Αναπαραγωγή Διάμετρος εισόδου φωλιάς κόκατιλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Eftixia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Για την ιστορία...το άρθρο θέλει 8 εκατοστά διάμετρο στη φωλιά, αλλά μου φάνηκε μεγάλη. Τα 6 εκατοστά που τελικά έγινε, αποτελούν καλή επιλογή για την είσοδο της φωλιάς, η οποία εμπλουτίσθηκε με ροκανίδια. Την υποδέχθηκαν με πολλή χαρά αλλά πέρασαν πολλές μέρες ώσπου να της επιτρέψει να μπει μέσα. Σε αυτό το διάστημα κατάφερε να αφαιρέσει όλα τα ροκανίδια όμως έχω την εντύπωση πως έφαγε καμπόσα. Ακολούθως, ο αρσενικός προσπαθούσε να ζευγαρώσει αλλά η θηλυκιά δεν το επέτρεπε. Του κόψαμε τα νύχια και σήμερα καμαρώνουν το πρώτο τους αυγό, με τόσο ενθουσιασμό που τους έβαλα τις φωνές για να ηρεμήσουν και να κοιμηθούν.!
 
Η νέα φωλιά σε κάτοψη με το άνοιγμα της και από το πλάι σε διαστάσεις 25cmx25cmx30cm.

01-41612.jpg 02-41612.jpg

Η είσοδος της φωλιάς (6cm) με την καθήστρα.

03-41612.jpg 04-41612.jpg

Τα δύο από τα 3 αυγά. Στην τελευταία φωτογραφία, η κυρία κόκατιλ κλωσσάει από χθες!

05-41612.jpg 06-41612.jpg
 
Καλά αποτελέσματα. 🙂 Η πρώτη μου κίνηση θα ήταν να αντικαταστήσω το κλουβί τους μετά το τέλος αυτής της αναπαραγωγής. Είναι πάρα πολύ μικρό για ζευγάρι κοκατίλ κι όταν βγουν και νεοσσοί εκεί μέσα θα γίνει ασφυκτικό.
 
@Eftixia Όταν ατρχίσουν να τρώνε μόνα τους. Όμως αυτό δεν γίνεται άμεσα, θα υπάρχει πολύ στριμωξίδι και η έλλειψη χώρου συνήθως δημιουργεί άλλα προβλήματα όπως καυγάδες, ξεπουπουλιάσματα κτλ. Έχε το νου σου γενικά κι αν σκοπεύεις σε επόμενη αναπαραγωγή θα πρέπει να πάρεις ένα πολύ μεγαλύτερο κλουβί.
 
Back
Top