είχε προβληματισει θα ήταν το γιατί να πέφτει κάτω όταν κοιμάται σε κλαδί.
Αυτό από μόνο του κάτι δείχνει.
Πιστεύω ότι θα έπρεπε να τον πας στο γιατρό να του κάνει εξετάσεις.
Μήπως παθαίνει κάποιο μίνι εγκεφαλικό;
Πως είναι όταν πέφτει;
Σηκώνεται αμέσως;
Μπορεί να έχει τραυματιστεί κάπου ή ακόμα να έχει και κάοοιο εσωτερικό πρόβλημα και να μην τρώει.
Τώρα σε τι κατάσταση είναι;
Έχεις δυνατότητα να τον πας σε γιατρό;
 
Γιατρό κι εγώ σου λέω επειγόντως. Αφού σε τσίμπησε και ξύνεται, το πρόβλημα ίσως το έχει στη γλώσσα γιατί μ' αυτή στριφογυρίζουν τα σποράκια και όχι στο ράμφος.
Δώσε αυγοτροφή ή κάτι άλλο μαλακό να φάει να μη μείνει νηστικό το πουλί.
Περαστικά και να μας ενημερώσεις όταν έχεις νεότερα.
 
Όπως ακριβώς είπαν τα κορίτσια παραπάνω. Γιατρό και γρήγορα. Και μένα μου φαίνεται αξιοπερίεργο να πέφτει οταν κοιμάται σε κλαδί, είναι ενάντιο στην φύση του την ίδια. Κάτι έχει το πουλάκι και πρέπει να το δει γιατρός.
 
Πεφτει την ωρα που βάζει δυναμη για να κανει τα πρωινά του κακά! Εκλεισα με τον κτηνίατρο να παμε το απογ γιατι τωρα ηταν Εκτος! Οταν πεφτει μετα κατευθειαν βρίσκει κ ανεβαίνει σαν να μην εγινε τπτ αλλα αυτη την φορα αγχώθηκε πολυ! Τωρα κοιμόμαστε συνεχεια μου εκανε και 2 φορες «τσίου» που το λεει οταν θελει να τον βαλω στο κλουβι του! Θα σας ενημερωσω το απογ για το τι θα πει ο γιατρος!
 
Παιδια ασχημα τα πραγματα! Η γιατρος μου ειπε οτι μαλλον ειναι κατι στο νευρικό σύστημα ειπε κάποιες ασθένειες του τύπου εγκεφαλικό αλλα τωρα δεν τις θυμαμαι καθολου και μου ειπε οτι το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να του δινω μια πολυβιταμίνη και να του δωσω μια αντιβίωση μπας κ δεν ειναι νευρολογικό! Μου ειπε οτι αν σε δυο-τρεις μερες δεν δω βελτίωση τοτε ειναι δυσκολα! Τωρα πηγα κ πηρα φρουτόκρεμες για να τον ταΐζω με σύριγγα για να τρωει λιγο!
 
Λυπάμαι πολύ για τα νέα σας.
Το νευρολογικο θέμα το έχει γενικά από ότι κατάλαβα. Αυτός είναι ο λόγος που πέφτει από το κλαδί.
Όμως δεν μάθαμε τον λόγο που δεν τρώει μετά το συγκεκριμένο πέσιμο.
Εξετάσεις δεν του έκανε;
Κοίταξε το στοματάκι του;
Πηγές σε Πτηνίατρο η κτηνίατρο;
 
Άκουσε καρδια, τον ψηλαφισε, τον ζυγισαμε 75 gr ειμαστε σε κτηνίατρο πηγα που εχει ειδικότητα στα εξωτικά πουλιά, κοίταξε και Ράμφος αλλα τπτ, σκεψου οταν τσιμπάει δεν νιώθεις τπτ που στα κανονικα του με το τσίμπημα σου έφευγε κομμάτι! Τι εξετασεις μπορω να του κανω; Ειμαι τρικαλα αλλα αν χρειαστει για να γινει καλα τον παω κ στην άκρη του κόσμου!
 
Πώς λέγεται ο κτηνίατρος;
Εφόσον είναι εξειδικευμένος σε εξωτικά πουλιά, προφανώς γνωρίζει καλά να σε κατευθύνει.
Απλώς από το μυαλό μου είχε περάσει και η υποψία κάποιας λοίμωξης που θα μπορούσε να επηρεάζει την ευστάθεια του πουλιού, αλλά προφανώς σε έχει καλύψει, όπως είπες, με αντιβίωση.
Εύχομαι να έχει μια καλή, ευοίωνη πορεία. Και μην ξεχάσεις σε παρακαλώ να μας ενημερώσεις.
 
Ρίξε μια ματιά εδώ lafeber.com/vet/neurologic-disease/ και προς το παρόν να έχεις χαμηλότερα τις πατήθρες και αρκετές στρώσεις χαρτί κουζίνας στο πάτο του κλουβιού.
Θα έλεγα να επικοινωνήσεις με skype με την κ. Γκρέϋ ή τον κ. Ακρίβο στην Αθήνα.
Δεν ξέρω αν υπάρχει θεραπεία εκτός από βιταμίνες.
Ελπίζω να είναι μικρό το πρόβλημα.
 
Δανίκα Στεφάνια λεγεται! Εχει κτηνιατρείο στα τρικαλα μαζι με μια ακομα κοπελα! Προφανως κ θα σας ενημερώνω κ ευχαριστω πολυ για την συμπαράσταση ολους τους παπαγαλογονεις

Θα παρω ενα τηλ αυριο να τους συμβουλευτω κ αν ειναι θα τον κατεβασω Αθήνα!
 
Σας κανω μια μίνι ενημέρωση! Εχει αρχίσει να μου πειραζει τα σκουλαρικια σημερα(ειναι η αγαπημένη του ασχολία) κ ξύνει κ το Ράμφος του μερικές στιγμές (οπως οταν νυσταζει)! Τον «απείλησα» οτι πρεπει να γινει καλα και νομιζω εχει πιάσει το νόημα
 
Πονάει η ψυχή μου για το πουλάκι. Να μας ενημερώνεις, ναι. Αντε ρε φτερωτούλη, σύνελθε να γίνεις καλά! Παίρνει α φαρμακάκια του έτσι; Τρώει κανονικά;
 
Παιδιααα ανακοινωσηηη! Εχουμε χωθεί μεσα στο μπολ και τρωμεεεεεεε!

Προσπαθω να σας ανεβάσω κ φωτο αλλα λεει Ότι το αρχειο ειναι πολυ μεγαλο κ δεν ανεβαίνει! Παντως τρωει μονος του και ήπιε κ νεράκι!
 
Πολύ ευχάριστα τα νέα σας :D
Βέβαια το θέμα με το κλαδί μην το αμελήσεις.

Προσωπικά έχω κατεβάσει το pics articles από το playstore και κάνω resize τη φώτο.
 
Οχι Οχι θα τον παρακολουθώ! Καλα προφανως κ θα συνεχίσω αντιβίωση μέχρι να πει ο γιατρος αλλα θα τον κατεβασω κ Αθήνα με την πρωτη ευκαιρια να μας δει κ εκει γιατρος! Αλλα το τι χαρα εχω παρει που εχει γεμίσει το πάτωμα απο σπορακια που τα πετάει δεν λεγεται!
 
Back
Top