Γενικά Δεύτερο αρσενικό καναρίνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης GregCC
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

GregCC

PB New Member
Εγγραφή
15 Φεβ 2020
Μηνύματα
145
Πόλη
Πάτρα
Καλησπέρα, σκέφτομαι να πάρω ένα δεύτερο αρσενικό καναρίνι.
Θα βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το πρώτο και εννοείται σε διαφορετικό κλουβί.
Τι θα πρέπει να προσέξω χωροταξικά; Θα πρέπει να μην υπάρχει οπτική επαφή ανάμεσά τους;
Εάν υπάρχει οπτική επαφή, τι προβλήματα ενδέχεται να δημιουργηθούν;
 
  • Like
Αντιδράσεις: pàpia
Καλημέρα.
Δεν νομίζω ότι πρέπει να προσέξεις κάτι σε σχέση με το καναρίνι που έχεις....θα μπορούσες να τα βάλεις και δίπλα - δίπλα κι αν δεις ότι αναλώνονται στο να μαλώνουν αντί να τραγουδούν, τότε σε θέσεις που το ένα δεν θα βλέπει το άλλο.
Αυτά που πρέπει πάντοτε να έχεις στο νου σου είναι ένα άνετο κλουβί, 60 εκ. μήκους είναι αρκετό, αν και όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερα.
Επίσης ότι θα πρέπει τις πρώτες 40 ημέρες να κρατήσεις καραντίνα, δλδ, τα δύο πουλιά όσο το δυνατό πιο απομακρυσμένα μεταξύ τους, ιδανικά σε άλλον χώρο και τα εξαρτήματα του κλουβιού του ενός να μην μπερδευτούν με του άλλου.
Το ζήτημα είναι ότι τώρα δεν είναι ακριβώς η κατάλληλη εποχή για αγορά καναρινιού. Μόλις έχουν ολοκληρωθεί (θεωρητικά οι αναπαραγωγές), τα μικρά δεν έχουν περάσει όλα την πρώτη τους πτερόρροια (αναφέρομαι στην ετήσια), δεν έχουν πλήρως αναπτύξει το κελάηδημά τους (αν ενδιαφέρεσαι για καναρίνι φωνής), αλλά κυρίως ότι συνήθως αυτήν την εποχή διοχετεύονται στην αγορά πουλιά που είτε απέτυχαν στην αναπαραγωγή, είτε την ολοκλήρωσαν είτε είναι πολύ μικρά κλπ, πουλιά δλδ που οι προσδοκίες των εκτροφέων τους για αυτά έχουν λήξει. Εκτός λοιπόν κι αν κάποιος που τον γνωρίζεις πολύ καλά και τον εμπιστεύεσαι σου δίνει καναρίνι, θα έλεγα ότι καλό θα ήταν να αναζητούσες περίπου τον Οκτώβριο πουλάκι ζωηρό και γεννημένο το 2024.
Τέλος να σου πω ότι πριν πάρεις το πουλί, φροντίζεις να το έχεις ακούσει καλά στην περίπτωση που σε ενδιαφέρει κυρίως το κελάηδημα.
 
@GregCC μετά την περίοδο της καραντίνας, δεν μπορεί η μία κινέζικη Ζευγαρώστρα να είναι πάνω στην άλλη; Έχουν κ γαντζακια στην οροφή για να κουμπώνει η από πάνω.
 
Έστω, το ένα κλουβί πάνω από το άλλο, αν υπάρχει χώρος.
Μπορούν και να βλέπονται. Αλλά αν δεν αποδεχθεί ο ένας την ύπαρξη του άλλου και δεν συνηθίσει, τότε θα βλέπεις να κελαηδούν και οι δύο λιγότερο και να μαλώνουν εξ' αποστάσεως.
 
Back
Top