Γενικά Διάκριση φύλου στα παπαγαλάκια parrotlet

Μάθετε πως να ξεχωρίζετε το φύλο των parrotlet. Ένας φωτογραφικός οδηγός που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν το parrotlet σας είναι αρσενικό ή θηλυκό.

Πως ξεχωρίζουν τα αρσενικά από τα θηλυκά parrotlet​

Τα παπαγαλάκια parrotlet είναι ένα είδος που άρχισε γίνεται δημοφιλές στη χώρα μας. Είναι πολύ μικρά πουλιά, υπερδραστήρια και με φοβερό χαρακτήρα. Σε κάποιες ποικιλίες, η διάκριση του φύλου τους μπορεί να γίνει από τα χρώματά τους.

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από διάφορες μεταλλάξεις:

Green parrotlet​

Τα θηλυκά αυτού του χρωματισμού είναι καταπράσινα, ενώ τα αρσενικά έχουν έντονο μπλε χαμηλά στην πλάτη, στα καλυπτήρια φτερά, στο εσωτερικό της φτερούγας και λίγο στα μάτια.

Αρσενικό και θηλυκό green parrotlet

American yellow parrotlet​

Τα θηλυκά αυτού του χρωματισμού είναι κατακίτρινα ενώ τα αρσενικά έχουν έντονο μπλε χαμηλά στην πλάτη, στα καλυπτήρια φτερά, στο εσωτερικό της φτερούγας και λίγο ανοιχτό γαλάζιο στα μάτια.

Αρσενικό και θηλυκό american yellow parrotlet

American white parrotlet​

Τα θηλυκά αυτού του χρωματισμού είναι ασπρογάλαζια, ενώ τα αρσενικά αυτού του είδους έχουν έντονο μπλε χαμηλά στην πλάτη, στα καλυπτήρια φτερά, στο εσωτερικό της φτερούγας και λίγο στα μάτια.

american-white-parrotlet-male-female.jpg

Blue pacific parrotlet​

Τα θηλυκά αυτού του χρωματισμού είναι γαλάζια ενώ τα αρσενικά έχουν έντονο μπλε χαμηλά στην πλάτη, στα καλυπτήρια φτερά, στο εσωτερικό της φτερούγας και λίγο στα μάτια.

Αρσενικό και θηλυκό blue pacific parrotlet

Spectacled parrotlet​

Τα θηλυκά αυτού του χρωματισμού έχουν ένα μουντό πράσινο-χακί χρώμα, ενώ τα αρσενικά έχουν έντονο μπλε χαμηλά στην πλάτη, στα καλυπτήρια φτερά, στο εσωτερικό της φτερούγας και λίγο στα μάτια που σχηματίζει κύκλο.

Αρσενικό και θηλυκό Spectacled parrotlet

Yellow faced parrotlet​

Τα θηλυκά αυτού του χρωματισμού έχουν ένα μουντό πράσινο-χακί χρώμα με μουντό κίτρινο πρόσωπο, ενώ τα αρσενικά έχουν σκούρο μπλε χαμηλά στην πλάτη, στα καλυπτήρια φτερά και στο εσωτερικό της φτερούγας.

Blue fallow parrotlet​

Τα parrotlet αυτού του είδους έχουν λαμπερά κόκκινα μάτια. Τα θηλυκά έχουν "γκριζογαλαζιο" χρώμα όπως ακριβώς και τα μπλε parrotlet ενώ τα αρσενικά έχουν έντονο μπλε χαμηλά στην πλάτη, στα καλυπτήρια φτερά, στο εσωτερικό της φτερούγας και λίγο στα μάτια.

Λουτίνο parrotlet​

Ο διαχωρισμός φύλου σε αυτόν τον χρωματισμό είναι δύσκολος και μπορεί πολύ εύκολα να μπερδέψει κάποιον. Και τα δύο φύλα είναι κίτρινα με κόκκινα μάτια. Η μονή διαφορά είναι ότι τα αρσενικά στο εσωτερικό της φτερούγας έχουν άσπρο αντί για μπλε ενώ τα θηλυκά δεν το έχουν αυτό.

Αρσενικό και θηλυκό λουτίνο parrotlet

Albino parrotlet​

Τα albino parrotlet είναι τα μοναδικά πουλιά αυτού του είδους που δεν ξεχωρίζει το φύλο. Η μόνη έγκυρη λύση είναι η ενδοσκοπική εξέταση η το test DNA.

Media gallery Forpus​


Σχετικό περιεχόμενο​

Parrotlet, οι παπαγάλοι μινιατούρα
Εκτροφή και αναπαραγωγή Parrotlets (Forpus)
 
Back
Top