Γενικά "Δεύτερης Ευκαιρίας πτηνά"

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jamieo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jamieo

PB Member
Εγγραφή
12 Ιουλ 2008
Μηνύματα
1.512
Πόλη
Cordova, USA
Αναρωτιέμαι πόσοι από εσάς έχετε πτηνών που έσωσαν ολοκλήρου ή ένα ενήλικο. Εδώ στην Αμερική, οι περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν μικρά πουλιά. Αλλά υπάρχουν πολλά πουλιά που προσφέρονται μαζί, επειδή ο κάτοχός τους δεν θα μπορούσε να φροντίζουν γι 'αυτούς. Υπάρχουν τη διάσωση οργανισμούς που λαμβάνουν σε πτηνά. Οι οργανώσεις προσπαθούν να βρουν σπίτια για τα εν λόγω πτηνά. Αναρωτιέμαι αν η κατάσταση είναι παρόμοια στην Ελλάδα. Κωνσταντίνου και Γρηγόρη μου μίλησαν για "Δεύτερης Ευκαιρίας πτηνά" και αναρωτιέμαι αν αυτή είναι κοινή.

Θα έχουμε 21 παπαγάλοι. Αγόρασα 7 του ως μικρά πουλιά. 2 του εκκολάπτονται εδώ Budgies μου στο σπίτι μου. Η υπόλοιπη παπαγάλοι μου ήρθε από ανθρώπους που δεν μπορούσε πλέον να φροντίζουν γι 'αυτούς. Μερικές φορές νομίζω ότι το σπίτι μου είναι ένας παπαγάλος ιερό. Dewey ζούσαν σε 2 σπίτια πριν και πήγε στο σπίτι μου.
 
Jamie είναι πολύ καλό που υπάρχει κάτι τέτοιο εκεί. Δίνονται σε πουλάκια που για κάποιο λόγο "ατύχησαν" μια δεύτερη ευκαιρία. Εδώ (στην Ελλάδα εννοώ) γίνεται ένας χαμός με τα ζωάκια.. Υπάρχουν μόνο κέντρα που αποκαθιστούν τραυματισμένα/ άρρωστα άγρια πουλιά και τα απελευθερώνουν (αν είναι βέβαια εφικτό, γιατί σε κάποιες περιπτώσεις δυστυχώς τα πουλιά δεν θα επιβιώσουν αν αφεθούν πάλι ελεύθερα).
Μακάρι να υπήρχε κρατική μέριμνα και καλύτερα παιδεία, αλλά δυστυχώς είμαστε λίγοι (σε σχέση με το σύνολο) εκείνοι που αγαπάμε και σεβόμαστε τα ζωά.
Και πραγματικά σε αυτό το φόρουμ οι άνθρωποι νοιάζονται για τα ζώα κι αυτό είναι πολύ παρήγορο.
 
Εδώ για τους σκύλους δεν γίνεται και τις γάτες και έχουμε γεμίσει με αδέσποτα.. Πόσο μάλλον για τους παπαγάλους που δεν είναι τόσο διαδεδομένο και κοινό κατοικίδιο..Ακόμη και οι pet shopάδες δεν μας παίρνουν στα σοβαρά! Έχουν μόνο τα απαραίτητα και όταν πας να τους ζητήσεις pellets ας πούμε, σε κοιτάνε σαν εξωγήινο.. Εδώ όσοι δεν θέλουν πια τα πουλάκια τους, αν δεν βρουν κάποιον ν ατα δώσουν, απλά τα αφήνον ελεύθερα..
 
Ούτε κ εγώ ξέρω να υπάρχει κάποια οργάνωση που εκτός απο περιθαλψη να φροντίζει να βρεί σπίτι κ ειδικά για παπαγάλους. Το χειρότερο για μενα είναι και οτι υπάρχουν ιδιοκτήτες που οταν δεν θέλουν πλέον το κατοικίδιο τους οπως αναφέρεται κ παραπάνω το αφηνουν απλά ελεύθερο. Αλλά οταν πρόκειται για παπαγάλους κ μάλιστα μεγάλα κ ακβριβα να τα αγοράσεις πάρα πολύ λίγοι είναι εκείνοι που δείχνουν μεγαλοψυχία κ δίνουν το πουλί χωρίς να ζητήσουν χρήματα για αντάλλαγμα σε κάποιον που να το θέλει πραγματικά και κοιτάνε αφου εχουν ταλαιπωρήσει το καημενο το ζωάκι να βγάλουν κ οσα χρήματα περισσοτερα μπορούν κιολας μέσω αυτου.
 
Τι λέτε βρε παιδιά... Τη οργάνωση να υπάρχει... εδω τότε που είχε γίνει σάλος με την γρίπη των πτηνών, ξέρετε πόσα πουλάκια (καναρινάκια και παπαγάλους) πήγαιναν κάθε μέρα στον κτηνίατρο που ξέρω; Είτε για ευθανασία, είτε του τα αφήνανε έξω απο την πόρτα του ιατρείου του το βράδυ. Απο εκεί και πέρα... Μακάρι στο μέλλον να υπάρξει μια οργάνωση που να βοηθάει παπαγάλους να βρουν σπίτι, ας καταλάβουν και κάποιοι ιδιοκτήτες ότι πρώτον θα πρέπει να είναι πιο υπευθυνοι και δεύτερον ας τους δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή σε κάποια άλλη οικογένεια, δεν στοιχίζει τίποτα ☹
 
Ευχαριστώ όλους για τις σκέψεις του. Είναι ενδιαφέρον να δούμε τις διαφορές στην Αμερική και την Ελλάδα. Θα πρέπει να υπενθυμίσω στον εαυτό μου, ζεις σε μια μικρότερη χώρα. Ωστόσο εμείς έχουμε κάποιες ομοιότητες. Ξέρω ότι ακόμα και αν μερικά άτομα λάβει ένα ανεπιθύμητο πουλί, το πουλί θα είναι ευχαριστημένοι.
 
Back
Top