Ασθένειες Δεύτερη απώλεια σε τρείς μέρες παρακαλώ βοηθήστε με να βρώ την αιτία.

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης giakap
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

giakap

PB New Member
Εγγραφή
16 Φεβ 2014
Μηνύματα
41
Πόλη
Χανιά
Καλή σας μέρα και χρόνια πολλά μυ υγεία. Σήμερα δυστυχώς βρήκα το δεύτερο νεκρό καναρινάκι μου μέσα σε 3 μέρες. Το πρώτο κρούσμα ήταν στις 19/4. Και τα δύο καναρίνια που έχασα ήταν αδέρφια. Στις 22/4 ήταν ο απογαλακτισμός τους. Τα είχα βάλει σε μεγάλη κλούβα μαζί με τον πατέρα τους μόλις έγιναν 3 εβδομάδων. Έίχα παρατηρήσει ότι ο πατέρας τα τάιζε και αυτά και άλλα μικρά τα οποία δεν ήταν δικά του. Σκέφτομαι το ενδεχόμενο να πέθαναν απο ασιτία γιατί όπως θα δείτε και απο τις φωτογραφίες η καρίνα τους μου φαίνεται λίγο σα να προεξέχει.
Σαν τροφή τους είχα ένα μείγμα σπόρων της versele-laga , μήλο καρότο και αυγοτροφή κάθε μέρα και αυγό μέρα παρα μέρα. Δεν είχα παρατηρήσει κάτι ασυνήθιστο στη συμπεριφορά τους εκτός ότι ήταν καμιά φορά φουσκωμένα αλλά τα παρατηρώ συχνα στα νέα καναρινάκια. Στις κουτσουλίες τους δεν είδα κάποια σημάδια διάρροιας.Αυτό που έκανα μετά απο το πρώτο κρούσμα ήταν να ψεκάσω με frontline και να βάλω για μια μέρα στην ποτίστρα teniazine για τα σκουλίκια στο στομάχι. Το συγκεκριμένο το παρέχω στα καναρίνια 1 φορά καθε μήνα προληπτικά. Ενδεχόμενο αιμομιξίας δεν υπάρχει καθώς το ζευγάρι δεν έχει συγγένεια μεταξύ του.
Παρακαλώ βοηθήστε με να βρώ ποιά είναι η αιτία. Στην κλούβα βαζω όλα τα νέα καναρίνια. Έχει κάπου 10 καναρίνια απο τις πρώτες γέννες τα οποία είναι χωρισμένα με χώρισμα και τα δύο νεκρά έρχονταν σε επαφή με 4 συνομήλικα τους και τον πατέρα τα οποία φαίνονται υγιεί. Μπορώ να κάνω κάτι άμεσα; Δε θέλω να χάσω άλλο καναρίνι. Επιπλέον αύριο βράδυ φεύγω και θα λείψω για 4 μέρες οπότε πρέπει να κάνω κάτι άμεσα. Προσεχώς οι φωτογραφίες

Έστειλα τις φωτογραφίες στο email petbirds, δεν ξέρω αν πρέπει να τις αναρτήσει στο forum κάποιος διαχειριστής

rsz_19-4_1.webp 19-4_3.webp 19-4_4.webp rsz_21-4_4.webp
 
Θα το δει όταν μπει ο Σταύρος.
Αυτό με το frontline δεν το φοβάσαι; Είναι πολύ ισχυρό φάρμακο για γάτες και σκύλους.
 
Στο pet shop μου έχουν πει ότι κάνει και για καναρίνια.Βέβαια τα ψεκάζω με ελάχιστη ποσότητα. Το χρησιμοποιώ 2 χρόνια
 
Γιάννη βρήκες ψείρα και τα ψέκασες με frontline;

Δεν ψεκάζουμε τα πουλιά με frontline γιατί είναι πολύ ισχυρό για αυτά, βάζουμε μόνο 1 σταγόνα στην περιοχή του ουροπηγικού αδένα.
 
Όχι δεν βρήκα κάτι Κώστα απλά ψέκασα προληπτικά. Μου είπαν και την υπόθεση να πάθανε απο την πολύ ζέστη.η κλούβα είναι κλειστή απο τις 3 πλευρές με πολυκαρμπονικό φύλλο. Την χτυπάει ο ήλιος απο όταν ανατείλει μέχρι περίπου τις 12. Τα πουλιά έχουν όμως σκια καθώς είναι κλειστο και απο επάνω. Θα ανεβάσω και φωτογραφία. Το ένα αδερφάκι που έχει απομείνει στην κλούβα έχει λερωμένο ποπό σαν να έχει διάρροια. Θα το βάλω σε καραντίνα.
 
Το πουλί είναι πολύ αδύνατο και δεν μου αρέσει η μαύρη κοιλιά...υποψιάζομαι σκουλήκια.
Περίμενε να το δουν και άλλοι για πιο σίγουρα, μπορεί να κάνω λάθος.
 
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου Κώστα. Επίσης ευχαριστώ τον διαχειριστή που ανέβασε τις φωτογραφίες. Σταύρο μάλλον εσένα πρέπει να ευχαριστήσω. Οι 3 πρώτες είναι απο το πουλάκι που έχασα στις 19/4 και η τελευταία απο αυτό που έχασα σήμερα. Έχω μια υπόνοια για διάρροια στο αδερφάκι που έχει μείνει το έχω βάλει σε καραντίνα με λίγο χαμομήλι στο νερό
 
Βγάλε και φωτο την κοιλια, μηπως ειναι κοκκιδια.
Δες και στα αλλα σου τις κοιλιες τους, κν ειναι πρησμένα τα οργανα.
Απο κοκκιδια εχασα και εγω 4 μικρα.
 
Και εγώ βλέπω καρίνα και μαύρη κοιλιά... Σίγουρα κάποιο εσωτερικό όργανο πειράχτηκε και κάτι έγινε και αρρώστησαν... Τώρα τι ακριβώς έγινε, την αιτία και τι πρέπει να κάνεις δυστυχώς δεν το γνωρίζω... Μπορεί να είναι πάρα πολλά! Εύχομαι περαστικά! Και να μην φύγει και άλλο καναρινάκι!
 
Back
Top