αν θελεις κατι πιο "σπεσιαλ" δοκιμασε να δινεις (καλυτερα με τη μορφη φυτρων) κινοα (quinoa) 10%
αφαιρωντας 10% απο κεχρι και σε περιοδους οπως πριν την αναπαραγωγη στην προετοιμασια και κατα την πτερροροια δινε μικρες ποσοτητες chia , σουσαμι και περιλλα. Οι σποροι αυτοι ειναι πολυ θρεπτικοι αλλα εχουν και αρκετα λιπαρα επειδη ειναι ελαιουχοι.χρειαζονται ομως τις περιοδους αυτες. Αν δεν βρεις καποιο απο τα millet δωσε ελευθερα σε αντιστοιχο ποσοστο κινοα ή αμαρανθο(τους βρισκεις σε βιολογικα ειδη απο 2.5 εως 3 το μισοκιλο). Δεν εχουν λιπαρα αλλα εχουν αρκετη και ανωτερης βιολογικης αξιας πρωτεινη. Με την κινοα το προβλημα ειναι οτι ωμη (σαν φυτρο και μαγειρεμενη δεν υπαρχει προβλημα) η γευση της (λογω καποιας ουσιας στο φλουδι) ενοχλει καποιες φορες τα πουλια.
Αν επιλέξετε σπόρους για βλαστηση εξετάστε επίσης ένα μείγμα σιτάρι, σίκαλη, όλυρα, σπόρους και άλλα παρόμοια. Χρησιμοποιώ για τα Budgies μαγειρεμένο ρύζι με λαχανικά. Το μπρόκολο είναι ένα από τα αγαπημένα λαχανικά. Χρησιμοποιώ ένα μείγμα καστανού ρυζιού και άγριο ρύζι.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.