Αναπαραγωγή Δεν υπάρχει πρόβλημα αιμομιξίας στα περιστέρια;

ΑΓΓΕΛΟΣ2

PB Member
Εγγραφή
2 Σεπ 2008
Μηνύματα
2.384
Πόλη
Βόλος
εχω μια απορεια...
εχω ακουσει πως τα περιστερια γεννανε δυο αυγα απο τα οποια βγενουν ενα αρσενικο και ενα θηλυκο τα οποια αποτελουν ζευγαρι και μεγαλωνοντας γεννανε και αυτα... Ειναι αληθεια. Αν ναι δεν υπαρχει προβλημα αιμομηξιας; 😕🙄
 
Αγγελε πρώτη φορά το ακούω αυτό και από προσωπική πείρα σου λέω ότι δεν ισχύει. (1 αρσενικό,1 θηλυκό ανά γέννα.)
Τώρα αν μπορούν να ζευγαρώσουν μεταξύ τους αδέλφια από την ίδια γέννα γίνεται αλλά βγαίνουν πολλά πιτσούνια με προβλήματα υγείας.
Συνήθως ζευγαρώνουν τον πατέρα με μια κόρη ή την μητέρα με ένα γιό για να πάρουν κάποιο χαρακτηριστικό που τους ενδιαφέρει.
Αλλά και αυτό το ζευγάρωμα έχει τα ρίσκα του ώς πρός την υγεία του πουλιού.
 
σε ευχαριστω! Το εχω ακουσει παρα πολλες φορες. Γιαυτο ειπα να ρωτισω...
 
είναι αληθεία τα περιστέρια γεννούν 2 αυγά απο τα οποια βγαίνουν 1 αρσενικό και ένα θηλυκό. τωρα ενα δεν εχεισ αλλα πουλια ζευγαρόνουν μεταξύ τουσ καλο είναι την τριτη γεννια να μην τα αφισεισ να ζευγαρόσουν παλι μαζι τα αδερφια γιατι εγω τουλάχιστο παρατήρησα αναπηρίεσ στα πόδια τησ f3 γεννιασ.
 
είναι αληθεία τα περιστέρια γεννούν 2 αυγά απο τα οποια βγαίνουν 1 αρσενικό και ένα θηλυκό...

Η γενετικη δε νομιζω να εχει τετοιον κανονα η δεν τον ξερω εγω τουλαχιστον. Εγω ξερω οτι η καθε εγκυμοσυνη στα θηλαστικα και η γεννηση καθε αυγου στα πτηνα ειναι ξεχωριστο γεγονος απο τις υπολοιπες γεννες η αυγα. Αυτα που εχεις παρατηρησει πιστευω οφειλονται καθαρα στην τυχη το οτι προκειται για ενα αρσενικο και ενα θηλυκο.
 
συμφωνώ αλλα ειναι εμπειρικός κανόνας, και οποιοσδήποτε εκτρέφει περιστέρια το έχει ζήσει, καθε φορα επαναλαμβάνεται με απολυτη ακριβια, ενα και ενα, αρσενικό-θυλικό
 
Κι εγώ όταν είχα περιστέρια δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο. Πολλές φορές θα τύχει να γεννηθούν ένα αρσενικό και ένα θηλυκό αλλά άλλες τόσες θα βγουν και τα δύο ίδιου φύλλου ή να εκκολαφτεί ένας μόνο νεοσσός. Όσο για τις αιμομιξίες ισχύει ότι και σε κάθε άλλο είδος πουλιού. Είναι ένας καλός τρόπος να εκφυλίσεις και να καταστρέψεις το κοπάδι σου οι συνεχείς αιμομιξίες.
 
δεν ειναι σιγουρο οτι ειναι ενα αρσενικο και ενα θυλικο, μπορει να ειναι και 2 αρσενικα η 2 θυλικα ιδιας γεννας
 
Back
Top