Φροντίδα Δευτερες σκεψεις σχετικα με το κοψιμο φτερων κοκατιλ

Εγγραφή
8 Σεπ 2014
Μηνύματα
112
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Ενα σημερινο thread σχετικα με ενα παπαγαλακι που πεθανε ισως επειδη χτες ειχε ενα ατυχημα με εχει βαλει σε σκεψεις σχετικα με το κοψιμο των φτερων... Οντως μπορει να χτυπησει τοσο δυνατα σε τοιχο ενα πουλι; Δεν αρκει δλδ να προσεχουμε τα τζαμια κ τους καθρεπτες; Αποτελουν και οι τοιχοι κινδυνο; Αν ειναι ετσι δεν ξερω... Μου φαινεται πολυ επικινδυνο να βγαζω το κοκατιλ μου εξω απο το κλουβι αν δεν του κοψω πρωτα τα φτερα. Τι λετε; Εχω προβληματιστει πολυ...
 
Και οι τοίχοι είναι επικίνδυνοι. Τα περισσότερα πουλιά δεν μπορούν, δεν ξέρουν να πετάξουν σωστά. Ζουν σε στενάχωρα κλουβιά. Όταν βρεθούν στο δωμάτιο, τα χάνουν, είναι αδέξια και η σύγκρουση είναι πολύ πιθανή. Το δωμάτιο κρύβει πολλούς κινδύνους και είναι δύσκολο να τους εξαλείψουμε.

Τώρα με το κόψιμο των φτερών τι ακριβώς θα πετύχεις; Πως θα βοηθήσει;
 
Υποθετω οτι αν δεν μπορει να πεταξει τοτε μειωνεται και ο κινδυνος για τετοια ατυχηματα. Και τι κανει καποιος δλδ; Ελπιζει καθε φορα που βγαζει εξω το παπαγαλο του να μη συμβει το κακο;
 
Υπάρχει μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στο προσέχω τα ατυχήματα με τις ακραίες λύσεις ώστε ν' αποφύγω τ' ατυχήματα.
Και μιλάω γενικά γιατί εκτός από κάτοχοι πτηνών ή άλλων ζώων είμαστε ή θα γίνετε γονείς και κίνδυνοι υπάρχουν πάντα σε κάθε μας ενέργεια. Αυτό δεν σημαίνει καταργούμε τις φυσικές κινήσεις από τον φόβο των ατυχημάτων.
Η λύση δεν είναι η απραξία αλλά η εκπαίδευση.
Έχοντας πάρει τα κατάλληλα μέτρα και παρακολουθώντας τα πρώτα βήματα κάθε ζωντανού οργανισμού, ελαχιστοποιούμε τον παράγοντα ατύχημα. Επέρχεται γρήγορα η εκπαίδευση, γιατί σ' αυτό βοηθάει και το ένστικτο της αυτοπροστασίας.
Τώρα το έμπειρο επιλεκτικό κόψιμο κάποιων φτερών σε πουλιά που κινούνται και σε ανοικτούς χώρους συχνά είναι μία λύση που επιλέγεται, όχι όμως για να μην κουτουλάνε σε τοίχους αλλά για να αποφύγουμε πιθανές μοιραίες αποδράσεις.
Την εκπαίδευση για την πρόσκρουση με τοίχο, θα την πετύχεις αρκετά άμεσα, αφού μετά λίγες μέρες θα έχει μάθει μόνο του το πουλάκι να προσέχει γι' αυτό.
 
Back
Top