Αναπαραγωγή Δεύτερη προσπάθια αναπαραγωγής timbrado 2017

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Jewene
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Jewene

PB New Member
Εγγραφή
4 Μαϊ 2017
Μηνύματα
41
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας φέτος ζευγαρώνω για δεύτερη φορά τα timbrado και τα πράγματα πάνε εντιπωσηακά, καμία σχέση με την πρώτη φορα το Φευρουάρη. Δεν έβαλα καν χώριζμα. Μόλις ο κάναρος κοίταξε την κανάρα άρχισε να κάνει σαν τρελός. Τον έβαλα μέσα και την ώρα που έποιανα την καρδερίνα να την βάλω στο κλουβάκι της αυτά βατεύονταν! Η ιστορία ξεκίνησε Κυριακή πρωί και το ίδιο βράδι άρχισαν να ετοιμάζουν τη φολιά τους. Από προχθές η κανάρα κάθεται στη φώλιά και αυτός την ταίζει. Ενωίται πως καθόταν σαν μία κανάρα που ετοιμάζει ακόμα τη φωλιά της, καθώταν, εύγενε, τακτοποιούσε. Σήμερα καθώταν κανονικά, την έποιασα και είναι πριζμένη και μάλων άβριο θα έχουμε αυγο. Η διατροφή είναι αυγοτρωφή, πολυβηταμίνες και πλούσια πηκιλία από φρούτα και λαχανικά. Αυτή τη στιγμή η κανάρα κάθεται στη φωλιά και αυτός την ταίζει στο στόμα καναβούρι! Για να δούμε τη θα δούμε.
 
Η διατροφή είναι αυγοτρωφή, πολυβηταμίνες και πλούσια πηκιλία από φρούτα και λαχανικά. Αυτή τη στιγμή η κανάρα κάθεται στη φωλιά και αυτός την ταίζει στο στόμα καναβούρι!
Από σπόρους μόνο καναβούρι τους δίνεις;
 
Το ξέρω ότι αν αρχίσει να κάθεται κόβουμε τα πάντα εκτός από το καναβούρι, για αυτό άβριο που θα τα καθαρίσω θα τα βγάλω όλα τα φρούτα και την αυγοτροφή. Παλιά δεν είχα πρόβλημα αλλά με τα timbrado το κάνω και το είπα και σε κάποιον φίλο μου που ζευγαρώνει πρώτη φορά κοινά.
 
Το ξέρω ότι αν αρχίσει να κάθεται κόβουμε τα πάντα εκτός από το καναβούρι, για αυτό άβριο που θα τα καθαρίσω θα τα βγάλω όλα τα φρούτα και την αυγοτροφή.
Απαντήσεις σε αυτό το θέμα θα βρεις εδώ
https://community.petbirds.gr/threa...η-αυγοτροφή-όταν-ολοκληρωθεί-η-ωοτοκία.29334/.
Η ερώτηση μου όμως ήταν άλλη
Από σπόρους μόνο καναβούρι τους δίνεις;
 
Τώρα ναι, μέχρι τις αρχές του Μάη έβαζα ανάμοικτους με τροφή για αγριοπούλια.
 
Τώρα ναι, μέχρι τις αρχές του Μάη έβαζα ανάμοικτους με τροφή για αγριοπούλια.
Τα καναρίνια χρειάζονται ένα μείγμα σπόρων, η αναλογία των οποίων καθορίζεται σύμφωνα με τις διατροφικές ανάγκες του πουλιού βάση της εποχής.
Οι σπόροι και η θρεπτική τους αξία αναλύονται εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Οι-σπόροι-και-η-θρεπτική-τους-αξία.17660/.
Η διατροφή των πτηνών μας είναι ιδιαίτερα σημαντική, ώστε να έχουμε υγιή πτηνά. Μελέτησε τα άρθρα
- https://community.petbirds.gr/threads/Η-διατροφή-των-καναρινιών.17688/
- https://community.petbirds.gr/threa...και-το-Ω-στη-διαχείριση-των-καναρινιών.25918/.
Ελπίζω να καταλάβεις ότι μια ισορροπημένη διατροφή δεν μπορεί να είναι μια διατροφή που από σπόρους περιλαμβάνει μόνο καναβούρι.
Αναζήτησε ένα μείγμα σπόρων για καναρίνια συσκευασμένο. Οι λόγοι περιγράφονται εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Χύμα-ή-συσκευασμένη-τροφή-για-το-πουλάκι-μας.19008/.
Καλή συνέχεια...
 
Άντε με το καλό τα γεννητούρια!

Υ. Γ. Τελείως φιλικά, δεν μπορούμε να προσέχουμε λίγο την ορθογραφία (άραγε προβλέπεται από τους κανονισμούς του παρόντος φόρουμ ή μόνο για τα γκρίκλις -και ορθά- τίθεται θέμα 😉; Μου βγήκαν τα μάτια μέχρι να διαβάσω την δημοσίευσή σου, δεν λέω να ξεφεύγουν κάποια λάθη, αλλά όχι έτσι...
Και πάλι συγνώμη για την παρατήρηση.
 
Παιδιά δυστιχώς το πουλάκι δε θα ξαναγεννήσει. Ούτε χθές δεν είχαν αυγό. Πήγα το πρωί και τα είδα και τα δύο*** έδειχναν στεναχωριμένα και η κανάρα καθώταν φουσκομένη στη φωλιά. Τρομαγμένος έβγαλα τη φωλιά και αμέσως ξεφούσκωσε, άρχισε να κελαιδάει και αυτός τη βάτεβε. Ξαναέβαλα τη φωλιά και πάλι τα ίδια. Σκεύτικα και έβαλα ένα πλαστικό αυγουλάκι και έγινε το έλα να δεις! Μπαινοέβγεναν στη φολιά, κελαιδούσαν και ο αρσενικός τη βάτεβε. Τώρα έχει που το κλωσά λίγες ώρες και αυτός την ταίζει και τραγουδάει. Στεναχωρίθηκα πάρα πολύ!
 
Παιδιά δυστιχώς το πουλάκι δε θα ξαναγεννήσει. Ούτε χθές δεν είχαν αυγό. Πήγα το πρωί και τα είδα και τα δύο*** έδειχναν στεναχωριμένα και η κανάρα καθώταν φουσκομένη στη φωλιά. Τρομαγμένος έβγαλα τη φωλιά και αμέσως ξεφούσκωσε, άρχισε να κελαιδάει και αυτός τη βάτεβε. Ξαναέβαλα τη φωλιά και πάλι τα ίδια. Σκεύτικα και έβαλα ένα πλαστικό αυγουλάκι και έγινε το έλα να δεις! Μπαινοέβγεναν στη φολιά, κελαιδούσαν και ο αρσενικός τη βάτεβε. Τώρα έχει που το κλωσά λίγες ώρες και αυτός την ταίζει και τραγουδάει. Στεναχωρίθηκα πάρα πολύ!
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με όλα τα παραπάνω. Γιατί δεν θα ξαναγεννήσει, εφόσον τώρα ζευγαρώνει;
Και επίσης, γιατί τα αφήνεις να ζευγαρώνουν τώρα, ενώ η εποχή της αναπαραγωγής εκπνέει;
Κι ακόμα, τι έχουν και είναι φουσκωμένα; Το ότι ξεφουσκώνουν όταν είσαι κοντά, είναι φυσικό... Το ότι είναι φουσκωμένα όταν είσαι μακριά, υποδεικνύει ότι παίζει να έχουν και πρόβλημα.
 
1. Το πουλάκι έχει από ότι φαίνεται κάποιο πρόβλημα οργανικό και δεν μπορεί να παράξει άλλα αυγά. 2. Η περίωδος αναπαραγωγής είναι από Φευρουάρη μέχρι τέλη καλοκαιριού σωστα; 3. Δεν ενωούσα αυτό, τα είδα άτονα και η κοιλίτσα της κανάρας ήταν πριζμένη αλλά δεν ήταν δυστοκία. Κλωσά νετα μανίας το αυγουλάκι. Βρήκα ακόμη αυτούς τους σπώρους που μου προτήνατε και τους έβαλα.
 
Ξέρω επίσης ότι ότι και αν έχουν όταν πας κοντά τους ξεφουσκώνουν αλλά κανένα από τα δικά μου που είχε ακόμη και το παραμικρό πρόβλημα δεν ξεφούσκωνε. Θυμάμαι ένα καρδερινάκι εκτροφής ενός φίλου που μου το είχαι κάνει δώρο και μετά από 1 μήνα εμφάνισε κοκίδια, το πήρα να το πάω σε pet shop και αυτό έφαγε μόνω λίγο σπώρους στο τέλος της διαδρομής και στο δρόμο πήγαινε έλα καθώταν κάτω και ήταν μπαλάκι. Δυστυχώς 1 άντε 2 ώρες μετά στο σπίτι δεν άντεξε άλλο το καιμένο και πάει. Πρέπει να ήταν το πιο όμορφο πουλάκι που είχα!
 
είναι από Φευρουάρη μέχρι τέλη καλοκαιριού σωστα;
Απόλυτα λάθος
Είναι δυο - τρεις μήνες μετά την ημέρα "έναρξης" και με καταληκτικό μήνα τον Ιούνιο που επιβάλλεται να σταματάμε κάθε αναπαραγωγική προσπάθεια για να δώσουμε 30-40 μέρες ηρεμία στα πουλιά πριν θεωρητικά μπουν στην πτερόρροια.
από ότι φαίνεται κάποιο πρόβλημα οργανικό και δεν μπορεί να παράξει άλλα αυγά
Πως βγήκε αυτό το συμπέρασμα;
Το είδε κάποιος ειδικός;
Έγιναν κάποιες εξετάσεις;
Δεν ενωούσα αυτό, τα είδα άτονα και η κοιλίτσα της κανάρας ήταν πριζμένη αλλά δεν ήταν δυστοκία.
Έκανες τακτικά έλεγχο στην κοιλιά του πουλιού;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Πέρασε καιρός και ακόμα τίποτα. Τα πουλάκια είναι μια χαρα και η κανάρα κλωσά 2 πλαστικά δικά μου. Μόνο μία φορά κοίταξα την κοιλίτσα της, προχθες. Τώρα αναρωτιώμουν αν κανείς χάριζε αυγά καναρινιών μίπως τους τα έβαζα και γίνονταν γονοίς.

Και τώρα που το λέτε κύριε Γιάννη μπορεί να μην είναι κάτι οργανικό αλλά να έχει κουραστεί γιατί όταν πήγαμε καλοκαιρινές διακοπές την άφησα να κλωσά 2 αυγά για 25 μέρες! Σόοόορι το καιμένο τώρα το θυμήθηκα. Αρα να βγάλω τη φωλιά και να την αφήσω με τον αρσενικό μέχρι το καλοκαίρι; να τα χωρίσω μετά και του χρόνου να ξαναδωκιμάσουμε;

Παιδιά θα τη βγάλω τη φωλιά γιατί σα να αρχίζει να κάνει πτερόρια. Ο άλλος δε την ενωχλεί και δεν κάνει πτερώρια. Επίσης λίγο άσχετο αλλά και ο άλλος ο κάναρος ο σκουφάτος κάνει πτερόρια και τραγουδάει λίγο.
 
Πλάκα κάνεις;Είναι δυνατό να έχεις βάλει το καναρίνι να κλωσσά αυγά και να περιμένεις να κάνει και η ίδια αυγά; Εγώ πάντως συνεχίζω και δεν καταλαβαίνω τι εννοείς...
Και φυσικά να χωρίσεις τα πουλιά και να πάρεις τη φωλιά από μέσα και να τα αφήσεις να ξεκουραστούν.
Τώρα τι σχέση έχει το προηγούμενο καλοκαίρι με την κούραση που έχει τώρα το πουλί;
Του χρόνου να μην δοκιμάσεις. Να δοκιμάσουν του χρόνου την άνοιξη.
Κοίτα, είναι πολλές οι ανακολουθίες στο θέμα σου... Μήπως τελικά θα θεωρήσω ότι μας κάνεις πλάκα
 
Δεν κάνω πλάκα αυτό το πουλί κάνει τρελά πράγματα αυτές τις 2 χρονιές που το ζευγάρωσα. Τη φωλιά την έβγαλα αλλά δεν τα χώρισα ακόμα. Λέτε να μη δωκιμάσω του χρόνου; Πριν σβήσουν τα φώτα το αρσενικό κελαίδαγε και αυτή τον κοίταζε. Υπάρχουν πολύ λίγες περιπτόσεις να πάρω και μία κοινή κανάρα και θα είχα μαζί τα θηλυκά, θα έβαζα και αυτόν για ζευγάρωμα και*** αλλά αν την πάρω και είναι καλύτερο αυτό το πουλάκι να ξεκουραστεί να βάλω μόνο το κοινό με το timbrado αλλά δε ξέρω αν θα το πάρω.

Και το να τη βάλω να κλωσά πλαστικά μου το είπε ένας πετσοπάς! Ξέρω πως λένε τρελά πράγματα καποιοι αλλα θεώρησα ότι θα την κάνω να νιόσει καλύτερα.
 
Back
Top